Н У Х Т

Літо з користю

22 july 2022

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща).

На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних аспектів харчових забруднень, а також побували на екскурсії в лабораторії на кафедрах біології та біотехнології і технології молочних харчових продуктів університету Жешува.

Найцікавішою для наших біотехнологинь виявилася лабораторія, де досліджують підвищення продуктивності різних штамів мікроорганізмів за умови модифікації складу поживних середовищ для їх культивування, а також створюють генно-модифіковані штами, здатні синтезувати різні рекомбінантні сполуки. Лабораторія має необхідні прилади та обладнання: бокси для пересіву аеробних та анаеробних штамів, шейкери, термостати, холодильні кімнати, установку для високоефективної рідинної хроматографії (HPLC), електронні мікроскопи та спектрофометри.

Далі дівчата долучилися до дводенного Laboratory workshop «Food microbiology», у рамках якого не просто ознайомлювалися з особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасницями – спочатку оглянули сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ, а потім спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Субстанцію відправили на ферментацію, а результат побачили через тиждень. Також здобувачки навчилися робити чіпси і бекон із шкірки банану.

Стажування триває і дівчата активно спілкуються з новими друзями, здобувачами ступеня РhН і магістрами з Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі. Приємною несподіванкою стала зустріч зі студентами та викладачами Луцького національного технічного університету.  

Published on: 22-07-2022
Read also:
Міжнародно-визнані досягнення наших вчених

У нашому університеті значна увага приділяється міжнародній діяльності – наші здобувачі освіти й викладачі широко користуються можливостями академічної мобільності, в рамках якої проходять практичну підготовку, стажуються, займаються спільними науковими дослідженнями в університетах, наукових установах та на підприємствах країн Європи, Америки та А...

READ YOURSELF

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених 26 october 2022

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

10 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 135-річчю заснування нашого університету та 70-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Відкрив конференцію проректор нашого університету з...

READ YOURSELF

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві 11 september 2019

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за 2021 рік. І хоча, як зазначають упорядники звіту, кількість реєстрацій винаходів і корисних моделей на ім’я національних заявників змен...

READ YOURSELF

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників 06 may 2022

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти

Наукова робота – невід’ємна частина діяльності нашого колективу. Уже з третього курсу здобувачі активно залучаються до досліджень за тематиками випускових кафедр. Для багатьох це стає стартом плідної наукової кар’єри, що продовжується у магістратурі, а потім і у аспірантурі. Яскравим прикладом такої наукової послідовності є аспіранти кафедри машин...

READ YOURSELF

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти 21 july 2020