Н У Х Т

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

04 грудня 2018

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

4 грудня 2018 р. на базі нашого університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру, участь у якому взяли заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров і народний депутат України Олександр Марченко.

Рада зібралася, щоб обговорити актуальні питання функціонування закладів вищої освіти І-ІІ і ІІІ-IV рівнів акредитації.

Детально висвітлив кроки Профспілки працівників освіти і науки міста Києва із захисту прав освітян її голова Олександр Яцунь. Зокрема, він розповів про акції протесту й перемовини з представниками Кабінету Міністрів України щодо належного фінансування галузі, достойної оплати праці її працівників. «Освіта не повинна бути додатком до будь-яких виборчих технологій, нам необхідно розвивати економіку знань, а не економіку сировинного придатку», – наголосив профспілковий лідер.

Також ректори активно обговорювали проект законопроекту про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо вдосконалення порядку обрання і призначення керівника установи вищої освіти і його заступника та формулу фінансування закладів вищої освіти. Зокрема, голова Ради ректорів Петро Куліков озвучив пропозицію щодо закладення у формулу таких основних базових складових: заробітна плата з нарахуваннями, стипендія, комунальні платежі, забезпечення основної статутної діяльності та капітальні видатки.

Заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич запевнив, що у 2019 році фінансування вишів здійснюватиметься ще за старою схемою, оскільки наразі триває робота над удосконаленням формули. Високопосадовець зазначив, що освітні вимірювання дуже важливі, оскільки нам необхідно навчитися вимірювати якість освітньої діяльності. На його думку, формула розподілу бюджетних місць у магістратуру є гарним наближенням до тих критеріїв, що можна закласти у формулу фінансування закладів вищої освіти. Він закликав присутніх до конструктивної дискусії та подавати свої пропозиції, адже Міністерство освіти і науки завжди відкрите для співпраці з вишами.

Рада ухвалила зібрати, систематизувати пропозиції усіх вишів й виробити спільну пропозицію, яку найближчим часом подати до МОН.  

Опублікований: 04-12-2018
Читайте також:
Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

Щороку випускові кафедри університету намагаються розширити перелік підприємств-баз практики для студентів. Так, у цьому році науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» стало місцем переддипломної практики для магістрантки кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Олени Долюк. Засноване воно у 1999 році в м. Києві групою колишніх працівників Інститу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів 11 жовтня 2018

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи. Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 березня 2019

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

Важливою складовою успішного навчання є правильний відпочинок. Викладачі кафедри технології цукру та підготовки води намагаються давати студентам всебічні знання, які стосуються не тільки обраних предметів. Студенти та викладачі часто відвідують події культурно-освітнього спрямування: вистави, виставки, літературно-мистецькі презентації, дискусії, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води 01 квітня 2019

Різдвяні подарунки своїми руками приготували студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

Різдвяні подарунки своїми руками приготували студенти 621 групи спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ на заняттях гуртка «Юний технолог», куди їх запросила куратор Наталія Павельчук. Цими подарунк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різдвяні подарунки своїми руками приготували студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 19 грудня 2018