Н У Х Т

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

16 квітня 2019

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

Студенти-екологи разом із завідувачем кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оленою Семеновою та  доцентом кафедри Оксаною Салавор відвідали ПрАТ «Українська технологічна компанія». 

Українська технологічна компанія (УТК) – багатогалузеве підприємство, що здійснює свою діяльність на ринку промислових послуг України і ряду країн ЄС, СНД та у США. Зараз УТК виробляє близько тисячі найменувань промислової продукції на власному виробництві, в т.ч. майже половину за іноземними ліцензіями Франції,  Голландії,  Ізраїлю.

УТК спеціалізується по створенню «з нуля» і модернізації вже існуючих підприємств харчової, переробної, мікробіологічної та спиртової промисловості, здійснюючи повний комплекс робіт: проектування, конструювання, виготовлення, монтаж, пуско-налагодження і реконструкцію  існуючого обладнання. У рамках підприємства йде робота над складними проектами, де потрібні нестандартні інженерні рішення. Саме тому  в УТК зацікавлені в залученні і вихованні фахівців високої кваліфікації різних напрямів підготовки, в тому числі екологів.

Студенти ознайомилися з роботою проектних команд. Також майбутні фахівці змогли поспілкуватися із співзасновником і провідним співробітником компанії Євгеном Лукашевичем,  який є випускником нашого університету. Він зазначив, що головними принципами роботи УТК є індивідуальний підхід для кожного конкретного підприємства-замовника та інновації, розповів про головні напрями діяльності компанії.

Актуальною на сьогодні діяльністю УТК є будівництво об’єктів виробництва біогазу, біоетанолу, сумішевих бензинів, спирту, СО2, сушіння та виробництва будь-яких видів гранул (пелет), очищення стічних вод, виробництво котельного та топкового обладнання.

Можна довго і багато розповідати про УТК, про сотні ефективно реалізованих проектів як в Україні, так і в провідних країнах світу – зрозуміло, що компанії є чим пишатися. Але і ми пишаємося, що на ПрАТ «Українська технологічна компанія» плідно працюють випускники кафедри екологічної безпеки та охорони праці НУХТ. Хіба для студента є щось більш мотивуюче, як зустріч із тими, кого ти знаєш особисто, і хто ще вчора ділив з тобою студентську парту? Можливо, що і серед сьогоднішньої студентської молоді будуть ті, хто побудує в УТК успішну кар’єру.

Колектив кафедри та студенти вдячні співробітникам Української технологічної компанії та особисто Євгену  Лукашевичу за знайомство з підприємством, мотивуючу розмову та багато корисної  інформації.

 

Опублікований: 16-04-2019
Читайте також:
Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем!

Христос Воскрес! У це світле і чисте свято бажаємо у ваш будинок добра і благодаті. Нехай на душі завжди буде спокійно, над головою – мирне і ясне небо, а поруч – надійні і вірні друзі. Бажаємо, щоб Великдень приніс вам теплоту і радість у серці. Нехай Господь дарує всім свою любов і міцну віру в душі. Зі святом! 

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем! 24 квітня 2022

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі харчової хімії 26 березня 2018 р. відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь про закінчену дисертаційну роботу «Біотехнологія утилізації відходів птахівництва з одержанням біогазу» Сергія Жадана на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Науковим керівнико...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар 27 березня 2018

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

28 січня 2025 р. професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, присвяченій актуальним питанням дуальної освіти. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – від ідеї до диплома 30 січня 2025