Н У Х Т

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

27 november 2023

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» (керівниця – д.е.н., професорка  Світлана Гуткевич) відбулося 26-е засідання круглого столу з міжнародною участю на тему «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір». Традиційно засідання відкрила вступним словом професорка Світлана Гуткевич.

Актуальність теми заходу визначена сучасними процесами міграції інтелектуального капіталу, в тому числі академічної міграції за межі нашої країни. Засідання круглого столу відбулося в гострій дискусійні формі. Академічну міграцію та її вплив на світовий процес учасники круглого столу розглядали з різних боків та впливу різних факторів, особливо в теперішній час, в умовах воєнного стану.

Доповідачі дали інформаційне узагальнення проблем міжнародної міграції і обговорювали, як це впливає на процес освіти, як в Україні, так і в інших країнах. Магістрант Дмитро Даниленко, який зараз у відрядженні у Саудівській Аравії, дуже цікаво розповів про особливості тамтешньої освіти. Наш студент і викладач Київської духовної академії Богдан Мосунов доповів про академічні свободи в системі освіти Німеччини. Магістрантка Валерія Гладкова поділилася особливостями освіти на Каунаському факультеті Вільнюського університету, де вона проходила літню навчальну практику. Розвиток туризму Франції та Іспанії – тема доповіді магістрантки Дар’ї Питової, яка зараз працює у Великобританії. Ілля Пільщіков дуже цікаво розказав про взаємозв’язок туризму та освітнього простору. Тезисно взяли участь у засіданні круглого столу докторка, професорка Каунаського факультету Вільнюського університету Віргінія Юренієне та її докторанти.

Підводячи підсумки засідання, професори Світлана Гуткевич, Юрій Сафонов, Олег Шеремет відзначили, що усі засідання круглих столів за тривалий період з 2012 року є результативними, проводяться на дуже актуальні теми, всі доповіді і тези публікуються у збірниках наукових матеріалів. Це дуже необхідно для формування наукової школи кафедри міжнародної економіки, Навчально-наукового інституту економіки і управління та університету в цілому.

Published on: 27-11-2023
Read also:
Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога

У День маркетолога, професійного свята найкреативнішої та найяскравішої індустрії, на кафедрі маркетингу відбувся онлайн-івент «Marketing. One Love». Організаторами онлайн-заходу стали викладачі освітньої програми «Маркетинг». Учасникам було запропоновано створити невелику команду з друзями, розробити постер-презентацію команди, пройти онлайн-вікт...

READ YOURSELF

Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога 27 october 2021

Лекція аспірантки для менеджерів персоналу

6 травня 2024 року у рамках проходження педагогічної практики аспірантка Анастасія Рудова прочитала лекцію «Кадрові ризики та заходи їх попередження» з дисципліни «Менеджмент персоналу для здобувачів третього курсу групи МП3-8 освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» та груп МН3-7, МН3-6 освітньо-професійної програми «Менеджмент». Анас...

READ YOURSELF

Лекція аспірантки для менеджерів персоналу 07 may 2024

До освітнього проекту #Farmak_Lab долучилися магістри-хімтехнологи і біотехнологи

Студенти ОС «магістр» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» разом із доцентом кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш відвідали ПАТ «Фармак» у рамках освітнього проекту #Farmak_Lab. Проект вже втретє завойовує серця молоді, тим що да...

READ YOURSELF

До освітнього проекту #Farmak_Lab долучилися магістри-хімтехнологи і біотехнологи 26 march 2019

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам

Щороку кафедра готельно-ресторанної справи з особливим натхненням готується до святкування світлого свята Великодня. Підготовка розпочинається задовго до самого свята і включає в себе ціле дійство: пошук оригінальних і смачних рецептів великодньої випічки, ретельний підбір інгредієнтів і, звичайно, захопливий та копіткий процес виготовлення святков...

READ YOURSELF

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам 23 april 2025