Н У Х Т

Міжнародне стажування доцентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

04 листопада 2021

Міжнародне стажування доцентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 13 вересня по 24 жовтня 2021 року доценти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко, Наталія Стукальська та Ігор Устименко пройшли науково-педагогічне стажування «Прикладні науково-технічні дослідження: європейський досвід і напрями розвитку» у Чеському технічному університеті у Празі, яке відбулося за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

У рамках стажування відбулася онлайн-зустріч на платформі ZOOM, під час якої зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників і побажав продуктивної й цікавої роботи.

Далі відбулися лекції англійською мовою. Спікерами заходу були сертифікований коуч і наставник, dr Marcin Miziołek (Республіка Польща) та завідувачка кафедри іноземних мов, керівниця міжнародного офісу в Куявському університеті у Влоцлавеку та експертка у галузі освіти й електронного навчання для дорослих (Республіка Польща), mgr Joanna Skiba.

Під час лекції «Coaching in education as a tool of motivation» dr Marcinа Miziołekа, викладачі поглибили свої знання щодо додавання до освітнього процесу елементів, зокрема, коучингу для підбадьорювання здобувачів вищої освіти та необхідності їх мотивування й допомоги у зміні вектора мислення.

Лекція «Education as the source of life-long development» mgr Joanna Skiba стосувалася питань актуальних підходів до навчання у сьогоденні, постійного розвитку та удосконалення.

Згідно з програмою стажування Людмила Дейниченко, Наталія Стукальська та Ігор Устименко опанували питання: проблеми і перспективи формувань навичок студентів технічних спеціальностей в Україні та ЄС; проблеми і перспективи якісної підготовки ІТ-фахівців; досвід Європейських країн у формуванні якісної вищої інженерної освіти; ефективні методи викладання академічних програм; передумови та концепції створення віртуального навчального середовища; організація співпраці наукового керівника з іноземними аспірантами в освітньому процесі закладів вищої освіти.

За результатами стажування викладачами були підготовлені науково-методичні доповіді, тези яких опубліковані у збірнику, та отримані сертифікати, що засвідчують виконання навчального плану обсягом 180 годин (6 кредитів).

Набуті знання будуть використані викладачами під час викладання освітніх компонент освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві».

Вітаємо доцентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмилу Дейниченко, Наталію Стукальську та Ігоря Устименка з успішним проходженням міжнародного стажування та бажаємо нових творчих здобутків!  

Опублікований: 04-11-2021
Читайте також:
Природознавчі науки та біотехнологія

Біотехнологія неможлива без природничих наук. Тому, профорієнтаційна команда кафедри біотехнології і мікробіології не могла не завітати до Спеціалізованої школи №307 м. Києва з поглибленим вивченням природничих наук. Асистентка кафедри Ірина Ковшар і другокурсниця Вікторія Кавун поспілкувалися з учнями 10 та 11 класів. Зустріч розпочали з ознайомл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Природознавчі науки та біотехнологія 15 березня 2024

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти

На кафедрах університету значну увагу приділяють практичній підготовці майбутніх фахівців, для чого активно розвивають плідну співпрацю з провідними підприємствами, науковими і дослідницькими установами. Не виключення і кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, де з 14 січня 2019 року розпочалася виробнича та переддипломна пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти 22 січня 2019

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії

21 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Карбонільні сполуки. Альдегіди і кетони» кандидата хімічних наук, доцента Наталії Сімурової з дисципліни «Органічна хімія» для студентів першого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю. Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії 22 березня 2018

В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики»

21 травня в університеті розпочала роботу XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики», організаторами якої виступили науковці Інституту технічної теплофізики (ІТТФ) Національної академії наук України і нашого навчального закладу. Впродовж останніх років конференція відбувається що два роки й охоплює надзвичайно широке коло п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики» 21 травня 2019