Н У Х Т

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

11 січня 2022

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Здобувачі освіти першого курсу магістратури кафедри технології оздоровчих продуктів ознайомилися й обговорили зміст освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Перше знайомство з програмою відбулося ще коли вони навчалися у бакалавраті. Тепер же студенти побачили новий, удосконалений варіант програми, в якому були враховані побажання здобувачів вищої освіти при розробленні програми. Наприклад, передбачено широкий спектр вибіркових дисциплін у вибірковій компоненті. Досвід навчання в першому семестрі поточного навчального року дав магістрантам можливість констатувати, що вибір дисциплін «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я», «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» допоміг узагальнити базові знання, отримані на попередніх курсах, а також на новому, вищому рівні підійти до з’ясування питань як суто професійних, так і гуманітарної складової, яка є необхідною компонентою фахівця нового покоління. При цьому студенти висловили побажання в дисципліні «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я» замінити лабораторні заняття на практичні, що дасть можливість ґрунтовніше закріпити знання, отримані під час лекцій.

Аналіз змісту освітньо-професійної програми свідчить про те, що вона дає можливість отримати великий обсяг знань відповідно до програмних компетентностей – інтегральної, загальних і спеціальних. Разом із тим, усі компоненти програми мотивують здобувачів до того, щоб продовжувати набувати нові знання і в майбутній професійній діяльності, втілюючи основний принцип сучасної освіти – «навчання упродовж усього життя».

Новим в останньому варіанті освітньо-професійної програми є те, що магістранти першого курсу проходять професійну практику взимку, частково за рахунок періоду дистанційного навчання. І це дозволяє виділити більше годин для аудиторного навчання, зокрема дисциплін, передбачених на третій семестр.

Магістранти сподіваються значно вдосконалити свій рівень володіння англійською мовою фахового спілкування під час вивчення дисципліни «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації». Вона певною мірою переплітається з уже вивченим ними у першому семестрі предметом «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності». Таку послідовність цих дисциплін здобувачі вважають логічною та оптимальною, й пропонують зберегти і у подальшому.

Таким чином, із точки зору здобувачів групи ОП-1-5М освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» повною мірою відповідає тим актуальним і важливим завданням, які постають перед випускниками кафедри і орієнтовані на розширення спектру оздоровчих продуктів, що виробляються на вітчизняних підприємствах, для поліпшення стану здоров’я населення, можливості захисту організму від несприятливих чинників довкілля, в тому числі в умовах пандемії коронавірусу, і досягнення рівня провідних країн світу в цьому пріоритетному напрямі сучасності.   

Опублікований: 11-01-2022
Читайте також:
Стати частиною ІТ-стартап ком’юніті України мають шанс наші здобувачі освіти

До 20 серпня триває прийом заявок на шостий сезон Всеукраїнського конкурсу IT_EUREKA. IT_EUREKA – конкурс стартап-проєктів у галузі інформаційних технологій, який проводить шведська ІТ-консалтингова компанія «Sigma Software» за підтримки Міністерства освіти і науки України. Участь у конкурсі можуть взяти проєкти, представлені закладами вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стати частиною ІТ-стартап ком’юніті України мають шанс наші здобувачі освіти 16 липня 2021

Все про вступ-2020 на Дні відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

На вихідних у Сумському коледжі харчової промисловості нашого університету відбувся День відкритих дверей. Учні випускних класів, випускники професійно-технічних закладів та їх батьки оглянули кабінети і лабораторії фахових дисциплін, поспілкувалися з викладачами і студентами коледжу. Щоб зацікавити майбутніх вступників, допомогти у виборі спеціал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про вступ-2020 на Дні відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 04 листопада 2019

Профком співробітників НУХТ підвів підсумки роботи у 2020 р. й визначився з планами на 2021 р.

2 лютого 2021 р. за допомогою засобів відеоз'язку відбулося засідання профкому співробітників НУХТ. Згідно з порядком денним були заслухані, обговорені та затверджені звіти голів комісій профкому: Світлани Скоморохової, Лариси Карташової, Ярослава Смітюха, Олени Подобій, Тетяни Янюк та Оксани Топчій. Були схвалені плани роботи всіх комісій профком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників НУХТ підвів підсумки роботи у 2020 р. й визначився з планами на 2021 р. 05 лютого 2021

У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Щороку наприкінці квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. У цьому році він проходить під девізом «Захищене і здорове покоління». За останніми оцінками Міжнародної організації праці через нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання щорічно помирають 2,78 мільйони працівників. Близько 2,4 мільйонів (86,3%) смертей викликані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 14 травня 2018