Н У Х Т

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів

30 червня 2025

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів

27 червня 2025 року Полтавський державний аграрний університет, спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти, провів семінар «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку». Захід мав на меті підвищення обізнаності та професійної компетентності учасників щодо сучасних вимог до якості та безпечності харчових продуктів.

Учасники мали змогу ознайомитися з актуальними нормативно-правовими документами та кращими практиками їх впровадження. Серед ключових питань, що розглядалися, були фальсифікація та ідентифікація харчових продуктів, вимоги до якості органічної та функціональної харчової продукції, а також сумішей для дитячого харчування.

Окрему увагу було приділено культурі харчової безпечності. Доповідачем з цього питання була доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша. Її доповідь охопила важливість культури харчової безпечності як обов'язкової вимоги у міжнародних стандартах, підкреслюючи її ключову роль у створенні безпечного харчового середовища.

На семінарі також були представлені доповіді про вимоги харчового законодавства для крафтових виробників, особливості органічного виробництва, а також забезпечення якості на конкретних підприємствах, таких як ПП «Білоцерківська агропромислова група», ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» та крафтова пивоварня «PIVΝOY»( м. Одеса). Захід завершився підведенням підсумків і заключним словом.

Опублікований: 30-06-2025
Читайте також:
Самовдосконалення здобувачів освітньої програми «Маркетинг»

Здобувачі освітньої програми «Маркетинг» завжди прагнуть до самовдосконалення. Цього разу вони прокачали свої скіли з фінансової грамотності та взяли участь в конкурсі ідей «Гроші та добробут у моїй країні». Студенти потрапили до категорії «сеньйори» та відповідно умов конкурсу запропонували і обґрунтували  свої ідеї на тему «Як підвищити рівень ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Самовдосконалення здобувачів освітньої програми «Маркетинг» 16 травня 2023

Цікава гостьова лекція для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

26 вересня 2023 року головний технолог ТОВ «НВО «Лактол Інтернейшнл»  Анатолій Лукащук зустрівся з групою бакалаврів і магістрантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології» і освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування і переробки молока», та прочитав їм лекцію «Заквасочні культури Сhr. Hansen для виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава гостьова лекція для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів 28 вересня 2023

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Розпочинає свою роботу 90 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота конференції проходитиме 11-12 квітня у 43 секціях, які охоплюють всі напрямки харчової науки, техніки і технології, а також економіку і управління, екологію...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 10 квітня 2024

Волонтер Корпусу Миру США завітав до Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

Актив студентського самоврядування Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ гостинно зустрічав у навчальному закладі гостя України та, зокрема, міста Сміли волонтера Корпусу Миру США Ямака Білала, якого представив фахівець із соціальної роботи міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також і випускник коледжу Максим Пархо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Волонтер Корпусу Миру США завітав до Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 08 листопада 2018