Н У Х Т

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

01 лютого 2022

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

31 січня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція від знаного практика зі впровадження Lean-методології на провідних вітчизняних підприємствах, викладача тренінгів, Lean-менеджера Lean Institute Ukraine Андрія Дмитрієва.

До участі у зустрічі були запрошені здобувачі міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» освітнього ступеню «магістр» та освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр». Проте, надзвичайно актуальні та особливо важливі питання з практичного застосування інструментів ощадливого виробництва у діяльності компанії, кейси з пошуку першопричин виникнення проблем і кращі практики їх усунення зібрали широку аудиторію з прогресивного студентства, здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії», провідних викладачів університету та гарантів багатьох освітніх програм НУХТ. Загалом кількість учасників зустрічі склала понад 30 осіб.

Тема лекції була присвячена використанню інструментів ощадливого виробництва у заготівельному цеху мережі швидкого харчування. Заняття відбувалося в режимі онлайн-конференції.

Андрій Дмитрієв ознайомив присутніх із загальними підходами Lean-менеджменту, досвідом впровадження заходів ощадливого виробництва вітчизняними та міжнародними компаніями, акцентував увагу на визначальній ролі Lean у формуванні авторитету компанії з еталонними показниками якості, набутті їх конкурентних переваг як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках, досягненні економічної стабільності.

Особливим для аудиторії став практичний кейс із аналізу потоку цінностей на прикладі відвідування закладу харчування. Вражаючим був результат – лише 28% від загального часу перебування в буфеті формує цінність для відвідувачів!

Представлені матеріали та використані під час зустрічі практики навчання сприяли активному обговоренню представлених матеріалів. Фахівець надав аргументовані та переконливі відповіді на запитання аудиторії.

Набутий практичний досвід буде використаний викладачами кафедри експертизи харчових продуктів у навчальному процесі та при проведенні наукових досліджень.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Андрію Дмитрієву за поглиблення навиків практичного використання інструментів ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції.

Опублікований: 01-02-2022
Читайте також:
Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки

Нещодавно відбулося гостьове заняття здобувачів магістратури спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» з інженеркою з регуляторної підтримки відділу забезпечення регуляторної відповідності АТ «Фармак» Юлією Лазюкою. Фахівчиня – випускниця кафедри біотехнології і мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки 17 жовтня 2023

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи доцента Олександра Люльки продовжив керівник відділу POS-систем Олег Гальченко. Спеціаліст компанії «Expert Solution» розповів про нові можливості комплексної автоматизації готельних підприємств. Автомат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває 24 жовтня 2018

Перегорнули ще одну сторінку буття випускники Навчально-наукового інституту економіки і управління

1 березня на широкий життєвий шлях проводжала своїх випускників магістрів денної і заочної та бакалаврів заочної форм навчання велика дружна сім’я Навчально-наукового інституту економіки і управління. У актовій залі університету яблуку ніде було впасти – цього дня привітати своїх вихованців й дати останні теплі настанови прийшли дирекція інституту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перегорнули ще одну сторінку буття випускники Навчально-наукового інституту економіки і управління 01 березня 2019

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент» разом із гаранткою програми Світланою Дундою долучилися до зустрічі зі старшою експерткою з аудиту міжнародної консалтингової компанії «Ernst&Young» Анастасією Дарієнко. Фахівчиня розповіла, що зовнішній аудит є перевіркою бухгалтерської звітності на достовірність і відповідність документів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти 29 грудня 2021