Н У Х Т

На допомогу гарантам: завершилися тренінги з підготовки до акредитацій освітніх програм

01 липня 2022

На допомогу гарантам: завершилися тренінги з підготовки до акредитацій освітніх програм

Наприкінці навчального року в університеті відбулася низка тренінгів із підготовки до акредитацій, організованих Центром моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету для гарантів освітніх програм.

Протягом 27-28 червня гаранти, що готують свої освітньо-професійні та освітньо-наукові програми до акредитації у наступному навчальному році, мали можливість вивчити досвід колег, що уже успішно подолали цей шлях.

А 30 червня вони отримали унікальну можливість дізнатися про погляд з іншої сторони – тренінги продовжилися зустріччю з членами Галузевих експертних рад (ГЕР) Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Наш університет представлений у трьох ГЕР, за галузями знань 13 «Механічна інженерія», 16 «Хімічна та біоінженерія» і 18 «Виробництво та технології».

Корисною і цікавою була інформація від професорів Олександра Гавви і Володимира Ковбаси та доцентки Наталії Грегірчак, які розповіли про роботу Галузевих експертних рад. Присутні дізналися, якими нормативними документами керуються у своїй діяльності ГЕР, які функції виконують, як побудована їх робота, яким чином формується експертний висновок, як заклад освіти може підсилити свої позиції, доповнити сильні сторони освітньої програми. Фахівці закцентували увагу на основних проблемних питаннях, які виникали на етапі розгляду справ Галузевими експертними радами, дали поради, на які аспекти варто звернути увагу при підготовці акредитаційних справ, та відповіли на питання.

Закриваючи роботу тренінгів, Олена Подобій висловила подяку їх спікерам і учасникам за активність і зацікавленість. Учасники, в свою чергу, щиро подякували за організацію такого мотивуючого й цікавого заходу.

Опублікований: 01-07-2022
Читайте також:
День здоров’я та спорту в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

У ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбувся традиційний захід «День здоров’я та спорту», який щорічно організовують викладачі кафедри фізичної культури в рамках святкування Дня фізкультурника. Основною метою проведення свята є згуртування колективу в дружню команду, зародження командного духу та виявлення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День здоров’я та спорту в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 17 вересня 2021

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків, студентів і гімназистів із 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, що мали десятикратну перевагу в живій силі та озброєнні. Вони затримали нападника на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір – документ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут 29 січня 2023

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank

На питання, які найпопулярніші університети в Україні, дає відповідь uniRank, опублікувавши рейтинг 186 українських закладів вищої освіти. Наш університет посів у ньому 37 місце. Щоб потрапити до цього міжнародного рейтингу заклад освіти має відповідати наступним критеріям відбору: бути ліцензованим або акредитованим відповідною українською орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank 15 березня 2021

Викладачі покращують власні hard і soft skills

Ще одну сходинку щодо покращення власних hard і soft skills викладача успішно подолав асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський, пройшовши навчання за курсом «Прогресильне викладання: складові системи якості вищої освіти». Організатор підвищення кваліфікації – ком'юніті Прогресильні – об’єднання освітян, громадських діячів і ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі покращують власні hard і soft skills 04 травня 2023