З 13 вересня по 24 жовтня 2021 року доценти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко, Наталія Стукальська та Ігор Устименко пройшли науково-педагогічне стажування «Прикладні науково-технічні дослідження: європейський досвід і напрями розвитку» у Чеському технічному університеті у Празі, яке відбулося за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва.
У рамках стажування відбулася онлайн-зустріч на платформі ZOOM, під час якої зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників і побажав продуктивної й цікавої роботи.
Далі відбулися лекції англійською мовою. Спікерами заходу були сертифікований коуч і наставник, dr Marcin Miziołek (Республіка Польща) та завідувачка кафедри іноземних мов, керівниця міжнародного офісу в Куявському університеті у Влоцлавеку та експертка у галузі освіти й електронного навчання для дорослих (Республіка Польща), mgr Joanna Skiba.
Під час лекції «Coaching in education as a tool of motivation» dr Marcinа Miziołekа, викладачі поглибили свої знання щодо додавання до освітнього процесу елементів, зокрема, коучингу для підбадьорювання здобувачів вищої освіти та необхідності їх мотивування й допомоги у зміні вектора мислення.
Лекція «Education as the source of life-long development» mgr Joanna Skiba стосувалася питань актуальних підходів до навчання у сьогоденні, постійного розвитку та удосконалення.
Згідно з програмою стажування Людмила Дейниченко, Наталія Стукальська та Ігор Устименко опанували питання: проблеми і перспективи формувань навичок студентів технічних спеціальностей в Україні та ЄС; проблеми і перспективи якісної підготовки ІТ-фахівців; досвід Європейських країн у формуванні якісної вищої інженерної освіти; ефективні методи викладання академічних програм; передумови та концепції створення віртуального навчального середовища; організація співпраці наукового керівника з іноземними аспірантами в освітньому процесі закладів вищої освіти.
За результатами стажування викладачами були підготовлені науково-методичні доповіді, тези яких опубліковані у збірнику, та отримані сертифікати, що засвідчують виконання навчального плану обсягом 180 годин (6 кредитів).
Набуті знання будуть використані викладачами під час викладання освітніх компонент освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві».
Вітаємо доцентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмилу Дейниченко, Наталію Стукальську та Ігоря Устименка з успішним проходженням міжнародного стажування та бажаємо нових творчих здобутків!