Н У Х Т

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

16 april 2019

Мотивуючий візит студентів-екологів у ПрАТ «Українська технологічна компанія»

Студенти-екологи разом із завідувачем кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оленою Семеновою та  доцентом кафедри Оксаною Салавор відвідали ПрАТ «Українська технологічна компанія». 

Українська технологічна компанія (УТК) – багатогалузеве підприємство, що здійснює свою діяльність на ринку промислових послуг України і ряду країн ЄС, СНД та у США. Зараз УТК виробляє близько тисячі найменувань промислової продукції на власному виробництві, в т.ч. майже половину за іноземними ліцензіями Франції,  Голландії,  Ізраїлю.

УТК спеціалізується по створенню «з нуля» і модернізації вже існуючих підприємств харчової, переробної, мікробіологічної та спиртової промисловості, здійснюючи повний комплекс робіт: проектування, конструювання, виготовлення, монтаж, пуско-налагодження і реконструкцію  існуючого обладнання. У рамках підприємства йде робота над складними проектами, де потрібні нестандартні інженерні рішення. Саме тому  в УТК зацікавлені в залученні і вихованні фахівців високої кваліфікації різних напрямів підготовки, в тому числі екологів.

Студенти ознайомилися з роботою проектних команд. Також майбутні фахівці змогли поспілкуватися із співзасновником і провідним співробітником компанії Євгеном Лукашевичем,  який є випускником нашого університету. Він зазначив, що головними принципами роботи УТК є індивідуальний підхід для кожного конкретного підприємства-замовника та інновації, розповів про головні напрями діяльності компанії.

Актуальною на сьогодні діяльністю УТК є будівництво об’єктів виробництва біогазу, біоетанолу, сумішевих бензинів, спирту, СО2, сушіння та виробництва будь-яких видів гранул (пелет), очищення стічних вод, виробництво котельного та топкового обладнання.

Можна довго і багато розповідати про УТК, про сотні ефективно реалізованих проектів як в Україні, так і в провідних країнах світу – зрозуміло, що компанії є чим пишатися. Але і ми пишаємося, що на ПрАТ «Українська технологічна компанія» плідно працюють випускники кафедри екологічної безпеки та охорони праці НУХТ. Хіба для студента є щось більш мотивуюче, як зустріч із тими, кого ти знаєш особисто, і хто ще вчора ділив з тобою студентську парту? Можливо, що і серед сьогоднішньої студентської молоді будуть ті, хто побудує в УТК успішну кар’єру.

Колектив кафедри та студенти вдячні співробітникам Української технологічної компанії та особисто Євгену  Лукашевичу за знайомство з підприємством, мотивуючу розмову та багато корисної  інформації.

 

Published on: 16-04-2019
Read also:
Молодіжна наука змінить світ на краще

Нині, у надзвичайно важких умовах війни, як ніколи важливо не втратити науковий потенціал країни. Тому, розвиток наукового потенціалу молоді є сьогодні надважливим завданням. До підтримки молодих науковців долучилася нещодавно доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, яка на люб’язне запрошення молодіжної громадської органі...

READ YOURSELF

Молодіжна наука змінить світ на краще 11 may 2023

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

23 лютого до Науково-технічної бібліотеки нашого університету завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України. Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форм на...

READ YOURSELF

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО 26 february 2024

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшов з друку навчальний посібник із дисципліни «Електронні системи в галузі», співавторами якого є викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доцент Олег Кузьмін та асистент Тетяна Роман. Посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». У навчальному посібнику викладені науково-теорет...

READ YOURSELF

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 may 2020

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar

За даними чергового випуску Webometrics 2023 року наш університет став 7-м серед закладів вищої освіти Києва, 25-м в Україні і 2297-м у світі у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником 38622 цитування (для порівнян...

READ YOURSELF

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar 16 august 2023