Н У Х Т

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

16 january 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL.

COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вивчають певну тему. Це може бути окремий курс або один із модулів у межах наявної дисципліни. Зазвичай освітні програми учасників є подібними, проте це не обов’язково. Часом із допомогою COIL з’являються досить цікаві міждисциплінарні дослідження.

У вересні 2023 року за сприяння відділу міжнародних зв’язків НУХТ і координаторки проєктів COIL Олени Ковальчук було започатковано співпрацю нашого університету з Державним університетом Салема у США. Професор Аллан Брокенбро з кафедри комп’ютерних наук запропонував нам провести спільний проєкт у рамках свого курсу «Інженерія ПЗ».

Зі сторони НУХТ було вирішено залучити кафедру інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, де для здобувачів освітньої програми «Комп’ютерні науки» викладається дисципліна «Кросплатформне програмування». Для підготовки до проєкту в жовтні 2023 року доцент кафедри Микола Костіков пройшов навчальний курс «COIL Elements» від Державного університету Нью-Йорка (SUNY) та отримав відповідний сертифікат.

У межах курсу відбулася серія вебінарів для викладачів університетів і коледжів зі США, Канади, Німеччини, Колумбії, Туреччини, України та інших держав. Навчання вела директорка центру Хоуп Віндл. Під час онлайн-зустрічей наголошувалося на специфіці міжнародних навчальних проєктів і шляхах подолання можливих труднощів у роботі.

Нині триває узгодження тем і формату спільних занять між лекторами зі США та України. Синхронну та асинхронну співпрацю в рамках проєкту заплановано на березень 2024 року, під час весняного семестру.

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки висловлює подяку всім, завдяки кому стала можливою ця співпраця, та сподівається на успішну реалізацію проєкту.

Published on: 16-01-2024
Read also:
На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

READ YOURSELF

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 june 2021

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 april 2019

21 травня 2022 року – День відкритих дверей НУХТ!

Шановні абітурієнти-2022, учні, студенти коледжів, випускники бакалаврату! Національний університет харчових технологій запрошує Вас на День відкритих дверей, що відбудеться у суботу, 21 травня 2022 р. у форматі онлайн. Захід проводитиметься у форматі відеоконференцій за допомогою програми Zoom. Підключитися до конференції Zoom: https://zoom.us/...

READ YOURSELF

21 травня 2022 року – День відкритих дверей НУХТ! 13 may 2022