Інноваційні технології навчання сприяють кращому досягненню пізнавальної діяльності здобувачів, виявляють творчу ініціативу та підвищують ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи, в основі яких лежить ідея розвитку особистості. Тож на кафедрі технології молока і молочних продуктів у навчальний процес дисципліни «Харчові технології. Модуль 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій була впроваджена ігрова форма заняття «Найкращий сиророб».
В рамках ігри другокурсникам було необхідно ознайомитись із технологією виробництва сиру Адигейського та провести технологічний процес у домашніх умовах. У форматі відео-конференції з використанням програми Zoom та мультимедійної презентації учасники успішно презентували отримані продукти, які виготовили з молока коров’ячого чи козиного із застосуванням різноманітних смако-ароматичних інгредієнтів.
Отримані здобувачами знання можуть бути використані в процесі подальшого навчання для удосконалення своїх професійних знань як майбутніх фахівців за спеціальністю «Харчові технології».