Н У Х Т

Літо з користю

22 липня 2022

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща).

На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних аспектів харчових забруднень, а також побували на екскурсії в лабораторії на кафедрах біології та біотехнології і технології молочних харчових продуктів університету Жешува.

Найцікавішою для наших біотехнологинь виявилася лабораторія, де досліджують підвищення продуктивності різних штамів мікроорганізмів за умови модифікації складу поживних середовищ для їх культивування, а також створюють генно-модифіковані штами, здатні синтезувати різні рекомбінантні сполуки. Лабораторія має необхідні прилади та обладнання: бокси для пересіву аеробних та анаеробних штамів, шейкери, термостати, холодильні кімнати, установку для високоефективної рідинної хроматографії (HPLC), електронні мікроскопи та спектрофометри.

Далі дівчата долучилися до дводенного Laboratory workshop «Food microbiology», у рамках якого не просто ознайомлювалися з особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасницями – спочатку оглянули сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ, а потім спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Субстанцію відправили на ферментацію, а результат побачили через тиждень. Також здобувачки навчилися робити чіпси і бекон із шкірки банану.

Стажування триває і дівчата активно спілкуються з новими друзями, здобувачами ступеня РhН і магістрами з Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі. Приємною несподіванкою стала зустріч зі студентами та викладачами Луцького національного технічного університету.  

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу. Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводитьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки 12 листопада 2019

Сталий розвиток: погляд молоді

Кафедра туристичного та готельного бізнесу долучилася 19 листопада 2020 року до міжнародної науково-практичної конференції для студентів і молодих вчених «Сталий розвиток: погляд молоді», яка проводилася Українсько-американським університетом «Конкордія». Здобувачі обговорювали цілі сталого розвитку, сучасні підходи до забезпечення сталого розвитк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сталий розвиток: погляд молоді 23 листопада 2020

Нові можливості співпраці з міжнародними партнерами в Євросоюзі

4 листопада 2019 року Львівська торгово-промислова палата та керівник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Матис спільно з Посольством Литовської Республіки та Генеральним Почесним Консульством Литви у Львові організували бізнес-зустріч підприємців Литовської Республіки з представниками ділових кіл і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості співпраці з міжнародними партнерами в Євросоюзі 05 листопада 2019

Інструменти від ТОВ «Сабзіро» отримала кафедра теплоенергетики та холодильної техніки

У рамках підготовки до проведення конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря», організаторами якого виступають профільні кафедри навчальних закладів України, ГС «Холодильна Асоціація України» та виставка «Aqua Therm Kyiv», доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інструменти від ТОВ «Сабзіро» отримала кафедра теплоенергетики та холодильної техніки 04 лютого 2022