Н У Х Т

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів

30 червня 2025

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів

27 червня 2025 року Полтавський державний аграрний університет, спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти, провів семінар «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку». Захід мав на меті підвищення обізнаності та професійної компетентності учасників щодо сучасних вимог до якості та безпечності харчових продуктів.

Учасники мали змогу ознайомитися з актуальними нормативно-правовими документами та кращими практиками їх впровадження. Серед ключових питань, що розглядалися, були фальсифікація та ідентифікація харчових продуктів, вимоги до якості органічної та функціональної харчової продукції, а також сумішей для дитячого харчування.

Окрему увагу було приділено культурі харчової безпечності. Доповідачем з цього питання була доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша. Її доповідь охопила важливість культури харчової безпечності як обов'язкової вимоги у міжнародних стандартах, підкреслюючи її ключову роль у створенні безпечного харчового середовища.

На семінарі також були представлені доповіді про вимоги харчового законодавства для крафтових виробників, особливості органічного виробництва, а також забезпечення якості на конкретних підприємствах, таких як ПП «Білоцерківська агропромислова група», ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» та крафтова пивоварня «PIVΝOY»( м. Одеса). Захід завершився підведенням підсумків і заключним словом.

Опублікований: 30-06-2025
Читайте також:
Нове покоління харчових продуктів презентує наукова молодь в рамках 88-ї конференції НУХТ

Триває робота постерних сесій 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року учасниками постерної сесії «Технології функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів» стали молоді учені, аспіранти та здобувачі спеціальнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове покоління харчових продуктів презентує наукова молодь в рамках 88-ї конференції НУХТ 26 квітня 2022

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна ознайомили слухачів Підготовчого відділення НУХТ із освітньо-професійною програмою (ОПП) «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Слухачі дізналися, що ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дозволяє набути н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ 25 березня 2024

Лауреатом конкурсу «Кращий студент України» стала студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) Анастасія Бакун взяла участь у конкурсі «Кращий студент України», організованому ВМГО «Студентська республіка», Народно-демократичною лігою молоді за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти та науки України. Цьогоріч фінал конкурсу відбувся у м. Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лауреатом конкурсу «Кращий студент України» стала студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 грудня 2018

Науково про оптимізацію логістичних витрат підприємства

Здобувачка І курсу магістратури спеціальності 073 «Менеджмент» Навчально-наукового інституту економіки і управління Ксенія Білик представила університет у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Логістика», який проходив у Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково про оптимізацію логістичних витрат підприємства 17 червня 2021