Н У Х Т

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

14 листопада 2019

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Юрчак з дисципліни «Методи оптимізації процесів виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Задачі оптимізації процесів технології, як правило, пов’язані з досягненням екстремального значення критерію оптимальності, залежність якого від параметрів технологічного процесу описується різними математичними моделями. Під час лекції «Методи оптимізації технологічних процесів галузі» лектор пояснила суть аналітичних, числових та експериментально-статистичних методів оптимізації.

Особливу увагу Віра Юрчак звернула на практичне застосування розглянутих методів, можливість використання спеціальних комп’ютерних програм і навела приклади вирішення оптимізаційних задач, які пов’язані з розробками науковців кафедри.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій. Лектор постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади, що сприяли кращому розумінню та засвоєнню викладеного матеріалу.

На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри Володимир Ковбаса, викладачі кафедри та фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

 

 

 

Опублікований: 14-11-2019
Читайте також:
Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ

Разом із початком чергового навчального року в нашому університеті нових обертів набирає і профорієнтаційна робота. Головні її організатори і натхненники – фахівці підготовчого відділення Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Тож 7 вересня 2022 р. завідувачка підготовчого відділення Валентина Кудіна завітала до ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ 08 вересня 2022

Перші цьогорічні гості Підготовчого відділення: до університету завітали київські гімназисти

8 вересня 2021 року гостями нашого навчального закладу стали одинадцятикласники київської гімназії ім. Т.Г.Шевченка № 109, яких гостинно зустріли методистка Підготовчого відділення Центру моніторингу та координації освітньої діяльності університету Маргарита Панасевич та доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інстит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші цьогорічні гості Підготовчого відділення: до університету завітали київські гімназисти 09 вересня 2021

Крафтові технології вивчають наші здобувачі в умовах кращих ресторанних підприємств із власними міні-броварнями

У рамках вивчення дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства» відбулися виїзні лабораторні заняття для здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук разом зі студентами відвідали бар-пивоварню «Lisopylka» та кра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології вивчають наші здобувачі в умовах кращих ресторанних підприємств із власними міні-броварнями 28 жовтня 2021

Триває наукове свято на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту: другий успішний захист дисертації

15 грудня 2023 року на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту продовжилося наукове свято – відбувся захист ще однієї дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за освітньо-науковою програмою «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».  Своє дослідження на тему «Автоматизоване керування систем енергозабезпечення об’єктів з а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває наукове свято на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту: другий успішний захист дисертації 18 грудня 2023