Н У Х Т

Літо з користю

22 липня 2022

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща).

На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних аспектів харчових забруднень, а також побували на екскурсії в лабораторії на кафедрах біології та біотехнології і технології молочних харчових продуктів університету Жешува.

Найцікавішою для наших біотехнологинь виявилася лабораторія, де досліджують підвищення продуктивності різних штамів мікроорганізмів за умови модифікації складу поживних середовищ для їх культивування, а також створюють генно-модифіковані штами, здатні синтезувати різні рекомбінантні сполуки. Лабораторія має необхідні прилади та обладнання: бокси для пересіву аеробних та анаеробних штамів, шейкери, термостати, холодильні кімнати, установку для високоефективної рідинної хроматографії (HPLC), електронні мікроскопи та спектрофометри.

Далі дівчата долучилися до дводенного Laboratory workshop «Food microbiology», у рамках якого не просто ознайомлювалися з особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасницями – спочатку оглянули сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ, а потім спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Субстанцію відправили на ферментацію, а результат побачили через тиждень. Також здобувачки навчилися робити чіпси і бекон із шкірки банану.

Стажування триває і дівчата активно спілкуються з новими друзями, здобувачами ступеня РhН і магістрами з Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі. Приємною несподіванкою стала зустріч зі студентами та викладачами Луцького національного технічного університету.  

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
Підсумковий етап освіти

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ розпочалися державні екзамени. Студенти груп ресторанного та кулінарного напрямів успішно склали перший етап державного іспиту – пробні роботи, які традиційно відбувалися за європейською технологією. Оцінювання підсумкового рівня знань студентів здійснювали незалежні експер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумковий етап освіти 01 лютого 2024

Команда наших здобувачів освіти – переможець Всеукраїнського конкурсу «MHP Tech Hackathon»!

Збірна команда здобувачів освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту імені акад. І.С. Гулого у складі Дмитра Скули, Андрія Постоєва, Артема Панченка, Єгора Коваля і Софії Остапенко під керівництвом завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорки Людмили Кривопляс-Володіної з роботою «Утилізація теплової енергії від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда наших здобувачів освіти – переможець Всеукраїнського конкурсу «MHP Tech Hackathon»! 21 травня 2025

Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів

Традиційно на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів щорічно на загальних зборах проводиться підсумкова конференція студентів по результатах проходження технологічної практики на  виробництві. Ось і в цьому році 4 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенко була організована конференція за резу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 04 жовтня 2019

Виїзні заняття магістрантів спеціальності  «Готельно-ресторанна справа» в умовах підприємства гостинності

Здобувачі освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» у межах вивчення навчальної дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» разом із лекторкою дисципліни, професоркою кафедри готельно-ресторанної справи і гаранткою освітньо-професійної програми Тетяною Сильчук відвідали тризірк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в умовах підприємства гостинності 18 грудня 2023