Н У Х Т

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

16 січня 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL.

COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вивчають певну тему. Це може бути окремий курс або один із модулів у межах наявної дисципліни. Зазвичай освітні програми учасників є подібними, проте це не обов’язково. Часом із допомогою COIL з’являються досить цікаві міждисциплінарні дослідження.

У вересні 2023 року за сприяння відділу міжнародних зв’язків НУХТ і координаторки проєктів COIL Олени Ковальчук було започатковано співпрацю нашого університету з Державним університетом Салема у США. Професор Аллан Брокенбро з кафедри комп’ютерних наук запропонував нам провести спільний проєкт у рамках свого курсу «Інженерія ПЗ».

Зі сторони НУХТ було вирішено залучити кафедру інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, де для здобувачів освітньої програми «Комп’ютерні науки» викладається дисципліна «Кросплатформне програмування». Для підготовки до проєкту в жовтні 2023 року доцент кафедри Микола Костіков пройшов навчальний курс «COIL Elements» від Державного університету Нью-Йорка (SUNY) та отримав відповідний сертифікат.

У межах курсу відбулася серія вебінарів для викладачів університетів і коледжів зі США, Канади, Німеччини, Колумбії, Туреччини, України та інших держав. Навчання вела директорка центру Хоуп Віндл. Під час онлайн-зустрічей наголошувалося на специфіці міжнародних навчальних проєктів і шляхах подолання можливих труднощів у роботі.

Нині триває узгодження тем і формату спільних занять між лекторами зі США та України. Синхронну та асинхронну співпрацю в рамках проєкту заплановано на березень 2024 року, під час весняного семестру.

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки висловлює подяку всім, завдяки кому стала можливою ця співпраця, та сподівається на успішну реалізацію проєкту.

Опублікований: 16-01-2024
Читайте також:
Зустріч гаранта освітньої програми з магістрантами-першокурсниками

Початок навчання в магістратурі – особливий етап у житті кожного студента. Саме тому на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася дружня зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», доцентки Вікторії Красінько з магістрантами першого курсу. Під час спілкування йшлося не лише про особливості навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гаранта освітньої програми з магістрантами-першокурсниками 09 вересня 2025

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму

13-14 вересня 2024 року завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі» у Луцькому національному технічному університеті (Луцьк-Світязь). Провідні українські науковці, представники бізнесу, влади ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму 17 вересня 2024

Розпізнавати фейкові новини навчилися першокурсники спеціальності «Журналістика»

Відбулася відкрита лекція «Фейк як явище сучасного інформаційного суспільства» доцентки кафедри маркетингу Юлії Соловйової з дисципліни «Теорія масової комунікації та інформації» для здобувачів 1 курсу спеціальності 061 «Журналістика». Викладачка розповіла про види та ознаки фейків у засобах масової комунікації, приділила особливу увагу процесу ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпізнавати фейкові новини навчилися першокурсники спеціальності «Журналістика» 14 квітня 2021

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів

Магістранти освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів» в рамках дисципліни «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують пізнавати унікальні технології хлібопечення різних країн світу. Черговим об’єктом вивчення стала традиційна ізраїльська хала. Хала – єврейський святков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів 12 травня 2025