Н У Х Т

Кольори біотехнології

03 березня 2025

Кольори біотехнології

3 березня 2025 року доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько прочитала гостьову ознайомчу лекцію на тему «Кольори біотехнології» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ».

Слухачі дізналися про основні напрямки біотехнології, які символічно розподіляють за основними кольорами:

Зелена біотехнологія – використання біотехнологічних методів у сільському господарстві та екологічних проєктах.

Блакитна біотехнологія – дослідження та застосування морських і водних організмів у біотехнології.

Біла біотехнологія – промислове використання мікроорганізмів у виробництві харчових продуктів, біопалива та екологічних матеріалів.

Червона біотехнологія – сфера медицини та фармацевтики, зокрема створення лікувальних біопрепаратів і генної терапії.

Лекція відзначалася інтерактивним форматом – студенти брали участь у вікторинах, розгадували загадки про мікроорганізми та розшифровували кольори біотехнології, обговорювали роль біотехнології у створенні інноваційних харчових продуктів. Дискусія щодо майбутніх перспектив біотехнології у ресторанній справі продемонструвала зацікавленість слухачів і спонукала їх до подальшого вивчення цієї науки.

Захід завершився обговоренням можливостей та безумовних переваг отримання фаху біотехнолога в НУХТ і перспектив працевлаштування у сфері інноваційних біотехнологій.

Опублікований: 03-03-2025
Читайте також:
МОН запрошує долучитися до створення Умов прийому на 2019 рік

Міністерство освіти і науки України запрошує всіх охочих долучитися до створення Умов прийому на 2019 рік – робота над ними вже починається в Міністерстві. Відповідний лист, зокрема, був надісланий 6 серпня 2018 року в усі заклади вищої освіти України. Йдеться про розроблення проектів Умов прийому до закладів вищої освіти України в 2019 році та У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН запрошує долучитися до створення Умов прийому на 2019 рік 07 серпня 2018

Майбутні спеціалісти готельно-ресторанної справи відзначили World Food Day

16 жовтня 2019 року викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Олеся Старкова та група ГС-1-9А провели захід, присвячений  Міжнародному дню їжі (World Food Day). Студенти приготували розповіді про кухні різних країн світу, серед яких були італійська, корейська, німецька, французька, грузинська, японська та, звичайно ж, українська. Всі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні спеціалісти готельно-ресторанної справи відзначили World Food Day 18 жовтня 2019

Із законодавством та стандартизацією у сфері безпечності харчової продукції знайомляться здобувачі на гостьових лекціях

18 вересня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції  відбулася гостьова лекція «Законодавство України та стандартизація у сфері безпечності харчової продукції», яку прочитала начальниця науково-технічного сектору оцінки виробництв харчової галузі та підтвердження відповідності систем управління безпечністю харчових продуктів ДП «Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із законодавством та стандартизацією у сфері безпечності харчової продукції знайомляться здобувачі на гостьових лекціях 19 вересня 2023

Профорієнтаційний рекорд кафедри біотехнології і мікробіології

Справжнім профорієнтаційним рекордом відзначилася п’ятниця 19 жовтня завдяки зусиллям викладачів і студентів кафедри біотехнології і мікробіології. У цей день профорієнтаційні заходи відбулися у трьох середніх навчальних закладах м. Києва. Зокрема, доцент кафедри Вікторія Красінько разом із завідувачем підготовчого відділення Центру моніторингу як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний рекорд кафедри біотехнології і мікробіології 22 жовтня 2018