Н У Х Т

Молодь вражає науковим потенціалом: засідання секції «Технологія ресторанної продукції»

06 квітня 2023

Молодь вражає науковим потенціалом: засідання секції «Технологія ресторанної продукції»

4 квітня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Технологія ресторанної продукції». Її роботу очолила завідувачка кафедри, д.т.н., професорка Олександра Нєміріч, секретар секції – професор кафедри, д.т.н. Олег Кузьмін.

Учасників секції привітали з відкриттям конференції та побажали плідної наукової дискусії деканка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, к.т.н., доцентка Віта Цирульнікова та завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч.

У рамках роботи секції «Технологія ресторанної продукції» неабияку зацікавленість і активне обговорення викликали доповіді: «Формування органолептичних показників натуральних смако-ароматичних добавок із похідних перероблення молочної та рослинної сировини» молодшої наукової співробітниці, асистентки кафедри технологій та безпечності харчових виробництв Сумського національного аграрного університету Тетяни Синенко (керівниця – професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Наталія Фролова); «Розроблення і вдосконалення технологій харчової продукції дієтичного призначення» магістранта першого курсу денної форми навчання НУХТ Максима Рибаченка (керівниця – доцентка Ірина Корецька); «Гарбуз як локальна сировина в технології соусів» здобувача освітнього ступеня «Бакалавр» третього курсу денної форми навчання НУХТ Анатолія Кравченка (керівниця – асистентка Ганна Березова); «Технологія отримання пряних сумішей зі страусиного жиру» викладачки спецтехнологічних дисциплін Вінницького фахового коледжу НУХТ, аспірантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Альони Очеретної (керівниця – професорка Наталія Фролова); «Удосконалення рецептурної композиції змішаного гарячого алкогольного напою із застосуванням замінника цукру» магістрантки першого курсу денної форми навчання НУХТ Марії Омельченко (керівник –  професор Олег Кузьмін); «Підвищення біологічної цінності овочевих страв» здобувача освітнього ступеня «Бакалавр» четвертого  курсу денної форми навчання НУХТ Олександра Богдана (керівниця – доцентка Наталія Стукальська).

Варто зазначити, що паралельно з конференцією в університеті відбувається ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології». За результатами І туру до участі у підсумковій науковій конференції Конкурсу були запрошені і здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції. На секції «Технології харчування та оздоровчих продуктів» у рамках Конкурсу свої дослідження представили Дар’я Селезньова (доповідь «Розроблення плану НАССР виробництва чізкейків у закладі ресторанного господарства»; Артем Недайвода (доповідь «Технологія панкейків збагачених харчовими волокнами для людей хворих на діабет») і Надія Дрогомирецька (доповідь «Інноваційні технології у виробництві харчових продуктів»).

Організаційний комітет наукових заходів висловлює подяку доповідачам, науковим керівникам за професійну підготовку здобувачів і колегам з кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Окрему подяку за участь у конференції організатори висловлюють зовнішнім стейкхолдерам, запрошеним гостям та нашим друзям: голові ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра» Олені Булах, старшому викладачу кафедри технології в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Юрію Коренцю, директору ГО «Ресторанна гільдія» Богдану Михайлову, директорці навчального центру PROFI CLUB Ользі Михайловій, провідній науковій співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління Апарату президії Національної академії аграрних наук України Олені Харебі та науковій співробітниці PERL Лозаннського політехнічного університету (Швейцарія) Оксані Яворській.

Опублікований: 06-04-2023
Читайте також:
Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу

Ще один рік відзначився для здобувачок  освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» неймовірною перемогою! Єлизавета Козаченко та Анастасія Стойка (група МП 3-8) виявили величезний ентузіазм і лідерські якості, здобувши перемогу на виборах голови студентської ради університету та голови студентської ради Навчально-наукового інституту екон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу 18 грудня 2023

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій 22 вересня 2023

Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Євген Харченко прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях. Модуль 1. Оптимізація технологічних процесів в зернових технологіях» для здобувачів першого року навчання освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 жовтня 2021

Зимовий день відкритих дверей на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Наш університет продовжує приділяти особливу увагу профорієнтаційній діяльності, зокрема інформуванню майбутніх вступників і підготовці до вступної кампанії-2021, тому і була запланована серія онлайн-заходів спілкування з майбутніми вступниками. У рамках цих заходів 29 січня відбулося ознайомлення потенційних вступників і їхніх батьків із особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зимовий день відкритих дверей на факультеті біотехнології та екологічного контролю 01 лютого 2021