Н У Х Т

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

07 лютого 2024

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася захоплююча та інформативна відкрита лекція, присвячена важливій темі в галузі харчової промисловості – використанню консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у виробництві харчових продуктів. Доцентка кафедри Світлана Камінська представила здобувачам групи ОП-4-7 матеріал, в якому традиційні методи навчання поєдналися з інноваційними підходами, такими як цифровий сторітеллінг та використання онлайн-ресурсів для самостійного навчання.

Тема лекції виявилася надзвичайно актуальною, оскільки сучасна харчова промисловість постійно шукає оптимальні методи збереження та поліпшення властивостей продуктів для задоволення потреб споживачів. Студенти відвідали лекцію з великим інтересом, адже тема безпеки та якості харчових продуктів стає все більш актуальною у світі, де зростає увага до здорового способу життя та правильного харчування.

Одним із вражаючих елементів лекції був цифровий сторітеллінг. За допомогою презентації та короткого відео з фільму «Отруєння: Брудна правда про їжу» на Netflix, здобувачам освіти було продемонстровано реальні приклади проблем, пов’язаних із якістю харчових продуктів. Це дозволило їм краще зрозуміти важливість використання консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у харчовій промисловості та їх вплив на здоров’я споживачів.

Наприкінці лекції викладачка використала ще один інноваційний підхід, надіславши студентам посилання на ресурс Quizlet, де нею були створені картки для самостійного вивчення теоретичного матеріалу, викладеного на лекції. Цей інтерактивний підхід дозволив четвертокурсникам закріпити свої знання та підготуватися до подальшого вивчення теми.

У цілому, відкрита пара Світлани Камінської стала не лише джерелом знань для здобувачів освіти, але й стимулом до подальшого дослідження та вивчення проблематики безпеки та якості харчових продуктів. Інноваційні методи навчання та актуальність теми дозволили зробити лекцію цікавою і корисною для майбутніх фахівців харчової промисловості.

Опублікований: 07-02-2024
Читайте також:
Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців

В університеті у рамках проєктів ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMOCHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Зважаючи на карантинні обмеження, конференція працювала в онлайн-форм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців 02 липня 2020

Нard skills щодо гігієни та санітарії закладів громадського харчування та підприємств харчової промисловості

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опанували hard skills на курсі «Гігієна і санітарія для працівників сфери громадського харчування і підприємств харчової промисловості», що вела директор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нard skills щодо гігієни та санітарії закладів громадського харчування та підприємств харчової промисловості 21 грудня 2023

Наші студенти – переможці брейн-рингу на європейську тематику

Студентська команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ перемогла у міському брейн-ринзі на європейську тематику, ініційованому відділом у справах сім`ї, молоді, фізичної культури та спорту управління освіти, молоді та спорту м. Сміли. Організатори цієї гри для студентів, школярів та активної молоді мали на меті допомогти учасникам в інт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти – переможці брейн-рингу на європейську тематику 22 серпня 2018

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи!

22 лютого 2018 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів вперше в історії Національного університету харчових технологій відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології аюрведичних харчових продуктів». Усі представлені до захисту кваліфікаційні магістерські робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи! 22 лютого 2018