Н У Х Т

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

11 june 2019

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

Відмінник навчання, переможець конкурсу студентських наукових робіт, гордість гуртка «Biotech» і  кафедри біотехнології і мікробіології та просто хороший друг. Саме це згадують викладачі й друзі, коли мова йде про Миколу Івахнюка. А сьогодні, 11 червня до переліку його досягнень можна додати блискучий захист дисертаційної роботи «Синтез мікробного полісахариду етаполану на олієвмісних промислових відходах» за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія, яка була виконана на кафедрі біотехнології і мікробіології під керівництвом доктора біологічний наук, професора Тетяни Пирог.

Метою дисертаційної роботи було дослідження інтенсифікації синтезу мікробного полісахариду етаполану на середовищі з максимально можливою концентрацією відпрацьованої олії та пошук доступних замінників дефіцитного на ринку України пантотенату кальцію для продуцента етаполану Acinetobacter sp. ІМВ В-7005. У ході виконання роботи автором була розроблена технологія отримання мікробного полісахариду етаполану на відпрацьованій олії та складений тимчасовий технологічний регламент на виробництво культуральної рідини Acinetobacter sp. IMB B-7005 для вторинного видобутку нафти. Спосіб одержання полісахариду етаполану з використанням препарату «Комплевіт» захищений патентом України на винахід. Етаполан, одержаний згідно з розробленою технологією, був апробований як компонент косметичного крему для рук на базі СПД «ЛПМ».

Підтримати Миколу прийшли його друзі та колеги: майстер цеху № 5 ПАТ «Фармак», випускниця 2017 р. Ірина Павлюковець, інженер-конструктор (з технології) ТОВ «BLOCK CRS», випускниця 2015 р. Анна Дорош, фахівець з реєстрації департаменту маркетингу експортних ринків ПАТ «Фармак», випускниця 2015 р. Олена Ведмідь, начальник дільниці інфузійних розчинів ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», випускниця 2011 р. Тетяна Івахнюк, інженер-технолог технологічної лабораторії дослідного центру ПАТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум», випускник 2018 р. Андрій Вороненко.

З теплими словами щодо здобувача виступила його науковий керівник Тетяна Пирог. Вона згадала, з якою наполегливістю та кропіткою працею, а також відданістю науці Микола виконував роботу упродовж навчання у бакалавраті, магістратурі та безпосередньо в аспірантурі.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає Миколу Івахнюка з успішним захистом кандидатської дисертації та бажає наснаги у наступних починаннях!

Published on: 11-06-2019
Read also:
Industry visit учасників форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» на підприємство «Фудреформ»

Наука й інновації завжди були двигуном прогресу в сучасному світі. У сфері виробництва харчової продукції вони грають особливо важливу роль. Тому прогресивні підприємства шукають інноваційні технології та рішення, щоб забезпечити якість та ефективність на всіх етапах виробництва продукції. З метою сприяння цьому процесу та об'єднуючи зусилля науко...

READ YOURSELF

Industry visit учасників форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» на підприємство «Фудреформ» 01 november 2023

Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка

Під час дистанційного навчання, впровадженого у зв’язку із загальнонаціональним карантином і його суворими заходами, кафедра готельно-ресторанної справи активно співпрацювала зі своїм міжнародним освітнім партнером – Швейцарською освітньою групою (Swiss Education Group, SEG). Колектив кафедри був радий онлайн-зустрічі під час гостьового лекторію з ...

READ YOURSELF

Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка 16 june 2020

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

READ YOURSELF

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 may 2025

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL. COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вив...

READ YOURSELF

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США 16 january 2024