Відбулося засідання наукового гуртка, керівницею якого є професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Засідання пройшло дистанційно в режимі конференції ZOOM. Його тема – «Використання насіння чіа в технології борошняних кондитерських виробів».
Учасники гуртка мали завдання виготовити в домашніх умовах печиво, кекси та бісквіти з різним дозуванням насіння чіа.
У ході обговорення результатів дослідження звернули увагу на те, як досліджувана сировина впливає на об’єм виробів, структуру пористості, смакові властивості. Здобувачі також продемонстрували фотографії нових виробів та обґрунтували рекомендації щодо можливого оптимального вмісту насіння в рецептурі борошняних кондитерських виробів.
Підсумовуючи усі результати проведених досліджень, Вікторія Дорохович, дала наступне завдання: на основі одержаних результатів розрахувати уніфіковані рецептури досліджуваних виробів із оптимальним дозуванням насіння чіа та спробувати виготовити вироби із заміною цукру на фруктозу. Тож бажаємо здобувачам успіхів і сподіваємося на нові наукові результати, які будуть представлені на наступному засіданні гуртка.