Н У Х Т

Доступ за кошти бюджету до Scopus та WoS для вишів і наукових установ України буде продовжено

05 червня 2020

Доступ за кошти бюджету до Scopus та WoS для вишів і наукових установ України буде продовжено

МОН продовжує передплату на міжнародні наукометричні бази даних Scopus і Web of Science для всіх державних і комунальних вишів і наукових установ України. Низка закладів також отримає доступ до нових аналітичних інструментів. Відповідний наказ МОН був підписаний 29 травня 2020 року.

Рішення приймалося на основі рекомендацій комісії, до якої входять експерти як від академічної, так і від університетської наукової спільноти. Водночас враховувалися показники використання баз даних у 2019-2020 роках та в попередні роки.

Для підключення або продовження доступу всі заклади мають обов'язково подати до ДНТБ відповідні заявки.

Наразі МОН домовилося з компаніями, що надають доступ до баз даних, про передплату Web of Science на 1 рік, а Scopus – на 9 місяців. У майбутньому ці терміни планується продовжити відповідно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів.

Окрім доступу для всіх установ до Scopus та Web of Science, для низки закладів також буде забезпечено передплату на аналітичні платформи InCites та SciVal.

Так, за рекомендацією комісії доступ до SciVal одержать Державна науково-технічна бібліотека України, де ним зможуть скористатися представники усіх установ і 5 ЗВО, що входять одночасно до двох авторитетних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education (THE) та QS World University Rankings: КНУ імені Тараса Шевченка; НТУ «Харківський політехнічний інститут»; НУ «Львівська політехніка»; Сумський державний університет;  ХНУ імені В. Н. Каразіна. Передбачається, що ці ЗВО нададуть можливість користування платформою для науковців із інших вишів і наукових установ.

Доступ до InCites матиме Український інститут науково-технічної експертизи та інформації, де ним зможуть скористатися вчені з інших установ.

Нагадаємо, що наш університет одним із перших отримав безкоштовний доступ до цих наукометричних баз. 

Опублікований: 05-06-2020
Читайте також:
НУХТ втретє ініціював обговорення досвіду, проблем та інновацій у промисловості і крафті

15-16 травня 2025 року в університеті відбулася III Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації». Захід об'єднав науковців, представників бізнесу, органів влади, сфери HoReCa, фахівців харчової та туристичної галузей, а також здобувачів вищої освіти. Протягом двох днів учасники ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ втретє ініціював обговорення досвіду, проблем та інновацій у промисловості і крафті 19 травня 2025

У центрі уваги – академічна доброчесність

Старші наставники академічних груп регулярно проводять кураторські години. Наразі дуже актуальною є тема дотримання академічної доброчесності під час навчання та розроблення власних наукових і творчих проєктів із метою досягнення високого рівня ефективності від результату роботи здобувача. Викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – академічна доброчесність 04 листопада 2021

Міст для пошуку знань в умовах пандемії

Карантин не є перешкодою для саморозвитку. Маючи бажання до пошуку та пізнання чогось нового, здобувачі освіти стикаються з питанням: а де ж дізнатися, що досліджують сучасні науковці? Першим на думку спадає пошук інформації в інтернеті, книгах, наукових публікаціях тощо. Проте, іншим сучасним варіантом є віртуальні наукові конференції. Існує кіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міст для пошуку знань в умовах пандемії 19 січня 2021

Переяславська мовознавча толока зібрала перший урожай

Осінь – улюблена пора року поетів, художників, музикантів. Та й як можна не любити осінь, коли вона така чудова, щедра, багата, яскрава? І хоч восени дедалі частіше сіє дрібний дощик, що навіває сум і журбу, у багатьох людей цей час асоціюється з яскравими кольорами та розмаїттям барв, які знаменують щедрий урожай та багатство плодів рідної землі. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переяславська мовознавча толока зібрала перший урожай 24 вересня 2019