Н У Х Т

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

01 лютого 2022

Інструменти ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції на гостьовій лекції знаного практика

31 січня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція від знаного практика зі впровадження Lean-методології на провідних вітчизняних підприємствах, викладача тренінгів, Lean-менеджера Lean Institute Ukraine Андрія Дмитрієва.

До участі у зустрічі були запрошені здобувачі міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» освітнього ступеню «магістр» та освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр». Проте, надзвичайно актуальні та особливо важливі питання з практичного застосування інструментів ощадливого виробництва у діяльності компанії, кейси з пошуку першопричин виникнення проблем і кращі практики їх усунення зібрали широку аудиторію з прогресивного студентства, здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії», провідних викладачів університету та гарантів багатьох освітніх програм НУХТ. Загалом кількість учасників зустрічі склала понад 30 осіб.

Тема лекції була присвячена використанню інструментів ощадливого виробництва у заготівельному цеху мережі швидкого харчування. Заняття відбувалося в режимі онлайн-конференції.

Андрій Дмитрієв ознайомив присутніх із загальними підходами Lean-менеджменту, досвідом впровадження заходів ощадливого виробництва вітчизняними та міжнародними компаніями, акцентував увагу на визначальній ролі Lean у формуванні авторитету компанії з еталонними показниками якості, набутті їх конкурентних переваг як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках, досягненні економічної стабільності.

Особливим для аудиторії став практичний кейс із аналізу потоку цінностей на прикладі відвідування закладу харчування. Вражаючим був результат – лише 28% від загального часу перебування в буфеті формує цінність для відвідувачів!

Представлені матеріали та використані під час зустрічі практики навчання сприяли активному обговоренню представлених матеріалів. Фахівець надав аргументовані та переконливі відповіді на запитання аудиторії.

Набутий практичний досвід буде використаний викладачами кафедри експертизи харчових продуктів у навчальному процесі та при проведенні наукових досліджень.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Андрію Дмитрієву за поглиблення навиків практичного використання інструментів ощадливого виробництва у системі Lean-виробництва харчової продукції.

Опублікований: 01-02-2022
Читайте також:
Корисний досвід модернізації освітніх програм здобули фахівці нашого університету

З 5 по 9 листопада 2018 р. у м. Київ відбувся Міжнародний тиждень Програми Європейського Союзу Еразмус+ в Україні, організований Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, Міністерством освіти і науки України. Із метою забезпечення якості освітніх програм н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний досвід модернізації освітніх програм здобули фахівці нашого університету 09 листопада 2018

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства проаналізували результати локального моніторингу магістерської освітньої програми

2 лютого 2023 року на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове розширене засідання кафедри і робочої групи освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології продуктів бродіння і виноробства». До складу робочої групи увійшли завідувач кафедри Анатолій Куц, в.о. директора УкрНДІспиртбіопрод Володимир Ковал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства проаналізували результати локального моніторингу магістерської освітньої програми 03 лютого 2023

Кульмінація: півтора роки навчання в магістратурі завершуються успішним захистом кваліфікаційної роботи!

17-18 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися завершальні Zoom-конференції, присвячені захистам магістерських робіт студентами заочної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». Екзаменаційна комісія у вже звичному скл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кульмінація: півтора роки навчання в магістратурі завершуються успішним захистом кваліфікаційної роботи! 22 лютого 2021

Перший курс і перший захист

Нині широко застосовуються речовини, синтезовані бактеріями, грибами чи одноклітинними тваринами. З огляду на достатньо швидкі темпи розвитку біотехнології, можна зробити висновок, що потреба у висококваліфікованих фахівцях-біотехнологах теж росте, що підтверджує важливість для сучасного суспільства знань про використання клітин мікроорганізмів, тв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший курс і перший захист 12 червня 2023