Н У Х Т

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

04 грудня 2018

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

4 грудня 2018 р. на базі нашого університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру, участь у якому взяли заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров і народний депутат України Олександр Марченко.

Рада зібралася, щоб обговорити актуальні питання функціонування закладів вищої освіти І-ІІ і ІІІ-IV рівнів акредитації.

Детально висвітлив кроки Профспілки працівників освіти і науки міста Києва із захисту прав освітян її голова Олександр Яцунь. Зокрема, він розповів про акції протесту й перемовини з представниками Кабінету Міністрів України щодо належного фінансування галузі, достойної оплати праці її працівників. «Освіта не повинна бути додатком до будь-яких виборчих технологій, нам необхідно розвивати економіку знань, а не економіку сировинного придатку», – наголосив профспілковий лідер.

Також ректори активно обговорювали проект законопроекту про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо вдосконалення порядку обрання і призначення керівника установи вищої освіти і його заступника та формулу фінансування закладів вищої освіти. Зокрема, голова Ради ректорів Петро Куліков озвучив пропозицію щодо закладення у формулу таких основних базових складових: заробітна плата з нарахуваннями, стипендія, комунальні платежі, забезпечення основної статутної діяльності та капітальні видатки.

Заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич запевнив, що у 2019 році фінансування вишів здійснюватиметься ще за старою схемою, оскільки наразі триває робота над удосконаленням формули. Високопосадовець зазначив, що освітні вимірювання дуже важливі, оскільки нам необхідно навчитися вимірювати якість освітньої діяльності. На його думку, формула розподілу бюджетних місць у магістратуру є гарним наближенням до тих критеріїв, що можна закласти у формулу фінансування закладів вищої освіти. Він закликав присутніх до конструктивної дискусії та подавати свої пропозиції, адже Міністерство освіти і науки завжди відкрите для співпраці з вишами.

Рада ухвалила зібрати, систематизувати пропозиції усіх вишів й виробити спільну пропозицію, яку найближчим часом подати до МОН.  

Опублікований: 04-12-2018
Читайте також:
На кафедрі готельно-ресторанної справи вивчають устаткування для підприємств харчування

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася відкрита лекція «Холодильне устаткування для складських приміщень закладів ресторанного господарства» доцента В’ячеслава Губені для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». На заняття з дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» завітали колеги, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи вивчають устаткування для підприємств харчування 22 жовтня 2018

Цікаво, динамічно та результативно відбулося відкрите заняття у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 березня 2018 року викладач економічних дисциплін Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Світлана Бурденюк провела відкритий урок «Бюджет» у 821-й групі з дисципліни «Фінанси». Метою заняття було вивчення сутності, значення та функцій бюджету, бюджетного устрою і бюджетної системи України, бюджетного процесу, бюджетної класифі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво, динамічно та результативно відбулося відкрите заняття у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 21 березня 2018

Спеціалісти діляться зі студентами тонкощами туристичного бізнесу

Провідний спеціаліст ТОВ «Тропікана тревел» Тетяна Шалунова провела для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» майстер-клас «Запорука успішної роботи турагента – захоплення своєю професією!». Як відкрити власний бізнес? Чи потрібна франшиза, її переваги і недоліки? Які літні і зимові напрямки найбільш популярні серед українських туристів? Чи спр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалісти діляться зі студентами тонкощами туристичного бізнесу 17 вересня 2018

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Використання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої та пажитника сінного при виробництві крекеру з пікантним смаком та подовженим терміном придатності» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар 30 березня 2018