Н У Х Т

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

14 листопада 2019

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Юрчак з дисципліни «Методи оптимізації процесів виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Задачі оптимізації процесів технології, як правило, пов’язані з досягненням екстремального значення критерію оптимальності, залежність якого від параметрів технологічного процесу описується різними математичними моделями. Під час лекції «Методи оптимізації технологічних процесів галузі» лектор пояснила суть аналітичних, числових та експериментально-статистичних методів оптимізації.

Особливу увагу Віра Юрчак звернула на практичне застосування розглянутих методів, можливість використання спеціальних комп’ютерних програм і навела приклади вирішення оптимізаційних задач, які пов’язані з розробками науковців кафедри.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій. Лектор постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади, що сприяли кращому розумінню та засвоєнню викладеного матеріалу.

На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри Володимир Ковбаса, викладачі кафедри та фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

 

 

 

Опублікований: 14-11-2019
Читайте також:
За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

У МОН підвели підсумки чергового етапу цьогорічної вступної кампанії – подання заяв вступниками на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти. За результатами цього етапу  понад 146 тисяч вступників подали 914 тисяч 545 заяв. Із них в електронній формі 903,5 тисячі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ 30 липня 2018

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна прочитала відкриту лекцію «Структура пневматичних систем. Мета і завдання дисципліни. Класифікація пневмоприводів, їх синтез та приклади застосування у харчовій промисловості» з курсу «Пневматика та пневмоприводи» для здобувачів освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 16 вересня 2022

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм. 31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 01 лютого 2023

Викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів працюють у складі екзаменаційних комісій у філіях НУХТ

8-9 лютого 2024 року у Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбулися захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр», які навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології». До складу екзаменаційної комісії увійшли доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів працюють у складі екзаменаційних комісій у філіях НУХТ 12 лютого 2024