31 січня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція від знаного практика зі впровадження Lean-методології на провідних вітчизняних підприємствах, викладача тренінгів, Lean-менеджера Lean Institute Ukraine Андрія Дмитрієва.
До участі у зустрічі були запрошені здобувачі міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» освітнього ступеню «магістр» та освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр». Проте, надзвичайно актуальні та особливо важливі питання з практичного застосування інструментів ощадливого виробництва у діяльності компанії, кейси з пошуку першопричин виникнення проблем і кращі практики їх усунення зібрали широку аудиторію з прогресивного студентства, здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії», провідних викладачів університету та гарантів багатьох освітніх програм НУХТ. Загалом кількість учасників зустрічі склала понад 30 осіб.
Тема лекції була присвячена використанню інструментів ощадливого виробництва у заготівельному цеху мережі швидкого харчування. Заняття відбувалося в режимі онлайн-конференції.
Андрій Дмитрієв ознайомив присутніх із загальними підходами Lean-менеджменту, досвідом впровадження заходів ощадливого виробництва вітчизняними та міжнародними компаніями, акцентував увагу на визначальній ролі Lean у формуванні авторитету компанії з еталонними показниками якості, набутті їх конкурентних переваг як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках, досягненні економічної стабільності.
Особливим для аудиторії став практичний кейс із аналізу потоку цінностей на прикладі відвідування закладу харчування. Вражаючим був результат – лише 28% від загального часу перебування в буфеті формує цінність для відвідувачів!
Представлені матеріали та використані під час зустрічі практики навчання сприяли активному обговоренню представлених матеріалів. Фахівець надав аргументовані та переконливі відповіді на запитання аудиторії.
Набутий практичний досвід буде використаний викладачами кафедри експертизи харчових продуктів у навчальному процесі та при проведенні наукових досліджень.
Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Андрію Дмитрієву за поглиблення навиків практичного використання інструментів ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції.