Н У Х Т

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

11 червня 2019

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

Відмінник навчання, переможець конкурсу студентських наукових робіт, гордість гуртка «Biotech» і  кафедри біотехнології і мікробіології та просто хороший друг. Саме це згадують викладачі й друзі, коли мова йде про Миколу Івахнюка. А сьогодні, 11 червня до переліку його досягнень можна додати блискучий захист дисертаційної роботи «Синтез мікробного полісахариду етаполану на олієвмісних промислових відходах» за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія, яка була виконана на кафедрі біотехнології і мікробіології під керівництвом доктора біологічний наук, професора Тетяни Пирог.

Метою дисертаційної роботи було дослідження інтенсифікації синтезу мікробного полісахариду етаполану на середовищі з максимально можливою концентрацією відпрацьованої олії та пошук доступних замінників дефіцитного на ринку України пантотенату кальцію для продуцента етаполану Acinetobacter sp. ІМВ В-7005. У ході виконання роботи автором була розроблена технологія отримання мікробного полісахариду етаполану на відпрацьованій олії та складений тимчасовий технологічний регламент на виробництво культуральної рідини Acinetobacter sp. IMB B-7005 для вторинного видобутку нафти. Спосіб одержання полісахариду етаполану з використанням препарату «Комплевіт» захищений патентом України на винахід. Етаполан, одержаний згідно з розробленою технологією, був апробований як компонент косметичного крему для рук на базі СПД «ЛПМ».

Підтримати Миколу прийшли його друзі та колеги: майстер цеху № 5 ПАТ «Фармак», випускниця 2017 р. Ірина Павлюковець, інженер-конструктор (з технології) ТОВ «BLOCK CRS», випускниця 2015 р. Анна Дорош, фахівець з реєстрації департаменту маркетингу експортних ринків ПАТ «Фармак», випускниця 2015 р. Олена Ведмідь, начальник дільниці інфузійних розчинів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», випускниця 2011 р. Тетяна Івахнюк, інженер-технолог технологічної лабораторії дослідного центру ПАТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум», випускник 2018 р. Андрій Вороненко.

З теплими словами щодо здобувача виступила його науковий керівник Тетяна Пирог. Вона згадала, з якою наполегливістю та кропіткою працею, а також відданістю науці Микола виконував роботу упродовж навчання у бакалавраті, магістратурі та безпосередньо в аспірантурі.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає Миколу Івахнюка з успішним захистом кандидатської дисертації та бажає наснаги у наступних починаннях!

Опублікований: 11-06-2019
Читайте також:
Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм

З метою проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» другого (магістерського) рівня вищої освіти, відбулася зустріч гарантки програми, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з учасниками робочої групи, здобувачами в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм 31 січня 2023

Чому екоменеджери важливі

Нині людство проходить складний етап, зумовлений різким загостренням абсолютно всіх екологічних проблем. Україна з початку війни стикається зі страшними наслідками бойових дій, які призвели не тільки до прямих руйнувань та економічних втрат, а ще й вплинули на навколишнє середовище, ставши причиною значних надходжень забруднюючих речовин у повітря,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому екоменеджери важливі 26 липня 2023

Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії

Налагодження міжнародної співпраці – запорука ефективного розвитку наукових досліджень та обміну результатами наукових досягнень. Тому науковці нашого університету беруть активну участь у міжнародних конференціях. Нещодавно в Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції у Грузії 02 липня 2021

Розпочався локальний моніторинг бакалаврської освітньої програми «Технології харчування»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 12 січня відбулося засідання робочої групи освітньо-професійної програми «Технології харчування» бакалаврського рівня у складі професора кафедри і гаранта освітньої програми Олега Кузьміна, доцентів Володимира Захарова, Ірини Корецької, Наталії Стукальської; зовнішніх стейкхолдерів – директо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався локальний моніторинг бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» 17 січня 2024