Н У Х Т

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

16 april 2019

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

Студенти-екологи разом із завідувачем кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оленою Семеновою та  доцентом кафедри Оксаною Салавор відвідали ПрАТ «Українська технологічна компанія». 

Українська технологічна компанія (УТК) – багатогалузеве підприємство, що здійснює свою діяльність на ринку промислових послуг України і ряду країн ЄС, СНД та у США. Зараз УТК виробляє близько тисячі найменувань промислової продукції на власному виробництві, в т.ч. майже половину за іноземними ліцензіями Франції,  Голландії,  Ізраїлю.

УТК спеціалізується по створенню «з нуля» і модернізації вже існуючих підприємств харчової, переробної, мікробіологічної та спиртової промисловості, здійснюючи повний комплекс робіт: проектування, конструювання, виготовлення, монтаж, пуско-налагодження і реконструкцію  існуючого обладнання. У рамках підприємства йде робота над складними проектами, де потрібні нестандартні інженерні рішення. Саме тому  в УТК зацікавлені в залученні і вихованні фахівців високої кваліфікації різних напрямів підготовки, в тому числі екологів.

Студенти ознайомилися з роботою проектних команд. Також майбутні фахівці змогли поспілкуватися із співзасновником і провідним співробітником компанії Євгеном Лукашевичем,  який є випускником нашого університету. Він зазначив, що головними принципами роботи УТК є індивідуальний підхід для кожного конкретного підприємства-замовника та інновації, розповів про головні напрями діяльності компанії.

Актуальною на сьогодні діяльністю УТК є будівництво об’єктів виробництва біогазу, біоетанолу, сумішевих бензинів, спирту, СО2, сушіння та виробництва будь-яких видів гранул (пелет), очищення стічних вод, виробництво котельного та топкового обладнання.

Можна довго і багато розповідати про УТК, про сотні ефективно реалізованих проектів як в Україні, так і в провідних країнах світу – зрозуміло, що компанії є чим пишатися. Але і ми пишаємося, що на ПрАТ «Українська технологічна компанія» плідно працюють випускники кафедри екологічної безпеки та охорони праці НУХТ. Хіба для студента є щось більш мотивуюче, як зустріч із тими, кого ти знаєш особисто, і хто ще вчора ділив з тобою студентську парту? Можливо, що і серед сьогоднішньої студентської молоді будуть ті, хто побудує в УТК успішну кар’єру.

Колектив кафедри та студенти вдячні співробітникам Української технологічної компанії та особисто Євгену  Лукашевичу за знайомство з підприємством, мотивуючу розмову та багато корисної  інформації.

 

Published on: 16-04-2019
Read also:
ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко пройшла стажування за програмою академічної мобільності викладачів ERASMUS+ в Uniwersytet Rzeszowski (м. Жешув, Польща). Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо методів викладання, питань інтернаціоналізації вищої освіти та культурної інтеграції на...

READ YOURSELF

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі 28 december 2023

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше

Фахівці нашого університету користуються заслуженим авторитетом і повагою серед колег за високий професійний рівень й вагомі здобутки. Їх праця високо оцінюється на самих різних рівнях – від державного до фахових і академічних інституцій. Ось і ще два наших колеги здобули заслужене визнання. У рамках наукового семінару, що відбувся на кафедрі тепл...

READ YOURSELF

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше 06 june 2019

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у щорічній VІ Міжнародній  науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта за підтримки Проєкту «Німецько-українська сп...

READ YOURSELF

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі 29 october 2021

Гідно представляємо Україну на міжнародній науковій арені!

Дослідження науковців кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, що ведуться у співпраці з Укрвинпром, Ukrainian Wine Institute та європейськими партнерами, були високо оцінені експертною відбірковою комісією за актуальність і необхідність впровадження у виробництво. Серед тисячі інших досліджень роботи наших учених були відібрані для...

READ YOURSELF

Гідно представляємо Україну на міжнародній науковій арені! 01 october 2024