Н У Х Т

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

16 january 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL.

COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вивчають певну тему. Це може бути окремий курс або один із модулів у межах наявної дисципліни. Зазвичай освітні програми учасників є подібними, проте це не обов’язково. Часом із допомогою COIL з’являються досить цікаві міждисциплінарні дослідження.

У вересні 2023 року за сприяння відділу міжнародних зв’язків НУХТ і координаторки проєктів COIL Олени Ковальчук було започатковано співпрацю нашого університету з Державним університетом Салема у США. Професор Аллан Брокенбро з кафедри комп’ютерних наук запропонував нам провести спільний проєкт у рамках свого курсу «Інженерія ПЗ».

Зі сторони НУХТ було вирішено залучити кафедру інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, де для здобувачів освітньої програми «Комп’ютерні науки» викладається дисципліна «Кросплатформне програмування». Для підготовки до проєкту в жовтні 2023 року доцент кафедри Микола Костіков пройшов навчальний курс «COIL Elements» від Державного університету Нью-Йорка (SUNY) та отримав відповідний сертифікат.

У межах курсу відбулася серія вебінарів для викладачів університетів і коледжів зі США, Канади, Німеччини, Колумбії, Туреччини, України та інших держав. Навчання вела директорка центру Хоуп Віндл. Під час онлайн-зустрічей наголошувалося на специфіці міжнародних навчальних проєктів і шляхах подолання можливих труднощів у роботі.

Нині триває узгодження тем і формату спільних занять між лекторами зі США та України. Синхронну та асинхронну співпрацю в рамках проєкту заплановано на березень 2024 року, під час весняного семестру.

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки висловлює подяку всім, завдяки кому стала можливою ця співпраця, та сподівається на успішну реалізацію проєкту.

Published on: 16-01-2024
Read also:
Підсумки 2022-го й плани на майбутнє: відбулося останнє в календарному році засідання вченої ради університету

22 грудня 2022 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. Останнє в календарному році засідання, вчена рада розпочала з традиційних вітань колег, що відзначили дні народження. Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2022 році ґрунтовно розгляну...

READ YOURSELF

Підсумки 2022-го й плани на майбутнє: відбулося останнє в календарному році засідання вченої ради університету 22 december 2022

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Здобувачка освіти групи ХЕ-1-11М Марія Дричик під керівництвом професорки кафедри експертизи харчових продуктів, академіка УАН Оксани Шульги посіла ІІ місце на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», що відбувся на базі Кременчуцького національного університету імені Миха...

READ YOURSELF

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 09 june 2023

Нові горизонти наукових досліджень у кондитерській галузі

24 вересня відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», організована колективом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і виставковою компанією «АККО Інтернешнл». Модератор наукового заходу, завідувач кафедри технології хлібопек...

READ YOURSELF

Нові горизонти наукових досліджень у кондитерській галузі 25 september 2025

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

READ YOURSELF

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 april 2021