Н У Х Т

Марафон гостьових лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів

07 листопада 2024

Марафон гостьових лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів продовжують залучати до навчального процесу провідних фахівців-практиків. Цього тижня здобувачі освіти мали два цікавих й корисних для професійного розвитку гостьових івенти.

4 листопада гостьове заняття на тему «Підготовка та планування наукового дослідження та його практична реалізація» в рамках вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум. Модуль 1» для магістрантів, які навчаються за освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції», провів д.т.н., директор ТОВ «ОСМОСФІЛЬТР» Юрій Змієвський.

Фахівець надав здобувачам освіти повну інформацію щодо етапів проведення наукових досліджень, обґрунтував методики, які служать інструментом в одержанні фактичних даних та шляхи їх реалізації при практичному впровадженні. Окрему частину заняття було присвячено статистичному обробленню експериментальних даних, визначенню параметрів та кількості вимірювань під час проведення практичного експерименту, методу випадкового балансу при дослідженнях.

А 6 листопада на запрошення лектора дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг», доцента Богдана Пащенка гостьову лекцію «Матеріали для виготовлення та сертифікація обладнання для транспортування харчових продуктів» для здобувачів-бакалаврів груп ХЕ-4-12, ХЕ-4-13 та ХЕ-4-13ск освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прочитав Олександр Горчаков, випускник НУХТ, провідний менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», яке є дистриб'ютором транспортного обладнання для легкої та харчової промисловості, а також надає комплексні рішення щодо вирішення можливих проблем на діючому обладнанні, розробляє відповідні рекомендації та обладнання з розрахунком його оптимальної комплектації.

Лектор надав здобувачам вичерпну інформацію щодо сучасних конструктивних рішень для конвеєрного обладнання згідно з міжнародними вимогами гігієнічного інжинірингу, перелік і види матеріалів для виготовлення їх ключових вузлів, а також їх відповідність вимогам безпеки та нормативної документації, що надають виробники Європейського союзу, країн Азії, близького Сходу.

Значна увага була приділена проєктуванню та гігієнічним аспектам конструкції транспортного обладнання, що використовується при виробництві харчових продуктів, а також його кваліфікації та сертифікації у рамках міжнародного і українського законодавства.

Здобувачі освіти та викладачі кафедри щиро вдячні лекторам за нові знання й практичний досвід і сподіваються і надалі проводити такі цікаві та змістовні зустрічі.

Опублікований: 07-11-2024
Читайте також:
З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування»

30 жовтня у Києві на локації КВЦ «Парковий» відбулася конференція з ресторанних інновацій «SALT: Restaurant Innovation Conference» від HOTELIERO. Конференція була присвячена сучасним ресторанним трендам та інноваціям, практичним аспектам, що інтегруються у сучасному українському ресторанному бізнесі. Експерти з України та Британії ділилися своїм вл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» 31 жовтня 2023

Учасники гуртка з програмування презентували власні програмні продукти

12 червня відбувся традиційний захід для студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» Смілянського коледжу харчових технологій нашого університету – презентація учасниками гуртка з програмування кращих студентських застосунків. Власні програмні продукти представили студенти 3 і 4 курсів: Максим Степаненко, Олександр Данченко, Андрій Ямковий,  Макси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники гуртка з програмування презентували власні програмні продукти 14 червня 2019

Вивчаючи досвід – навчаємося!

Наукова спільнота вже сьогодні працює над вирішенням питань щодо  підвищення національної безпеки України. Здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ активно долучаються до міжнародних конференцій і лекторіїв, які визначають роль пам’яток культурної спадщини у формуванні національної безпеки. Для України отримання міжна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вивчаючи досвід – навчаємося! 11 листопада 2022

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми

Враховуючі реалії воєнного стану, здобувачам освіти нашого університету були запропоновані різні форми комунікації з викладачами для навчання. Студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» виявили велику зацікавленість у вивченні дисципліни «Основи біобезпеки та біоетики» і обрали проведення онлайн-занять за допомогою платформи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми 04 травня 2022