Н У Х Т

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 травня 2019

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності  «Готельно-ресторанна справа»

У рамках навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» за ініціативи старости групи, відмінника навчання й активіста Ігоря Радька відбувся кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів академічної групи ГС-1-4М спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи учасників привітав в.о. завідувача кафедри, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який відзначив ініціативність студентів і побажав їм кулінарного тріумфу цього дня.

До роботи у журі конкурсу були запрошені заступники декана з навчальної роботи Наталія Бондар, Віта Цирульнікова, заступник декана по роботі зі студентами Олена Тищенко, лектор навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» Тетяна Сильчук і асистент кафедри Роман Комарницький. У журі було непросте завдання оцінити ресторанні страви (холодну страву або закуску, другу гарячу страву, десерт) від здобувачів вищої освіти магістерського рівня за органолептичними показниками, їхнє оформлення і подавання, а також злагодженість роботи команди у технологічній лабораторії.

Ресторанне меню від команд: «FoodSpace» – салат із п’янкою базиліковою грушею і сиром Дор Блю; мусака і пана кота з полунично-м’ятно-лаймовим соусом і полуничним сорбетом; «4 зірка Мішлен» – легка закуска з вершковим сиром і тигровою креветкою; стейк із лосося по-норвежськи з гарніром картопля ембур; ягідний кеш’юкейк; «Spice Girls» – тепла м’ясна закуска з сиром «Фета»; куряча грудка, фарширована моцарелою, у кунжуті з гарніром з кіноа; яблучний штрудель.

Справжнє кулінарно-інтелектуально-естетичне шоу від магістрантів – аутентичні рецепти, інноваційні кулінарні техніки і локальні продукти. Членам журі було нелегко визначитися, адже це був справжній вибух смаку і емоцій. Але рішення все ж прийняте і у теплій дружній атмосфері були підведені підсумки кулінарних змагань «Смачно. FOOD»:

Номінація «Кращий дебют» – команда «Spice Girls»
Номінація «Майстри своєї справи» – команда «4 зірка Мішлен»
Номінація «Кращий шеф-кухар» – Анастасія Маркевич із команди «4 зірка Мішлен»
Номінація «Кращий кондитер» – Віктор Павлов із команди «4 зірка Мішлен»
І місце кулінарного конкурсу «Смачно. FOOD» – команда «FoodSpace».

Журі не могло не відзначити за організацію подякою Ігоря Радька, без якого цей кулінарний захід не відбувся б.

Вітаємо учасників і дякуємо їм за новий гастрономічний досвід! Кожній команді – зірку Мішлен від викладачів кафедри готельно-ресторанної справи!

Опублікований: 24-05-2019
Читайте також:
Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів»

7 квітня 2023 року у межах 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». Відкрила роботу секції вітальним словом завідувачка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., професорка Ларис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів» 10 квітня 2023

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності 28 грудня 2022

Міжнародний день рідної мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

21 лютого 2022 року здобувачі другого курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Тетяною Коваль обговорили подію, що відзначається цього дня у всьому світі, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був започаткований ЮНЕСКО 1...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день рідної мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 22 лютого 2022

Майбутні управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва

Студенти-управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва в клубі української промоції «StartUP Club». Цього разу у вільному просторі Creative Quarter на них чекав челендж спікерів, які розповідали про тренди бізнесу та персональні stories. Засновниця бренду дитячого одягу Kids House та випускниця школи дизайну Андре Тана Вікторія ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва 12 березня 2018