Н У Х Т

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

01 лютого 2022

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

31 січня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція від знаного практика зі впровадження Lean-методології на провідних вітчизняних підприємствах, викладача тренінгів, Lean-менеджера Lean Institute Ukraine Андрія Дмитрієва.

До участі у зустрічі були запрошені здобувачі міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» освітнього ступеню «магістр» та освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр». Проте, надзвичайно актуальні та особливо важливі питання з практичного застосування інструментів ощадливого виробництва у діяльності компанії, кейси з пошуку першопричин виникнення проблем і кращі практики їх усунення зібрали широку аудиторію з прогресивного студентства, здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії», провідних викладачів університету та гарантів багатьох освітніх програм НУХТ. Загалом кількість учасників зустрічі склала понад 30 осіб.

Тема лекції була присвячена використанню інструментів ощадливого виробництва у заготівельному цеху мережі швидкого харчування. Заняття відбувалося в режимі онлайн-конференції.

Андрій Дмитрієв ознайомив присутніх із загальними підходами Lean-менеджменту, досвідом впровадження заходів ощадливого виробництва вітчизняними та міжнародними компаніями, акцентував увагу на визначальній ролі Lean у формуванні авторитету компанії з еталонними показниками якості, набутті їх конкурентних переваг як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках, досягненні економічної стабільності.

Особливим для аудиторії став практичний кейс із аналізу потоку цінностей на прикладі відвідування закладу харчування. Вражаючим був результат – лише 28% від загального часу перебування в буфеті формує цінність для відвідувачів!

Представлені матеріали та використані під час зустрічі практики навчання сприяли активному обговоренню представлених матеріалів. Фахівець надав аргументовані та переконливі відповіді на запитання аудиторії.

Набутий практичний досвід буде використаний викладачами кафедри експертизи харчових продуктів у навчальному процесі та при проведенні наукових досліджень.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Андрію Дмитрієву за поглиблення навиків практичного використання інструментів ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції.

Опублікований: 01-02-2022
Читайте також:
Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

На початку травня старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала нагоду долучитися до серії вебінарів для викладачів англійської мови від Міжнародної асоціації TESOL. Це найбільша професійна організація для викладачів англійської мови як другої або іноземної мови в усьому світі. На сьогодні організа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах 11 травня 2022

Державні свята України – у Науково-технічній бібліотеці університету

23 серпня відзначається День Державного Прапора України. Це свято з'явилося завдяки підписанню в 2004 році відповідного президентського указу. До 2004 року День українського прапора відзначали тільки в Києві у вигляді муніципального свята. 24 серпня – День Незалежності України. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка пройшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні свята України – у Науково-технічній бібліотеці університету 23 серпня 2018

Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація»

5 грудня розпочала роботу Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація». Захід відбувається в рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ «Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами» (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) і «Екоменеджмент та екокомунікація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація» 06 грудня 2023

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону!

Напередодні чергового Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 29 січня, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Світлана Тетеріна організувала зустріч зі старшокласниками НВК «Гімназія ЗОШ І-ІІІ ступенів» і Згурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у форматі Zoom-конференції. Профорієнтаційна команда на чолі з деканкою факультету біотехнології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону! 24 січня 2022