Н У Х Т

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

20 березня 2024

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали вже другий семінар, організований Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF) за підтримки Української асоціації фінтех та інноваційних компаній (UAFІC). Семінар «Open Banking Capacity Building Program» був присвячений надзвичайно актуальній на сьогодні темі відкритого банкінгу.

Відкритий банкінг (Open Banking) – технологічна еволюція банківської справи, яка дозволяє клієнтам використовувати банківські послуги в контексті інших послуг (наприклад, послуг, що надаються фінтех-компаніями), поєднуючи таким чином інноваційні функціональні можливості банків і небанківських установ з відкриттям API (Application Programming Interface). Впровадження відкритих API у банківській справі означає перехід від традиційних банківських моделей до відкритого банкінгу.

Лекторами заходу стали практики сфери відкритого банкінгу та API з великим досвідом роботи на різних ринках, які брали участь у створенні та рецензуванні стандартів для багатьох організацій по всьому світу – Павло Шуст (IFC), Кріс Вуд (MBKI), Олександр Лобачов (SaltEdge) та Катерина Данильченко (MBKI). У їхньому доробку досвід надання експертних консультацій компаніям, які прагнуть підготуватися до впровадження відкритого банкінгу або скористатися його перевагами, професійно цікавляться питаннями управління API та використанням відкритих стандартів для управління життєвим циклом API.

Було розглянуто, як працюють платформи API, і яким чином вони можуть сприяти просуванню та впровадженню відкритого банкінгу; чого можна очікувати, і які потенційні загрози; ризики кібербезпеки, пов'язані з відкритим банкінгом, а також заходи щодо планування кіберзахисту у фінансових установах.

Також розглядалися питання щодо можливості застосування машинного навчання та штучного інтелекту для зменшення ризиків при обміні даними у відкритому банкінгу, та які перспективи для бізнесу він відкриває. Наводилися приклади використання даних для покращення існуючих та впровадження нових продуктів і послуг (обов'язкові та «комерційні» API), кейси фінансових установ у Європейському Союзі та за його межами, найкращі підходи до розроблення комерційних API (ціноутворення, бізнес-міркування), а також найкращих практик взаємодії з користувачем у відкритому банкінгу (потоки дій, управління згодою, методи автентифікації). Робився наголос на важливість інформування клієнтів щодо можливостей і ризиків відкритого банкінгу через інтерфейси банку з точки зору маркетингу.

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» мали змогу ознайомитися з кращими міжнародними практиками й кейсами щодо відкритого банкінгу, ландшафту відкритих API, користувацького досвіду, можливостей для бізнесу та дорожньої карти для впровадження API, а також дотримання нормативних вимог. Такий досвід, безперечно, матиме позитивний вплив на засвоєння теоретичного матеріалу з дисциплін, пов’язаних із цифровою економікою.

Опублікований: 20-03-2024
Читайте також:
Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція «Food Additives and Genetically modified organisms in food production», яку у рамках вивчення дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» магістрантам освітніх прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 грудня 2022

Приємно вразили Екзаменаційну комісію захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності «Менеджмент»

10 та 12 червня 2020 року на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти випускних кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 073 «Менеджмент»  освітньо-професійних спрямувань «Менеджмент». Не зважаючи на те,  що це відбувалося вперше дистанційно в режимі онлайн-конферецій на платформі Z...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємно вразили Екзаменаційну комісію захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності «Менеджмент» 15 червня 2020

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації знайомилися з програмними вимогами в оцінюванні письмових завдань студентів

26 квітня старші викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик і Наталія Ципанова відвідали семінар із американськими та британськими методистами, який відбувся у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Велике зацікавлення учасників викликала тема «Assessing Writing». Antony Green продемонстру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації знайомилися з програмними вимогами в оцінюванні письмових завдань студентів 26 квітня 2018

Веселий «екватор» технологів харчування

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції організувала та провела серед здобувачів освіти тематично-розважальну гру «Екватор». Студентський екватор – це символічний перевал через половину терміну навчання. Два з половиною роки студентства уже даються взнаки – за спиною п’ять сесій, вже здана перша курсова, залікова книжка наполовину з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Веселий «екватор» технологів харчування 19 квітня 2024