Н У Х Т

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

11 січня 2022

Магістранти оцінили освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Здобувачі освіти першого курсу магістратури кафедри технології оздоровчих продуктів ознайомилися й обговорили зміст освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Перше знайомство з програмою відбулося ще коли вони навчалися у бакалавраті. Тепер же студенти побачили новий, удосконалений варіант програми, в якому були враховані побажання здобувачів вищої освіти при розробленні програми. Наприклад, передбачено широкий спектр вибіркових дисциплін у вибірковій компоненті. Досвід навчання в першому семестрі поточного навчального року дав магістрантам можливість констатувати, що вибір дисциплін «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я», «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» допоміг узагальнити базові знання, отримані на попередніх курсах, а також на новому, вищому рівні підійти до з’ясування питань як суто професійних, так і гуманітарної складової, яка є необхідною компонентою фахівця нового покоління. При цьому студенти висловили побажання в дисципліні «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я» замінити лабораторні заняття на практичні, що дасть можливість ґрунтовніше закріпити знання, отримані під час лекцій.

Аналіз змісту освітньо-професійної програми свідчить про те, що вона дає можливість отримати великий обсяг знань відповідно до програмних компетентностей – інтегральної, загальних і спеціальних. Разом із тим, усі компоненти програми мотивують здобувачів до того, щоб продовжувати набувати нові знання і в майбутній професійній діяльності, втілюючи основний принцип сучасної освіти – «навчання упродовж усього життя».

Новим в останньому варіанті освітньо-професійної програми є те, що магістранти першого курсу проходять професійну практику взимку, частково за рахунок періоду дистанційного навчання. І це дозволяє виділити більше годин для аудиторного навчання, зокрема дисциплін, передбачених на третій семестр.

Магістранти сподіваються значно вдосконалити свій рівень володіння англійською мовою фахового спілкування під час вивчення дисципліни «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації». Вона певною мірою переплітається з уже вивченим ними у першому семестрі предметом «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності». Таку послідовність цих дисциплін здобувачі вважають логічною та оптимальною, й пропонують зберегти і у подальшому.

Таким чином, із точки зору здобувачів групи ОП-1-5М освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» повною мірою відповідає тим актуальним і важливим завданням, які постають перед випускниками кафедри і орієнтовані на розширення спектру оздоровчих продуктів, що виробляються на вітчизняних підприємствах, для поліпшення стану здоров’я населення, можливості захисту організму від несприятливих чинників довкілля, в тому числі в умовах пандемії коронавірусу, і досягнення рівня провідних країн світу в цьому пріоритетному напрямі сучасності.   

Опублікований: 11-01-2022
Читайте також:
Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах

9 квітня 2025 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу» в межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». До участі активно долучилися здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах 09 квітня 2025

Здобувачки спеціальності «Туризм» долучилися до організації і проведення церемонії нагородження переможців премії «СІЛЬ»

28 листопада відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ІХ Національної ресторанної премії «СІЛЬ» 2021. Нагородження ресторанних закладів знаком якості є результатом піврічної роботи експертного журі. На церемонії нагородження премії ведучому допомагала наша здобувачка 2 курсу спеціальності «Туризм» Регіна Гостенко, яка працює в компанії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки спеціальності «Туризм» долучилися до організації і проведення церемонії нагородження переможців премії «СІЛЬ» 30 листопада 2021

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

У 1994 році компанією «Укрпиво» була започаткована іміджева акція «Свято пива» – оригінальний захід, який мав на меті об’єднання всіх підприємств пивобезалкогольної галузі України, обмін досвідом, знайомство з новими зразками продукції, пропагування відповідального споживання пива. Пізніше рамки заходу розширилися, і був заснований Міжнародний кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу 30 серпня 2021

Строки подання щорічної звітності з наукової діяльності переносяться

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Міністерство освіти і науки інформує про перенесення строків подання щорічної звітності. Зокрема, перенесено строки подання звітності щодо: - напрямів використання коштів, одержаних у результаті трансферу технологій, створених за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Строки подання щорічної звітності з наукової діяльності переносяться 11 березня 2022