Н У Х Т

Можливості неформальної освіти безмежні

01 квітня 2024

Можливості неформальної освіти безмежні

Здобувачі-біотехнологи вважають, що університет – це лише частина їх професійного навчання і шляху, який дає можливості для самореалізації та отримання необхідних знань, і активно користуються можливостями неформальної освіти, яка передбачає персональну зацікавленість та постійне розширення свого кругозору у професійному світі.

Наразі у них є широченні можливості для отримання додаткової неформальної освіти у самих різних сферах, це може бути як і прокачування своїх soft skills і hard skills, а також отримання можливості вивчити закордонний досвід, або опанувати якісь дуже просунуті специфічні навички, які можуть бути не представлені у жодному університеті світу. Завдяки нашим партнерам із західних країн здобувачі освіти отримали чудову нагоду користуватися платформами Coursera та Labster абсолютно безкоштовно, а ще за підтримки DAAD долучатися до додаткових онлайн-курсів для студентів біологічних спеціальностей, де є курси і для узагальнення знань з базових дисциплін, і більш спеціалізовані.

Зокрема третьокурсник освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Олег Висоцький опанував курси «Статистика для біологів» і «Життєвий цикл дослідницького проєкту», а зараз є слухачем курсу «Біоінформатика».

У всіх курсах були представлені викладачі як і з України, так із-за кордону, а також викладачі-практики, які мають власний бізнес чи займають якусь посаду безпосередньо в біотехнологічних компаніях, що дає чудову можливість поспілкуватися та перейняти досвід у фахівців, які знаходяться на передньому рубежі української біотехнологічної або фармацевтичної сфери. Курси від DAAD мають розклад, живі екзамени і загалом за структурую нагадують звичайне проходження предмету в університеті, але натомість слухачі мають шанс отримати стипендію 200-400 євро, що залежить від їх успішності, матеріального становища та тривалості курсу. Якщо ж нема бажання додавати до свого графіку ще один повноцінний предмет, то на платформі Coursera можна знайти високоякісні курси з медицини, біотехнологій, біології та різного роду комп'ютерних наук.

Олег поділився, що коли готував свою курсову роботу пов'язану з агробіотехнологією, зрозумів, що йому не вистачає знань з рослинництва, тому протягом зимових канікул пройшов курс «What do the plants know part 1-2», що у повній мірі та досить швидко закрило більшість прогалин. Або курс від Копенгагенського технічного університету «Biofilms in chronical disease», що дав йому розуміння того, як влаштовані мікробні конгломерати та які взаємодії відбуваються між бактеріями всередині їх колоній.

Тож, тільки мотивація, жага до знань, ініціативність і готовність подолання труднощів можуть принести успіх і справжнє задоволення від того, чим ви займаєтеся. Хай щастить!

Опублікований: 01-04-2024
Читайте також:
Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на самміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.  Викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції постійно вдосконалюють педагогічну майстерність та професійне зростання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 грудня 2020

Техніку приготування і подавання коктейлів ретельно опановують першокурсники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Насиченим виявився тиждень для студентів-першокурсників групи МРО-18 Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету, адже вони продовжують енергійно працювати та вивчати техніку приготування і подавання коктейлів під керівництвом досвідченого майстра виробничого навчання ресторанного напрямку Тетяни Заячук. Найважли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Техніку приготування і подавання коктейлів ретельно опановують першокурсники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 30 січня 2020

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи

5 квітня 2018 р. відповідно до плану змістового модулю асистент кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка провела відкрите практичне заняття «Визначення кількості відходів, маси нетто та порцій страв, приготовлених з овочів, плодів і грибів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» у групі ГС-2-6. На занятті були присутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи 06 квітня 2018

Перемога  в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки

Студент групи 31-А Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ Артур Андрєєв переміг в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Полтавської області. Артур представлятиме Полтавську область у III етапі ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 07 травня 2018