Н У Х Т

Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів вперше представили кваліфікаційні роботи з розроблення технологій аюрведичних харчових продуктів

24 лютого 2017

Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів вперше представили кваліфікаційні роботи з розроблення технологій аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся випуск магістрів за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки молока».

Екзаменаційна комісія у складі завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцента Олександра Савченка (голова), директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцента Оксани Кочубей-Литвиненко, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, професора Галини Поліщук та доцента цієї ж кафедри Олени Грек відзначила високий рівень теоретичної підготовки магістрантів і їх наукових досліджень. Всі представлені до захисту кваліфікаційні магістерські роботи містять елементи наукової новизни та мають практичну цінність. Наукові розробки рекомендовані екзаменаційною комісією до впровадження у навчальний процес і на підприємствах молочної промисловості.

Вперше на розгляд екзаменаційної комісії були представлені магістерські роботи,  присвячені розробленню принципово нових для харчової промисловості України технологій аюрведичних харчових продуктів на молочній основі, виконані під керівництвом завідувача кафедри, професора Галини Поліщук та доцента кафедри Наталії Ющенко. Рецептури і технології аюрведичних продуктів були адаптовані молодими науковцями до вітчизняної сировинної бази та технічного оснащення діючих підприємств молочної галузі. Під час захисту для членів екзаменаційної комісії та всіх присутніх була проведена дегустація нових видів продуктів (ферментованих і неферментованих напоїв із прянощами, кхіру та шрікханду), виготовлених відповідно до класичних канонів Аюрведи.

Членів екзаменаційної комісії вразила професійна підготовка магістрантів, яким вони побажали наснаги, нових звершень і перемог.

Крім того, голова комісії Олександр Савченко виразив впевненість, що випускники університету знайдуть своє місце на підприємствах, у науково-дослідних закладах, набудуть практичного досвіду  та стануть справжніми фахівцями своєї справи.

Опублікований: 24-02-2017
Читайте також:
Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У форматі ZOOM-конференції відбулася зустріч завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамари Носенко зі студентами Вінницького фахового коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології», та викладачами коледжу. Зустріч була організована старшою викладачкою коледжу Лесею Крот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 01 грудня 2020

Бакалаври-біотехнологи НУХТ на шляху до кар’єрного успіху!

Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» відвідали вебінар Корпорації «Артеріум», де ознайомилися з кар’єрними можливостями та програмами розвитку у фармацевтичній галузі. Учасники вебінару отримали цінну інформацію та мотивацію для професійного зростання. Подія стала справжнім ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-біотехнологи НУХТ на шляху до кар’єрного успіху! 03 грудня 2024

Leaders Day від UGEN демонструє студентські таланти та інновації

Здобувачка четвертого курсу спеціальності «Теплоенергетика» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого Софія Бойко взяла участь у Leaders Day від UGEN – престижному заході, який об'єднує студентську молодь і провідних роботодавців з усієї України. Цього року захід зібрав 50 студентських активістів, які об'єднали зуси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Leaders Day від UGEN демонструє студентські таланти та інновації 11 вересня 2023

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи»

Нещодавно викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна, доцентка, к.х.н. Наталія Стеценко та доцентка, к.т.н. Світлана Камінська взяли активну участь у V міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Раціон майбутнього – візія та перспективи». Програма симпозіуму була насиченою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи» 25 жовтня 2024