Н У Х Т

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

05 липня 2022

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

Уже третій рік поспіль Корпорація «Артеріум» підтримує наших здобувачів, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт для біотехнологів Національного університету харчових технологій. І це не перший захід, який реалізує Корпорація в нашому виші. Упродовж багатьох років цей фармацевтичний гігант підтримує талановиту молодь, спонсоруючи проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології для здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Співробітники Корпорації постійно проводять навчальні тренінги з нашими біотехнологами, на яких здобувачі пробують себе у ролі майбутніх фахівців і навчаються вести ділові переговори. Фахівці Корпорації «Артеріум» ознайомлюють здобувачів із тонкощами майбутньої професії, проводять майстер-класи та вебінари. Щороку здобувачі-біотехнологи, які навчаються у бакалавраті та в магістратурі НУХТ, проходять технологічну та переддипломну практику на базі АТ «Київмедпрепарат», що входить до Корпорації «Артеріум». А після практики залишаються працювати у Корпорації. До речі, виконавчий директор АТ «Київмедпрепарат», Олександр Яцюк – випускник кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

І навіть зараз, під час воєнного стану, компанія демонструє, наскільки важливо підтримувати молодих вчених задля нашого спільного майбутнього. Тому, наприкінці червня здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології змогли представити свої здобутки перед шановною комісією наших партнерів і спонсорів. Головою конкурсної комісії виступила Анна Єгорова, директорка з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл», яке є партнером Корпорації «Артеріум». Фахівчиня вже вкотре демонструє готовність підтримувати юних біотехнологів. Варто згадати, що саме Анна стала ініціатором підтримки наших здобувачів у рамках 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Членами конкурсної комісії виступили також постійні гості кафедри біотехнології і мікробіології – керівниця корпоративного університету Корпорації «Артеріум» Ольга Коростельова, експерт з навчання та розвитку персоналу «Артеріум», а також здобувач ступеня PhD на кафедрі біотехнології і мікробіології Ігор Ключка та керівниця групи операційного контролю АТ «Київмедпрепарат», одного з основних виробників продукції «Артеріум» Вікторія Стойко. Від кафедри до складу комісії увійшли деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри Віктор Стабніков та доцентка Оксана Скроцька.

Цього року свої роботи мали змогу представити не лише магістранти, а й здобувачі освітнього ступеня «бакалавр». Першою доповідачкою стала магістрантка Валентина Жданюк, яка ще з третього курсу бакалаврату активно бере участь у науковому житті кафедри. На конкурсі вона представила свою роботу «Інтенсифікація синтезу гіберелінів Nocardiavaccinii ІМВ В-7405 за наявності еритритолу». Наступною по черзі була вже майже випускниця бакалаврату Марія Парфенюк із доповіддю «Вплив дріжджів на антимікробну активність поверхнево-активних речовин Acinetobactercalcoaceticus IМВ В-7241». Ці здобувачки плідно виконували наукову роботу під пильним керівництвом професорки Тетяни Пирог.

Далі виступила магістрантка Ірина Ковшар, яка доповідала на тему «Поширення мікропластиків у водних біотопах та їх роль як векторів переносу». Керівником магістрантки є д.т.н. Віктор Стабніков. А завершив це свято науки студент бакалаврату Ростислав Коваль із доповіддю «Біосинтез наночасток срібла з використанням безклітинного екстракту дріжджів», керівником якого є доцентка Оксана Скроцька.

На щастя, вдача була на боці молодих науковців, оскільки під час zoom-зустрічі не було жодної повітряної тривоги, що дало змогу нашим здобувачам спокійно представити свої результати. Окремо звернемо увагу на атмосферу – це був фантастичний захід, що зібрав професіоналів і молодих учених, які дуже цікаво, шляхом діалогу, вирішували те чи інше питання, яке стосувалося тематики роботи здобувача-біотехнолога.

Колектив НУХТ щиро вдячний Корпорації «Артеріум» за таку активну підтримку нашого студентства у час, коли все може змінитися буквально за мить, і організацію чудового конкурсу, який дає можливість нашим науковцям проявити себе та показати свої роботи, які в подальшому можна практично застосувати. Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології висловлюють подяку за поради, надані наприкінці зустрічі здобувачам і сподіваються на подальшу співпрацю та на мирне небо над головою. Адже цей науковий захід – чергова перемога, яка наближає нас до того завітного дня! 

Опублікований: 05-07-2022
Читайте також:
Як підкорити соціальні мережі за допомогою штучного інтелекту дізнавалися менеджери персоналу

13 лютого 2024 року бакалаври і магістранти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент персоналу», стали активними учасниками вебінару «Як підкорити соцмережі з АІ», який провів автор курсу Роман Кирилович. Він є експертом у сфері штучного інтелекту (Artificial Intelligence, AI), франчайзингу та масштабування бізнесу з 20-річним ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як підкорити соціальні мережі за допомогою штучного інтелекту дізнавалися менеджери персоналу 14 лютого 2024

Майбутні фахівці сфери гостинності захистили курсові проєкти

27 травня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти курсових робіт з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» здобувачами 4 курсу денної форми навчання. Захисти були організовані лекторкою дисципліни, доценткою Вірою Зуйко та проведені у форматі онлайн.  Майбутні фахівці у сфері гости...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці сфери гостинності захистили курсові проєкти 31 травня 2022

Від мрії до успіху: ще один гостьовий лекторій від успішного українського готельєра

Неймовірно насиченим на цікаві лекторії та зустрічі видався тиждень кафедри готельно-ресторанної справи. Здобувачі освіти і викладачі зустрілися в онлайні зі стейкхолдером, на якого довго чекали, – Василем Гроголем, готельєром, співвласником бутік-готелю «BURSA Hotel Kyiv» і співзасновником хабу Kooperativ. «BURSA Hotel Kyiv» – готель, що перевер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від мрії до успіху: ще один гостьовий лекторій від успішного українського готельєра 20 березня 2021

Професійним досвідом у підприємництві поділилася випускниця кафедри маркетингу

Навчання дистанційно – це нові можливості для організації гостьових лекцій за участі іноземних стейкхолдерів. 11 листопада відбулася зустріч здобувачів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» із представниками галузі страхування компанії «Grupa PZU» (Польща) Войчеком Хойновські та Мариною Дусь. У дружній та робочій атмо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійним досвідом у підприємництві поділилася випускниця кафедри маркетингу 12 листопада 2020