Н У Х Т

Ще один крок до свідомої комунікації

24 лютого 2025

Ще один крок до свідомої комунікації

Кафедра маркетингу регулярно проводить цікаві та практичні гостьові лекції, запрошуючи не лише своїх студентів, а й майбутніх вступників, адже теми, що обговорюються, є важливими та корисними для всіх.

Цього разу 20 лютого здобувачі та школярі старших класів зі шкіл різних куточків України відвідали захопливу та надзвичайно актуальну лекцію з медіаграмотності, організовану старшою викладачкою кафедри Іриною Ніколаєнко.

Під час заходу учасники разом зі спікером Олександром Пирожковим обговорили механізми інформаційних маніпуляцій. Лектор пояснив, як функціонує сучасна дезінформація, чому критичне мислення є ключовою навичкою у цифрову епоху та як правильно перевіряти інформацію на достовірність.

Головними темами дискусії стали «Свідомий комунікатор: як перевіряти інформацію на правдивість?» та «Як розпізнати фейки та маніпуляції?». Учасники отримали практичні інструменти для аналізу джерел, а також дізналися про методи виявлення маніпулятивних технік, що широко використовуються в інформаційному просторі.

Олександр також поділився списком надійних джерел інформації та розповів, де знайти так званий Білий список медіа.

У сучасному світі, де фейки та інформаційні війни стали частиною реальності, вміння розрізняти правду і маніпуляцію є необхідною навичкою. Лекція не лише допомогла учасникам глибше зрозуміти цю тему, а й мотивувала їх до подальшого самостійного вивчення медіаграмотності.

Опублікований: 24-02-2025
Читайте також:
Методичний семінар від зовнішньої стейкхолдерки і фахівчині-практика на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний онлайн-семінар «Законодавчі вимоги до харчових виробництв малих потужностей, зокрема виробництва алкоголю». Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методичний семінар від зовнішньої стейкхолдерки і фахівчині-практика на кафедрі експертизи харчових продуктів 08 лютого 2024

Відкрита лекція з основ розрахунку і конструювання технологічного обладнання

30 листопада 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбулася відкрита лекція з дисципліни «Основи розрахунку і конструювання технологічного обладнання». Її прочитав доцент Євген Бабко для  здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» груп ОХ-4-2, ОХ-4-7ск. Тема лекції – «Розрахунок укріплення отворів в с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція з основ розрахунку і конструювання технологічного обладнання 01 грудня 2022

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів – це дозволить у майбутньому надати найкращим із них базове фінансування на науку. Відповідну постанову «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» Кабінет Міністрів затвердив під час засідання 22 серп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів 22 серпня 2018

Наука в основі всіх процесів

Випускник кафедри біотехнології і мікробіології  2018 року Валентин Моцар прочитав першокурсникам лекцію з дисципліни «Вступ до фаху». Валентин був головою студради факультету біотехнології та екологічного контролю, ще під час навчання займався науково-дослідною роботою, в т.ч. і на базі АТ «Фармак», нині він – інженер технологічної лабораторії цен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука в основі всіх процесів 27 вересня 2021