Виробнича практика другокурсників-бакалаврів денної форми здобуття вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» проходить у кращих готельних підприємствах нашої країни, які продовжують гостинно зустрічати відвідувачів навіть в умовах воєнного стану.
Серед баз практик – вітчизняні та міжнародні готельні підприємства м. Києва: Hilton Kyiv (ТОВ «Міжнародний діловий центр»), ТОВ «Воздвиженський», «Рамада» (ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент»), «Bakkara Hotel», «Салют», а також інших регіонів нашої країни – Hotel Radisson Blu Resort (Буковель), «Сіті Парк Готель Біла Церква», готельний комплекс «Шато» (м. Червоноград).
Здобувачі освіти під час проходження практики поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування у засобах розміщення, ознайомилися із сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанували професійні вміння і навички в умовах реального бізнес-середовища.
Студенти працювали у номерному фонді, приймально-вестибюльній групі приміщень, закладах ресторанного господарства готельних підприємств. У своїх звітах практиканти давали характеристику засобу розміщення, всіх функціональних груп приміщень, аналізували основні та додаткові готельні послуги, роботу ресторанних підприємств при готелях щодо надання послуг харчування.
Колектив випускової кафедри готельно-ресторанної справи вдячний відповідальним від кафедри, доценткам Олені Шидловській та Ользі Дульці за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету і готельних підприємств – за контроль за виконанням програми практики і написанням звітів, проведення консультацій і мотивацію здобувачів до професійного зростання.
Виробнича практика здобувачів освіти є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», під час якої відбувається закріплення і конкретизація результатів теоретичного навчання, набуття здобувачами освіти вмінь і навичок практичної роботи.