Н У Х Т

Ретельна перевірка педагогічної майстерності

05 жовтня 2022

Ретельна перевірка педагогічної майстерності

Осінь знаменує для всіх учасників освітнього процесу початок нового. Це час стартів і започаткувань. Розпочинається також і новий етап перевірки педагогічної майстерності викладачів, найсуттєвішим елементом якої є проведення відкритих занять.

Відкрите заняття завжди вимагає від викладача певної підготовки, завжди є показовим. Але за нинішніх воєнних реалій вимагає від викладача, окрім професіоналізму, ще і неабиякої мужності та, безперечно, гнучкого, креативного підходу для організації та проведення занять між частими повітряними тривогами.

Відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 1», проведене 5 жовтня 2022 року асистентом кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Удимовичем для академічної групи МЯ-3-2 в очно-дистанційному форматі (дистанційним воно було для викладачів, які відвідали заняття онлайн і студентів, які не змогли бути присутніми внаслідок обставин, викликаних воєнним часом) охарактеризувало викладача, перш за все, як фахівця, який уміє оперативно орієнтуватися в обстановці спілкування, яка постійно змінюється, правильно реагувати на ситуації, які можуть виникнути в будь-який момент заняття. Рівень педагогічної майстерності, продемонстрований молодим викладачем, зумовлений також тим, що Віктор, паралельно з опануванням фаху біотехнолога в НУХТ, отримав бакалаврський ступінь професійного педагога, закінчивши заочно навчання в НПУ імені М. П. Драгоманова.

Від ясності, чіткості, переконливості слів залежить ефективність засвоєння почутого. Тому для підтримання, а також підсилення уваги студентів молодим викладачем була задіяна стислість викладу, виключення всього зайвого, що не стосується змісту теми, присвяченої особливостям морфології, а також практичному значенню дріжджів.

Асистент Віктор Удимович у повній мірі використав мовний вплив на посилення системи комунікації, постійно відчував і підтримував зворотний зв'язок із групою. Пояснення молодим викладачем особливостей практичного здійснення етапів мікроскопічного дослідження дріжджових культур характеризувалися вичерпністю та показовістю. Відчувалося, що студенти чують і сприймають матеріал, розуміють мету і послідовність виконання лабораторних досліджень. Отже, перевірку відкритим заняттям треба вважати пройденою!

Викладачі кафедри побажали молодому колезі подальших професійних висот і, у першу чергу, успішного захисту дисертаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «доктор філософії».

Опублікований: 05-10-2022
Читайте також:
НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 19 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі 11 серпня 2022

Виконання магістерської роботи під час карантину

Карантин – це час, який має бути ефективно використаний студентами. Він змушує шукати нові способи взаємодії викладачів і студентів. Тому, під час дистанційного навчання у магістрів є можливість розібратися більш детально в тематиці свого диплому, знайти цікаву і корисну інформацію, приділити увагу розрахункам і схемам виробництва.  На думку магіс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконання магістерської роботи під час карантину 13 квітня 2020

Передостанній крок…

На кафедрі технології оздоровчих продуктів розпочалися попередні захисти кваліфікаційних робіт бакалаврами денної форми навчання. 8 червня комісія у складі професорки Галини Сімахіної, доценток Ірини Гойко і  Наталії Стеценко, а також асистентки Ірини Ясінської  провели перше засідання із заслуховування робіт. Здобувачами були представлені допові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передостанній крок… 10 червня 2021

Як четвертокурсники-хімтехнологи «Carlsberg» підкорюють

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», Юлія Коробка та Максим Пашкевич проходять практику на Київському пивоварному заводі «Carlsberg Ukraine» (колишній «Славутич»). Практика для студентів 4 курсу – надзвичайно важливий етап, оскільки дає змогу зрозуміти усі тонкощі спеціальності і дозволяє заглянут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як четвертокурсники-хімтехнологи «Carlsberg» підкорюють 24 січня 2020