Н У Х Т

Лекція-дискусія від фахівця-практика з фармаконагляду

04 жовтня 2024

Лекція-дискусія від фахівця-практика з фармаконагляду

30 вересня для магістрантів освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» в рамках вивчення дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» відбулася гостьова лекція-дискусія за участі уповноваженої особи з фармаконагляду фармацевтичної компанії «Артеріум» Римми Батталової. Пані Римма вже неодноразово приймала запрошення лекторки дисципліни Світлани Старовойтової, не став винятком і цей навчальний рік.

Лекцію було розпочато зі слів відомого швейцарського лікаря та алхіміка Парацельса: «Все є отрута, а ліки визначає доза». Саме уповноважена особа з фармаконагляду на підприємстві відповідає за безпеку лікарських засобів. Безпека лікарського засобу визначається співвідношенням таких показників, як користь/ризик, але це співвідношення ніколи не буває постійним. Про все це і ще багато цікавого дізналися магістранти під час активної дискусії з Риммою Батталовою.

Зокрема поговорили про фармаконагляд і його важливість; якість лікарських засобів та якими критеріями вона визначається; «талідомідову катастрофу», її причину та страшні наслідки, які вплинули на життя тисяч людей, а особливо дітей, висновки та нововведення, що з’явились у галузі після цієї катастрофи; важливість проведення відповідних досліджень перед веденням будь-якого лікарського засобу в обіг та дотримання інструкції; нові впровадження формату eCTD, котрим користуються в Європі і все здійснюється в електронному форматі; генерики та стан сучасної фармацевтичної промисловості в Україні. Крім того, лекторка розглянула багато практичних кейсів і питань, які можуть бути актуальними навіть у повсякденному житті.

Здобувачі освіти щиро подякували лекторці за цікавий і корисний матеріал.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний фахівцям «Артеріум» за постійну підтримку, плідну співпрацю та безцінний внесок у професійний розвиток наших магістрантів. Їх професіоналізм і готовність ділитися знаннями є безцінними для формування нового покоління висококваліфікованих фахівців!

Опублікований: 04-10-2024
Читайте також:
Чергове засідання Еnglish speaking club відбулося зі студентами зі штату Арізона (США)

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Крім того, на засідання клубу завітали 12 студентів зі штату Арізона (США), які виявили бажання взяти участь в обговоренні актуальної та цікав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове засідання Еnglish speaking club відбулося зі студентами зі штату Арізона (США) 02 квітня 2018

Науковиці чотирьох кафедр представили університет на міжнародній конференції Інституту продовольчих ресурсів НААН України

10-11 травня 2023 р.  відбулася міжнародна конференції «Їжа для життя: перспективна сировина та інноваційні процеси», організована Інститутом продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України. Конференція стала платформою для новаторів, науковців, студентів і практиків галузі, які обговорювали поточні дослідження та майбутні аспект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковиці чотирьох кафедр представили університет на міжнародній конференції Інституту продовольчих ресурсів НААН України 11 травня 2023

Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма!

На черговому засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було прийнято рішення про акредитацію міждисциплінарної освітньо-наукової програми нашого університету «LEAN-виробництво харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 133 «Галузеве машинобудування» та 151...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма! 05 червня 2024

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Днями вийшов друком підручник «Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі», автор якого – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету Людмила Пешук. Рецензентами виступили: завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування ННІ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 07 березня 2019