Н У Х Т

Літо з користю

22 липня 2022

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща).

На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних аспектів харчових забруднень, а також побували на екскурсії в лабораторії на кафедрах біології та біотехнології і технології молочних харчових продуктів університету Жешува.

Найцікавішою для наших біотехнологинь виявилася лабораторія, де досліджують підвищення продуктивності різних штамів мікроорганізмів за умови модифікації складу поживних середовищ для їх культивування, а також створюють генно-модифіковані штами, здатні синтезувати різні рекомбінантні сполуки. Лабораторія має необхідні прилади та обладнання: бокси для пересіву аеробних та анаеробних штамів, шейкери, термостати, холодильні кімнати, установку для високоефективної рідинної хроматографії (HPLC), електронні мікроскопи та спектрофометри.

Далі дівчата долучилися до дводенного Laboratory workshop «Food microbiology», у рамках якого не просто ознайомлювалися з особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасницями – спочатку оглянули сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ, а потім спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Субстанцію відправили на ферментацію, а результат побачили через тиждень. Також здобувачки навчилися робити чіпси і бекон із шкірки банану.

Стажування триває і дівчата активно спілкуються з новими друзями, здобувачами ступеня РhН і магістрами з Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі. Приємною несподіванкою стала зустріч зі студентами та викладачами Луцького національного технічного університету.  

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність. Компанія Clarivate Analytics з 24 по 26 вересня 2019 року проводила семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Доцент кафедри Олег Кузьмін  взяв участь у 3-х вебінарах серії «Можливості Web of Science для науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 жовтня 2019

Профком НУХТ вітає з 8 Березня

ДОРОГІ ЖІНКИ! Щиросердно вітаємо вас зі святом 8 Березня, святом весни, чарівності, краси і жіночності! У це чудове весняне свято бажаємо вам тільки позитивних емоцій, справжнього жіночого щастя і міцного здоров’я, поваги і розуміння від колег, захоплення від оточуючих, любові й теплоти від рідних сердець, задоволення і насолоди від життя, приємн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком НУХТ вітає з 8 Березня 06 березня 2019

Студенти кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії опікуються розвитком своєї спеціальності

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії  приділяється велика увага профорієнтаційній роботі за випусковою спеціальністю «Хімічна технологія та інженерія» в розрізі майбутньої спеціалізації «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та пропаганді переваг навчання у нашому ВНЗ. Проводяться постійні зустрічі викл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії опікуються розвитком своєї спеціальності 21 лютого 2017

Інноваційні підприємства запрошують на роботу студентів і випускників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських  виробів

Ейчари ТОВ «ЧАНТА МАУНТ» Вікторія Шаповалова та Ірина Овчінкіна прочитали для магістрантів лекцію з дисципліни «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Інноваційне підприємство «ЧАНТА МАУНТ», що  належить до  холдингу «Хлібні інвестиції», – одне з найбільших в Європі з виробництва заморожених хлібобул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підприємства запрошують на роботу студентів і випускників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 грудня 2019