Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів продовжують залучати до навчального процесу провідних фахівців-практиків. Цього тижня здобувачі освіти мали два цікавих й корисних для професійного розвитку гостьових івенти.
4 листопада гостьове заняття на тему «Підготовка та планування наукового дослідження та його практична реалізація» в рамках вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум. Модуль 1» для магістрантів, які навчаються за освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції», провів д.т.н., директор ТОВ «ОСМОСФІЛЬТР» Юрій Змієвський.
Фахівець надав здобувачам освіти повну інформацію щодо етапів проведення наукових досліджень, обґрунтував методики, які служать інструментом в одержанні фактичних даних та шляхи їх реалізації при практичному впровадженні. Окрему частину заняття було присвячено статистичному обробленню експериментальних даних, визначенню параметрів та кількості вимірювань під час проведення практичного експерименту, методу випадкового балансу при дослідженнях.
А 6 листопада на запрошення лектора дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг», доцента Богдана Пащенка гостьову лекцію «Матеріали для виготовлення та сертифікація обладнання для транспортування харчових продуктів» для здобувачів-бакалаврів груп ХЕ-4-12, ХЕ-4-13 та ХЕ-4-13ск освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прочитав Олександр Горчаков, випускник НУХТ, провідний менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», яке є дистриб'ютором транспортного обладнання для легкої та харчової промисловості, а також надає комплексні рішення щодо вирішення можливих проблем на діючому обладнанні, розробляє відповідні рекомендації та обладнання з розрахунком його оптимальної комплектації.
Лектор надав здобувачам вичерпну інформацію щодо сучасних конструктивних рішень для конвеєрного обладнання згідно з міжнародними вимогами гігієнічного інжинірингу, перелік і види матеріалів для виготовлення їх ключових вузлів, а також їх відповідність вимогам безпеки та нормативної документації, що надають виробники Європейського союзу, країн Азії, близького Сходу.
Значна увага була приділена проєктуванню та гігієнічним аспектам конструкції транспортного обладнання, що використовується при виробництві харчових продуктів, а також його кваліфікації та сертифікації у рамках міжнародного і українського законодавства.
Здобувачі освіти та викладачі кафедри щиро вдячні лекторам за нові знання й практичний досвід і сподіваються і надалі проводити такі цікаві та змістовні зустрічі.