Н У Х Т

МОН надало роз’яснення щодо підтвердження вступниками сільського коефіцієнту

06 липня 2018

МОН надало роз’яснення щодо підтвердження вступниками сільського коефіцієнту

Вступники, що претендують на отримання сільського коефіцієнта (СК), можуть крім визначеної Довідки про реєстрацію місця проживання особи завантажувати в кабінет інші документи, що підтверджують термін їх реєстрації в селі. Це треба робити тоді, коли фактичний термін реєстрації вступника в селі перевищує 2 роки, однак у реєстрі, на основі якого видається Довідка, інформація про це відсутня.

Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у відповідь на запити вступників, що зіштовхнулися з описаною ситуацією. Відповідний лист МОН був розісланий сьогодні, 6 липня 2018 року, в усі виші та ДП «Інфоресурс».

«Термін реєстрації вступника у селі вказується у Довідці про реєстрацію місця проживання особи, оформленій відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207. При цьому у разі, якщо визначений у довідці термін реєстрації (який використовує інформацію з реєстру) становить менше двох років, але термін фактичної реєстрації більший двох років, то для прийняття рішення щодо надання вступнику права на використання сільського коефіцієнту, Приймальними комісіями можуть враховуватись інші документи, що підтверджують реєстрацію вступника у селі», – йдеться в листі.

Такими документами можуть бути, наприклад, витяг із будинкової (домової) книги, довідка з обласного відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Державної міграційної служби з інформацією з картки реєстрації місця проживання одного з батьків (у разі зазначення в цій картці відомостей про дитину та надання копії свідоцтва про народження) тощо.

У листі наголошується, що завантажувати Довідку та інші документи, що підтверджують реєстрацію, в електронний кабінет потрібно одним файлом.

Нагадуємо, що цього року для вступників із сіл діє сільський коефіцієнт, розмір якого становить 1,02 (та 1,05 – для вступу на спеціальності галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство»). СК можуть отримати ті вступники, що зареєстровані в селах не менше 2 років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл.

Сільський коефіцієнт не поширюється на селища міського типу.

Опублікований: 06-07-2018
Читайте також:
Технології смаколиків на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

6 березня відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторії Дорохович з дисципліни «Технології кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології». На відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології смаколиків на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 березня 2023

Незламність авторського голосу поета: професорка НУХТ виступила офіційною опоненткою на захисті дисертації

У добу повномасштабної російської агресії проти України архетипами стійкості та незламності стали долі людей мистецтва: одним із них став поет, педагог і перекладач, представник українського Розстріляного Відродження Михайло Драй-Хмара (1889 – 1939). З нагоди 135-річчя від дня його народження 22 січня 2024 року в Українському державному університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незламність авторського голосу поета: професорка НУХТ виступила офіційною опоненткою на захисті дисертації 29 січня 2024

Ключові аспекти стрес-менеджменту на озброєння магістрантам

Черговий тренінг для магістрантів-біотехнологів у рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології», організований фахівцями корпорації «Артеріум», відбувся за темою стрес-менеджменту. Магістранти мали змогу розібратися у ключових моментах, які лежать в основі стресу, а також ознайомитися з прийомами його усунення. Стрес – невід'ємна ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключові аспекти стрес-менеджменту на озброєння магістрантам 06 травня 2021

Переможці конкурсу «Харчові технології-2019» – на ISM 2019!

Наші студенти-переможці конкурсу «Харчові технології-2019» вирушили до Кельну (Німеччина) на Міжнародну виставку кондитерських виробів ISM 2019, де перебуватимуть чотири дні. Програмою поїздки передбачене знайомство з містом, візит до всесвітньо відомого Музею шоколаду і, звичайно ж, відвідування форуму ISM 2019. Першого ж дня студенти відвідали К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці конкурсу «Харчові технології-2019» – на ISM 2019! 29 січня 2019