Н У Х Т

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини

24 листопада 2020

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини

Відбулося засідання наукового гуртка, керівницею якого є професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Засідання пройшло дистанційно в режимі конференції ZOOM. Його тема – «Використання насіння чіа в технології борошняних кондитерських виробів».

Учасники гуртка мали завдання виготовити в домашніх умовах печиво, кекси та бісквіти з різним дозуванням насіння чіа.

У ході обговорення результатів дослідження звернули увагу на те, як досліджувана сировина впливає на об’єм виробів, структуру пористості, смакові властивості. Здобувачі також продемонстрували фотографії нових виробів та обґрунтували рекомендації щодо можливого оптимального вмісту насіння в рецептурі борошняних кондитерських виробів.

Підсумовуючи усі результати проведених досліджень, Вікторія Дорохович, дала наступне завдання: на основі одержаних результатів розрахувати уніфіковані рецептури досліджуваних виробів із оптимальним дозуванням насіння чіа та спробувати виготовити вироби із заміною цукру на фруктозу. Тож бажаємо здобувачам успіхів і сподіваємося на нові наукові результати, які будуть представлені на наступному засіданні гуртка.

Опублікований: 24-11-2020
Читайте також:
Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею

Два дні поспіль кипіла робота в Науковому Центрі «Український Інститут Вина», де тривав Всеукраїнський відбір «посольських» вин від національних виробників для найбільшого культурного центру, присвяченого вину як культурній, універсальній і живій спадщині La Cité du Vin. За рішенням дегустаційної комісії Всеукраїнського відбору, до складу якої вхо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею 07 вересня 2022

Високий рівень викладацької майстерності продемонстрував професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Проведення відкритих занять – важливий елемент удосконалення професійної майстерності викладача. Адже це змога отримати зворотній зв'язок не лише від здобувачів освітнього ступеню, але й від колег, як старших (що мають більший досвід і кваліфікацію), так і молодших (які краще обізнані зі сучасними цифровими технологіями). Професор кафедри технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладацької майстерності продемонстрував професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 жовтня 2020

Scientia ad omnes!

Найперша, найважливіша і найскладніша складова частина будь-якої роботи – чи то курсової, чи кваліфікаційної – це пошук інформації. Саме дані з літературних джерел – фундамент і каркас роботи. Вимоги до таких робіт передбачають використання актуальних наукових публікацій. Але у сучасному світі, де інформація є в першу чергу цінним товаром, далеко н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Scientia ad omnes! 13 листопада 2024

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений!

З самого ранку 11 квітня на кафедрі біотехнології і мікробіології почали збиратися найкращі з найкращих студентів, що взяли на себе сміливість брати участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Завідувач кафедри мікробіології і біотехнології Тетяна Пирог ознайомила всіх учасників із регламентом цього неймовірно хвилюючого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений! 11 квітня 2019