Н У Х Т

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

14 листопада 2019

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Юрчак з дисципліни «Методи оптимізації процесів виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Задачі оптимізації процесів технології, як правило, пов’язані з досягненням екстремального значення критерію оптимальності, залежність якого від параметрів технологічного процесу описується різними математичними моделями. Під час лекції «Методи оптимізації технологічних процесів галузі» лектор пояснила суть аналітичних, числових та експериментально-статистичних методів оптимізації.

Особливу увагу Віра Юрчак звернула на практичне застосування розглянутих методів, можливість використання спеціальних комп’ютерних програм і навела приклади вирішення оптимізаційних задач, які пов’язані з розробками науковців кафедри.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій. Лектор постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади, що сприяли кращому розумінню та засвоєнню викладеного матеріалу.

На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри Володимир Ковбаса, викладачі кафедри та фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

 

 

 

Опублікований: 14-11-2019
Читайте також:
Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича»

Здобувачі кафедри маркетингу долучилися до участі в 32-му Міжнародному фестивалі молодіжної демократії та масмедіа «Золота осінь Славутича – 2025». Він традиційно проходить на початку осені й об’єднує креативну, творчу та активну молодь. Учасники мали представити на заочний етап конкурсу свої відеороботи на тему #час_єднання, що розкривали б «тему...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» 08 вересня 2025

Чудове студентське свято

Чудове студентське свято відбулося в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ. В актовій залі зібралися студенти та викладачі коледжу. Присутніх привітав директор коледжу Олександр Хоменко та вручив Лист подяки  голові ради студентського самоврядування Максиму Степаненку, який очолює студентський колектив і має визначні досягнення в розбудові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудове студентське свято 05 грудня 2018

Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень

28 вересня 2023 року в Одеському національному технологічному університеті в  рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2023» відбувся важливий захід для наукової спільноти та фахівців харчової промисловості – круглий стіл «Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі». Під час ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень 03 жовтня 2023

Важливий крок бакалаврів-обліковців до професійного успіху

12 лютого 2025 року відбувся захист кваліфікаційних робіт бакалаврів заочно-дистанційної форми навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування», що став важливою подією для випускників, які продемонстрували свої знання, аналітичні навички та здатність вирішувати практичні завдання у сфері обліку, аналізу, аудиту та оподаткування. Здобувачі освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий крок бакалаврів-обліковців до професійного успіху 14 лютого 2025