Н У Х Т

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» знайомляться з роботою вітчизняних броварень

27 травня 2024

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» знайомляться з роботою вітчизняних броварень

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» разом зі своєю кураторкою, доценткою Зоряною Романовою побували на броварні 2085, що знаходиться на арт-заводі «Платформа» в Києві, де в розпал карантину відкрили виробництво пива.

Пивоварня отримала назву 2085, що символізує пиво з майбутнього й натякає на футуристичний погляд команди на світ і пиво зокрема. Все обладнання було привезено зі США, а сама пивоварня декорована за американським зразком. Засновники закладу – Назар Дребот і Валерій Созановський.

Старший пивовар Іван Худолій доступно і яскраво розповів про основні процеси пивоваріння. Першокурсники дізналися, що історія пивоваріння дуже багата та цікава, адже пиво – один із найдревніших напоїв, відомих людству. Перші згадки про варіння пива походять із культури Межиріччя, приблизно 3500-2900 років до нашої ери.

Майбутні технологи-ресторатори розглянули та скуштували солод і хміль – основну сировину для виробництва пива. А на завершення спробували смак творчого натхнення команди пивоварів, продегустувавши пінний напій.

Опублікований: 27-05-2024
Читайте також:
На перше в новому календарному році засідання зібралася вчена рада університету

31 січня відбулося перше в новому календарному році засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор університету Анатолій Українець розпочав його зі вручення дипломів: – диплом доктора наук за спеціальністю «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв» отримав доцент кафедри технологічного обладнання та к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На перше в новому календарному році засідання зібралася вчена рада університету 31 січня 2019

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

З початком навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи стартувала і активна профорієнтаційна робота з метою підготовки до вступної кампанії 2024 року. З 18 по 22 вересня відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри, асистент Артем Ущаповський та здобувачі першого і другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий сезон профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи 25 вересня 2023

Подарунки для «сонячних» діток

Напередодні найочікуваніших і найчарівніших новорічних свят здобувачі вищої освіти і викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ надали допомогу важкохворим дітям. Дітки перебувають на обліку у державних районних відділеннях, а також у центрах соціально-медичної реабілітації для розумово відсталих дітей із ДЦП і ЦНС м. Києва. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подарунки для «сонячних» діток 31 грудня 2020

Бесіди про академічну доброчесність на факультеті біотехнології та екологічного контролю

У рамках Тижня академічної доброчесності НУХТ на факультеті біотехнології та екологічного контролю відбулися зустрічі гарантів бакалаврських і магістерських освітніх програм зі здобувачами вищої освіти всіх курсів. Логічно, що головною темою бесід було дотримання принципів академічної етики та доброчесності. Під час спілкування були обговорені зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бесіди про академічну доброчесність на факультеті біотехнології та екологічного контролю 18 жовтня 2022