Н У Х Т

Лекція-дискусія від фахівця-практика з фармаконагляду

04 жовтня 2024

Лекція-дискусія від фахівця-практика з фармаконагляду

30 вересня для магістрантів освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» в рамках вивчення дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» відбулася гостьова лекція-дискусія за участі уповноваженої особи з фармаконагляду фармацевтичної компанії «Артеріум» Римми Батталової. Пані Римма вже неодноразово приймала запрошення лекторки дисципліни Світлани Старовойтової, не став винятком і цей навчальний рік.

Лекцію було розпочато зі слів відомого швейцарського лікаря та алхіміка Парацельса: «Все є отрута, а ліки визначає доза». Саме уповноважена особа з фармаконагляду на підприємстві відповідає за безпеку лікарських засобів. Безпека лікарського засобу визначається співвідношенням таких показників, як користь/ризик, але це співвідношення ніколи не буває постійним. Про все це і ще багато цікавого дізналися магістранти під час активної дискусії з Риммою Батталовою.

Зокрема поговорили про фармаконагляд і його важливість; якість лікарських засобів та якими критеріями вона визначається; «талідомідову катастрофу», її причину та страшні наслідки, які вплинули на життя тисяч людей, а особливо дітей, висновки та нововведення, що з’явились у галузі після цієї катастрофи; важливість проведення відповідних досліджень перед веденням будь-якого лікарського засобу в обіг та дотримання інструкції; нові впровадження формату eCTD, котрим користуються в Європі і все здійснюється в електронному форматі; генерики та стан сучасної фармацевтичної промисловості в Україні. Крім того, лекторка розглянула багато практичних кейсів і питань, які можуть бути актуальними навіть у повсякденному житті.

Здобувачі освіти щиро подякували лекторці за цікавий і корисний матеріал.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний фахівцям «Артеріум» за постійну підтримку, плідну співпрацю та безцінний внесок у професійний розвиток наших магістрантів. Їх професіоналізм і готовність ділитися знаннями є безцінними для формування нового покоління висококваліфікованих фахівців!

Опублікований: 04-10-2024
Читайте також:
Ніщо не стане на заваді: відбулося планове засідання вченої ради університету

27 жовтня 2022 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. І хоча воно неодноразово переривалося повітряними тривогами, вчена рада поверталася до роботи після оголошення відбою й плідно попрацювала над питаннями життя й діяльності університету. Розпочали традиційно, привітавши колег, що відсвяткували дні народ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ніщо не стане на заваді: відбулося планове засідання вченої ради університету 27 жовтня 2022

Від витоків до сучасності

27 квітня 2017 року Європейський парламент прийняв рішення відзначити 2018 рік, як рік Культурної Спадщини в Європі, що відіграє важливу роль у збереженні минулого, формуванні історичної пам’яті і національної свідомості народу. Українська культура посідає гідне місце у світовому культурному просторі. Вона формувалася на стику європейської та азій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від витоків до сучасності 10 січня 2018

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування»

5 квітня викладачі та здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрались разом у межах секції «Машини та технології пакування» для проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На конференцію здобувачі надали свої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування» 06 квітня 2023

Здорове харчування та фізична рекреація

Під патронатом ректора Олександра Шевченка, голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України, керівника проєкту конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» Юрія Задніпряного, міжнародної громадської організації «Хартфулнес Інститут» та за ініціативи кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове харчування та фізична рекреація 09 липня 2025