Н У Х Т

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

27 листопада 2023

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» (керівниця – д.е.н., професорка  Світлана Гуткевич) відбулося 26-е засідання круглого столу з міжнародною участю на тему «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір». Традиційно засідання відкрила вступним словом професорка Світлана Гуткевич.

Актуальність теми заходу визначена сучасними процесами міграції інтелектуального капіталу, в тому числі академічної міграції за межі нашої країни. Засідання круглого столу відбулося в гострій дискусійні формі. Академічну міграцію та її вплив на світовий процес учасники круглого столу розглядали з різних боків та впливу різних факторів, особливо в теперішній час, в умовах воєнного стану.

Доповідачі дали інформаційне узагальнення проблем міжнародної міграції і обговорили, як це впливає на процес освіти, як в Україні, так і в інших країнах. Магістрант Дмитро Даниленко, який зараз у відрядженні у Саудівській Аравії, дуже цікаво розповів про особливості тамтешньої освіти. Наш студент і викладач Київської духовної академії Богдан Мосунов доповів про академічні свободи в системі освіти Німеччини. Магістрантка Валерія Гладкова поділилася особливостями освіти на Каунаському факультеті Вільнюського університету, де вона проходила літню навчальну практику. Розвиток туризму Франції та Іспанії – тема доповіді магістрантки Дар’ї Питової, яка зараз працює у Великобританії. Ілля Пільщіков дуже цікаво розказав про взаємозв’язок туризму та освітнього простору. Тезисно взяли участь у засіданні круглого столу докторка, професорка Каунаського факультету Вільнюського університету Віргінія Юренієне та її докторанти.

Підводячи підсумки засідання, професори Світлана Гуткевич, Юрій Сафонов, Олег Шеремет відзначили, що усі засідання круглих столів за тривалий період з 2012 року є результативними, проводяться на дуже актуальні теми, всі доповіді і тези публікуються у збірниках наукових матеріалів. Це дуже необхідно для формування наукової школи кафедри міжнародної економіки, Навчально-наукового інституту економіки і управління та університету в цілому.

Опублікований: 27-11-2023
Читайте також:
Кольори мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася низка майстер-класів для талановитих вступників за участю викладачів кафедри, а також студентів. Впевнену ходу цього чародійства завершила старший викладач кафедри Христина Берегова з відкритим заняттям та майстер-класом «Катаболізм білків». Подивитися та взяти у ньому участь прийшли школярі з НВК ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кольори мікробіології 14 листопада 2018

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

Для технолога харчового виробництва знання мікробіології є невід'ємною частиною професії. Адже мікроорганізми використовуються для виробництва багатьох продуктів харчування – йогуртів, сирів, вина, пива, квашеної капусти тощо. Розуміння процесів бродіння та інших мікробіологічних перетворень дозволяє технологам-харчовикам створювати смачні, безпечн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій 18 квітня 2024

Вектор – на здорове харчування дітей!

В університеті започаткована нова наукова ініціатива – проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації: стан і перспективи». Перша конференція мала відбутися восени минулого року та через карантинні обмеження її відтерміновували кілька разів, оскільки, зважаючи на надзвичайну ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вектор – на здорове харчування дітей! 29 вересня 2021

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася науково-практична студентська конференція «Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства». На конференцію були запрошені представники провідних закладів ресторанного господарства області – адміністратор готельно-ресторанного комплексу «Галицька сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 лютого 2019