Н У Х Т

Кольори мікробіології

14 листопада 2018

Кольори мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася низка майстер-класів для талановитих вступників за участю викладачів кафедри, а також студентів. Впевнену ходу цього чародійства завершила старший викладач кафедри Христина Берегова з відкритим заняттям та майстер-класом «Катаболізм білків». Подивитися та взяти у ньому участь прийшли школярі з НВК «Ліцей №293 І-ІІІ-го ступеню» суспільно-природничого профілю Деснянського району м. Києва, а також вихованці гуртка експериментальної мікробіології Київського палацу дітей та юнацтва на чолі з керівником гуртка Міліцею Карєвою. Що ж до самого лабораторного заняття, то воно включало в себе аналіз катаболізму вуглеводів, досліди з аналізу гідролізу крохмалю, субстратної специфічності, MR\VP та O\F тести. А допомагали звершити це дійство студенти-біотехнологи 2-го та 3-го курсів разом із асистентом кафедри Тетяною Белемець.

Для полегшення сприйняття матеріалу та більшого зацікавлення дітей була підготовлена різнобарвна та неймовірна презентація «Кольори мікробіології», яка не лише описувала хід роботи, а й давала необхідний мінімум для розуміння мікробіологічних процесів в основі досліду. У ході ж самого майстер-класу викладач була сильно вражена ерудованістю школярів щодо знань із природничих наук, зокрема біології та мікробіології. Крім того, більшість із них у своєму юному віці вже мали практику роботи з мікроорганізмами та якісними реакціями, завдяки чому швидко пристосувалися до роботи у мікробіологічній лабораторії. При цьому кожний рух і дія майбутніх вступників були настільки впевненими, що вони майже не потребували допомоги з боку студентів-біотехнологів. Друга ж частина заняття була присвячена механізму розщеплення білків, де школярі повинні були у кожний із дослідів засіяти певний мікроорганізм, як у рідке, так і у щільне поживні середовища з допомогою викладачів і студентів.

Загалом майстер-клас відбувся у дружній та веселій атмосфері. Як діти, так і викладачі зі студентами залишилися задоволені результатами та участю у цьому чародійстві. Варто також сказати, що такі майстер-класи мають принципове значення, так як спонукають виявляти інтерес у молоді до наукової діяльності в майбутньому.

У кінці майстер-класу, запитуючи школярів про те, чи надають вони перевагу нашому університету при виборі майбутнього місця навчання, більшість із них давали точну та щиру відповідь – так!

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень

28 вересня 2023 року в Одеському національному технологічному університеті в  рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2023» відбувся важливий захід для наукової спільноти та фахівців харчової промисловості – круглий стіл «Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі». Під час ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень 03 жовтня 2023

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 листопада 2019

Важливий етап – захист курсових проєктів

8 квітня 2022 року у Полтавському фаховому коледжі нашого університету курсові проєкти з дисципліни «Монтаж та налагодження технічних засобів автоматизованих систем» захищали здобувачі освіти групи 41-А спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології». Курсові проєкти приймала комісія у складі викладачів Миколи Павленка та Се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап – захист курсових проєктів 14 квітня 2022

Фахівці навчально-наукового комплексу нашого університету сприяють професійно-вмотивованому вибору вступниками місця навчання

Із метою здійснення профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді щодо професійно-вмотивованого вибору місця майбутнього навчання викладачі та студенти Сумського коледжу харчової промисловості нашого університету 27-28 січня 2017 року презентували навчальний заклад на V міжнародній виставці «Абітурієнт», яка відбулась в приміщенні виставкового ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці навчально-наукового комплексу нашого університету сприяють професійно-вмотивованому вибору вступниками місця навчання 31 січня 2017