Н У Х Т

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

16 april 2019

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

Студенти-екологи разом із завідувачем кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оленою Семеновою та  доцентом кафедри Оксаною Салавор відвідали ПрАТ «Українська технологічна компанія». 

Українська технологічна компанія (УТК) – багатогалузеве підприємство, що здійснює свою діяльність на ринку промислових послуг України і ряду країн ЄС, СНД та у США. Зараз УТК виробляє близько тисячі найменувань промислової продукції на власному виробництві, в т.ч. майже половину за іноземними ліцензіями Франції,  Голландії,  Ізраїлю.

УТК спеціалізується по створенню «з нуля» і модернізації вже існуючих підприємств харчової, переробної, мікробіологічної та спиртової промисловості, здійснюючи повний комплекс робіт: проектування, конструювання, виготовлення, монтаж, пуско-налагодження і реконструкцію  існуючого обладнання. У рамках підприємства йде робота над складними проектами, де потрібні нестандартні інженерні рішення. Саме тому  в УТК зацікавлені в залученні і вихованні фахівців високої кваліфікації різних напрямів підготовки, в тому числі екологів.

Студенти ознайомилися з роботою проектних команд. Також майбутні фахівці змогли поспілкуватися із співзасновником і провідним співробітником компанії Євгеном Лукашевичем,  який є випускником нашого університету. Він зазначив, що головними принципами роботи УТК є індивідуальний підхід для кожного конкретного підприємства-замовника та інновації, розповів про головні напрями діяльності компанії.

Актуальною на сьогодні діяльністю УТК є будівництво об’єктів виробництва біогазу, біоетанолу, сумішевих бензинів, спирту, СО2, сушіння та виробництва будь-яких видів гранул (пелет), очищення стічних вод, виробництво котельного та топкового обладнання.

Можна довго і багато розповідати про УТК, про сотні ефективно реалізованих проектів як в Україні, так і в провідних країнах світу – зрозуміло, що компанії є чим пишатися. Але і ми пишаємося, що на ПрАТ «Українська технологічна компанія» плідно працюють випускники кафедри екологічної безпеки та охорони праці НУХТ. Хіба для студента є щось більш мотивуюче, як зустріч із тими, кого ти знаєш особисто, і хто ще вчора ділив з тобою студентську парту? Можливо, що і серед сьогоднішньої студентської молоді будуть ті, хто побудує в УТК успішну кар’єру.

Колектив кафедри та студенти вдячні співробітникам Української технологічної компанії та особисто Євгену  Лукашевичу за знайомство з підприємством, мотивуючу розмову та багато корисної  інформації.

 

Published on: 16-04-2019
Read also:
Стабілізації якості алкогольної продукції присвятив науковий семінар доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 травня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар «Розвиток наукових основ технології стабілізації якості алкогольної продукції» доцента Олега Кузьміна. Протягом семінару фахівець представив на розсуд кафедри ряд наукових результатів власних досліджень, що стосувалися розв’язання комплексної проблеми ста...

READ YOURSELF

Стабілізації якості алкогольної продукції присвятив науковий семінар доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 may 2019

Наші спеціальності – у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. Серед найбільш популярних серед вступників майже всі спеціальності нашого університету. Зокрема, до ТОП-20 увійшли «Комп’ют...

READ YOURSELF

Наші спеціальності – у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв 07 august 2023

Про різні підходи до онлайн-навчання у різних країнах на черговому засіданні English Speaking club

У непростий час пандемії та карантину викладачка кафедри ділової іноземної мови Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели чергове засідання English Speaking club у онлайн-режимі на тему «E-learning». Розпочали з мотиваційної промови Stuart Snuggs і Наталії Божок, про те, що онлайн-навчання є чудовою можливістю для саморозвитк...

READ YOURSELF

Про різні підходи до онлайн-навчання у різних країнах на черговому засіданні English Speaking club 26 may 2021

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу Екзаменаційних комісій очолив голова Об’єднання підприєм...

READ YOURSELF

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 23 february 2022