Н У Х Т

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

16 січня 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL.

COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вивчають певну тему. Це може бути окремий курс або один із модулів у межах наявної дисципліни. Зазвичай освітні програми учасників є подібними, проте це не обов’язково. Часом із допомогою COIL з’являються досить цікаві міждисциплінарні дослідження.

У вересні 2023 року за сприяння відділу міжнародних зв’язків НУХТ і координаторки проєктів COIL Олени Ковальчук було започатковано співпрацю нашого університету з Державним університетом Салема у США. Професор Аллан Брокенбро з кафедри комп’ютерних наук запропонував нам провести спільний проєкт у рамках свого курсу «Інженерія ПЗ».

Зі сторони НУХТ було вирішено залучити кафедру інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, де для здобувачів освітньої програми «Комп’ютерні науки» викладається дисципліна «Кросплатформне програмування». Для підготовки до проєкту в жовтні 2023 року доцент кафедри Микола Костіков пройшов навчальний курс «COIL Elements» від Державного університету Нью-Йорка (SUNY) та отримав відповідний сертифікат.

У межах курсу відбулася серія вебінарів для викладачів університетів і коледжів зі США, Канади, Німеччини, Колумбії, Туреччини, України та інших держав. Навчання вела директорка центру Хоуп Віндл. Під час онлайн-зустрічей наголошувалося на специфіці міжнародних навчальних проєктів і шляхах подолання можливих труднощів у роботі.

Нині триває узгодження тем і формату спільних занять між лекторами зі США та України. Синхронну та асинхронну співпрацю в рамках проєкту заплановано на березень 2024 року, під час весняного семестру.

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки висловлює подяку всім, завдяки кому стала можливою ця співпраця, та сподівається на успішну реалізацію проєкту.

Опублікований: 16-01-2024
Читайте також:
Третьокурсники спеціальності «Туризм» отримали практичні поради від гендиректора чеського туристичного оператора

Студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» обговорили можливі варіанти закордонної подорожі з генеральним директором дочірнього підприємства чеського туроператора «Максіматур» Валерієм Гавриленком. Підкріплення теоретичних знань практичними навичками – обов'язкова умова успішного навчання спеціальності. Участь у формуванні туру, обговорення особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники спеціальності «Туризм» отримали практичні поради від гендиректора чеського туристичного оператора 16 жовтня 2018

Ключові аспекти стрес-менеджменту на озброєння магістрантам

Черговий тренінг для магістрантів-біотехнологів у рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології», організований фахівцями корпорації «Артеріум», відбувся за темою стрес-менеджменту. Магістранти мали змогу розібратися у ключових моментах, які лежать в основі стресу, а також ознайомитися з прийомами його усунення. Стрес – невід'ємна ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключові аспекти стрес-менеджменту на озброєння магістрантам 06 травня 2021

Про особливості навчання школярам Хмельниччини розповіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та Ганна Пастух в онлайн-форматі зустрілися з учнями Гвардійського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ст., гімназія» (Хмельницька область). Викладачки розповіли про особливості навчання на кафедрі за спеціальністю 181 «Харчові технології». Учні діз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості навчання школярам Хмельниччини розповіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 23 листопада 2020

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів  взяли участь у онлайн-тренінгу «Маркування органічної продукції. Державний логотип для органічної продукції». До тренінгу також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних продуктів». Тренінг був організований Міністерст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти 21 листопада 2023