Н У Х Т

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

07 лютого 2024

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася захоплююча та інформативна відкрита лекція, присвячена важливій темі в галузі харчової промисловості – використанню консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у виробництві харчових продуктів. Доцентка кафедри Світлана Камінська представила здобувачам групи ОП-4-7 матеріал, в якому традиційні методи навчання поєдналися з інноваційними підходами, такими як цифровий сторітеллінг та використання онлайн-ресурсів для самостійного навчання.

Тема лекції виявилася надзвичайно актуальною, оскільки сучасна харчова промисловість постійно шукає оптимальні методи збереження та поліпшення властивостей продуктів для задоволення потреб споживачів. Студенти відвідали лекцію з великим інтересом, адже тема безпеки та якості харчових продуктів стає все більш актуальною у світі, де зростає увага до здорового способу життя та правильного харчування.

Одним із вражаючих елементів лекції був цифровий сторітеллінг. За допомогою презентації та короткого відео з фільму «Отруєння: Брудна правда про їжу» на Netflix, здобувачам освіти було продемонстровано реальні приклади проблем, пов’язаних із якістю харчових продуктів. Це дозволило їм краще зрозуміти важливість використання консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у харчовій промисловості та їх вплив на здоров’я споживачів.

Наприкінці лекції викладачка використала ще один інноваційний підхід, надіславши студентам посилання на ресурс Quizlet, де нею були створені картки для самостійного вивчення теоретичного матеріалу, викладеного на лекції. Цей інтерактивний підхід дозволив четвертокурсникам закріпити свої знання та підготуватися до подальшого вивчення теми.

У цілому, відкрита пара Світлани Камінської стала не лише джерелом знань для здобувачів освіти, але й стимулом до подальшого дослідження та вивчення проблематики безпеки та якості харчових продуктів. Інноваційні методи навчання та актуальність теми дозволили зробити лекцію цікавою і корисною для майбутніх фахівців харчової промисловості.

Опублікований: 07-02-2024
Читайте також:
Міжнародний досвід для освітніх і професійних перспектив у царині розвитку нішевого туризму переймали викладачі НУХТ

4 і 6 грудня 2024 року викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до міжнародного семінару «NICHE TOURISM», організованого кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету спільно з La Fondation pour la Formation Hôtelière (Швейца...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід для освітніх і професійних перспектив у царині розвитку нішевого туризму переймали викладачі НУХТ 11 грудня 2024

Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття

23-24 жовтня 2025 року в нашому університеті уже вп’яте відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи». Жодні виклики сьогодення не стають на заваді науковцям-харчовикам, медикам, виробникам харчової продукції, громадським діячам, іноземним колегам і парт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття 27 жовтня 2025

Мейнстріми у сфері гостинності від маркетологів і журналістів

Здобувачі освіти кафедри маркетингу набувають скіли, що розширюють світогляд маркетолога та можливості працевлаштування. Нещодавно студенти спеціальностей «Маркетинг» і «Журналістика» (освітня програма «Реклама та зв’язки з громадськістю») зібралися за віртуальним круглим столом, щоб обговорити маркетингові мейнстріми у сфері гостинності. Кожний з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мейнстріми у сфері гостинності від маркетологів і журналістів 30 квітня 2021

Тиждень циклової комісії «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ завершився тиждень циклової комісії «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж». Спеціальність передбачає вивчення точних наук, які важко опанувати без інтелекту та ерудиції. Студенти підтвердили цю думку, представивши на технічну виставку «Очумілі рученята» свої поробки. Багато студентів захоплюют...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж» 30 листопада 2018