Н У Х Т

Кольори біотехнології

03 березня 2025

Кольори біотехнології

3 березня 2025 року доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько прочитала гостьову ознайомчу лекцію на тему «Кольори біотехнології» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ».

Слухачі дізналися про основні напрямки біотехнології, які символічно розподіляють за основними кольорами:

Зелена біотехнологія – використання біотехнологічних методів у сільському господарстві та екологічних проєктах.

Блакитна біотехнологія – дослідження та застосування морських і водних організмів у біотехнології.

Біла біотехнологія – промислове використання мікроорганізмів у виробництві харчових продуктів, біопалива та екологічних матеріалів.

Червона біотехнологія – сфера медицини та фармацевтики, зокрема створення лікувальних біопрепаратів і генної терапії.

Лекція відзначалася інтерактивним форматом – студенти брали участь у вікторинах, розгадували загадки про мікроорганізми та розшифровували кольори біотехнології, обговорювали роль біотехнології у створенні інноваційних харчових продуктів. Дискусія щодо майбутніх перспектив біотехнології у ресторанній справі продемонструвала зацікавленість слухачів і спонукала їх до подальшого вивчення цієї науки.

Захід завершився обговоренням можливостей та безумовних переваг отримання фаху біотехнолога в НУХТ і перспектив працевлаштування у сфері інноваційних біотехнологій.

Опублікований: 03-03-2025
Читайте також:
Успішні проєкти у сфері гостинності Львова – у фокусі зустрічі викладачів університету зі здобувачами коледжу НУХТ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжується марафон освітніх лекторіїв для здобувачів коледжів і, звісно, викладачі не могли оминути увагою майбутніх фахівців ресторанного бізнесу у гастро-столиці України, які навчаються у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Про тенденції і перспективи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні проєкти у сфері гостинності Львова – у фокусі зустрічі викладачів університету зі здобувачами коледжу НУХТ 26 листопада 2021

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

Одним із розділів дипломних проектів здобувачів  освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнологія та  біоінженерія» є розділ «Схема біосинтезу цільового продукту». На основі теоретичних знань і практичних навичок, одержаних під час вивчення дисципліни «Біохімічні основи мікробного синтезу», з використанням електронної бази KEGG (K...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими! 04 жовтня 2019

Технічна конференція за підсумками технологічної практики

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася технічна конференція за підсумками технологічної практики, яку підготували студенти-технологи групи 31-Т, що навчаються за спеціалізацією «Виробництво м’ясних та молочних продуктів». Практичне навчання сприяє закріпленню теоретичних знань на практиці, набуттю практичних умінь при виготовлен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технічна конференція за підсумками технологічної практики 14 червня 2019

Бажаєш стати студентом НУХТ – бери участь в олімпіаді!

Сьогодні в університеті розпочався перший тур Всеукраїнських олімпіад для випускників 11 класів шкіл та осіб, що вже мають документ про повну загальну середню освіту. У 2024 році НУХТ безкоштовно проводить олімпіади з української мови, математики, історії України, англійської мови, біології та хімії. Участь у наших олімпіадах дає можливість перев...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бажаєш стати студентом НУХТ – бери участь в олімпіаді! 01 лютого 2024