Н У Х Т

Кольори мікробіології

14 листопада 2018

Кольори мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася низка майстер-класів для талановитих вступників за участю викладачів кафедри, а також студентів. Впевнену ходу цього чародійства завершила старший викладач кафедри Христина Берегова з відкритим заняттям та майстер-класом «Катаболізм білків». Подивитися та взяти у ньому участь прийшли школярі з НВК «Ліцей №293 І-ІІІ-го ступеню» суспільно-природничого профілю Деснянського району м. Києва, а також вихованці гуртка експериментальної мікробіології Київського палацу дітей та юнацтва на чолі з керівником гуртка Міліцею Карєвою. Що ж до самого лабораторного заняття, то воно включало в себе аналіз катаболізму вуглеводів, досліди з аналізу гідролізу крохмалю, субстратної специфічності, MR\VP та O\F тести. А допомагали звершити це дійство студенти-біотехнологи 2-го та 3-го курсів разом із асистентом кафедри Тетяною Белемець.

Для полегшення сприйняття матеріалу та більшого зацікавлення дітей була підготовлена різнобарвна та неймовірна презентація «Кольори мікробіології», яка не лише описувала хід роботи, а й давала необхідний мінімум для розуміння мікробіологічних процесів в основі досліду. У ході ж самого майстер-класу викладач була сильно вражена ерудованістю школярів щодо знань із природничих наук, зокрема біології та мікробіології. Крім того, більшість із них у своєму юному віці вже мали практику роботи з мікроорганізмами та якісними реакціями, завдяки чому швидко пристосувалися до роботи у мікробіологічній лабораторії. При цьому кожний рух і дія майбутніх вступників були настільки впевненими, що вони майже не потребували допомоги з боку студентів-біотехнологів. Друга ж частина заняття була присвячена механізму розщеплення білків, де школярі повинні були у кожний із дослідів засіяти певний мікроорганізм, як у рідке, так і у щільне поживні середовища з допомогою викладачів і студентів.

Загалом майстер-клас відбувся у дружній та веселій атмосфері. Як діти, так і викладачі зі студентами залишилися задоволені результатами та участю у цьому чародійстві. Варто також сказати, що такі майстер-класи мають принципове значення, так як спонукають виявляти інтерес у молоді до наукової діяльності в майбутньому.

У кінці майстер-класу, запитуючи школярів про те, чи надають вони перевагу нашому університету при виборі майбутнього місця навчання, більшість із них давали точну та щиру відповідь – так!

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки…

7  листопада 2019 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулося засідання обласного методичного об’єднання ЗВО Івано-Франківської області, які здійснюють підготовку  за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». Презентувала роботу навчального закладу директор коледжу Віра Кузнецова. Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки… 08 листопада 2019

Експерти розпочали захисти англійською мовою

Цьогоріч на кафедрі експертизи харчових продуктів захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної форми здобуття освіти розпочалися з доповіді Марії Дибченко англійською мовою. Здобувачка впевне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти розпочали захисти англійською мовою 11 червня 2025

Вільний від навчання час здобувачі проводять із користю

Після тижня на дистанційних парах нашим здобувачам освіти завжди хочеться відірватися від екранів гаджетів і гайнути разом із друзями в місто. Навіть, зважаючи на карантинні обмеження, кожний може спланувати своє дозвілля з користю, як для свого здоров’я, так і для власного саморозвитку. Саме так студенти-біотехнологи групи БТ-1-2 провели свої вих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вільний від навчання час здобувачі проводять із користю 24 травня 2021

«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Артем Волковинський – переможець Чемпіонату України зі стрибків у воду серед молоді, який відбувся 4-9 листопада у м. Запоріжжя. Артем гідно боровся за медалі національної першості у стрибках з трампліну висотою 3 м. Фізична підготовка і майстерність дозволили йому показати вражаючий результат (32...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 13 листопада 2019