Н У Х Т

Гостьова лекція від словацької експертки

31 жовтня 2024

Гостьова лекція від словацької експертки

29 жовтня 2024 р. відбулася гостьова онлайн-лекція «Benefits and risks of coffee consumption» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у рамках дисципліни «Технології харчових концентратів».

Лекторка висвітлила питання щодо хімічного складу кави, основних технологічних процесів її виробництва, охарактеризувала світовий ринок кави та актуальні проблеми, пов’язані з її виробництвом у Словаччині. Особлива увага була приділена харчовій цінності кави, користі та ризикам її споживання.

Наприкінці заняття докторка Ева Іванісова відповіла на запитання здобувачів і запросила до подальшої співпраці.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро вдячний докторці Еві Іванісовій за багаторічну плідну співпрацю як у науковій сфері, так і в освітньому процесі.

Опублікований: 31-10-2024
Читайте також:
Канікули з користю!

Керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій, заручившись підтримкою викладачів профільних кафедр, ініціювало організацію та проведення профорієнтаційного заходу «WORKSHOP з ННІХТ: навчись, приготуй та скуштуй», основною метою якого було знайомство школярів із цікавим та різноманітним світом харчових технологій. У рамках цього зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канікули з користю! 26 березня 2025

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи

Нарешті, після усіх карантинних затримок вийшов № 2 журналу «Вища школа». Одна з тем випуску – робота нашого університету, зокрема «Мистецтво аюрведи, як складова системи освіти в НУХТ». У березні 2020 року, тоді ще ректор університету, професор Анатолій Українець написав цю статтю для журналу. У ній він розкрив особливості системи аюрведи та її ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи 10 липня 2020

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії

Початок нового навчального року – завжди хвилюючий і напружений період для всіх студентів і викладачів. Навіть у звичайному, не карантинному режимі, виникає багато узгоджень, нововведень. А в умовах, коли епідемічна ситуація в світі викликає безліч ускладнень в усіх сферах життя,  в першу чергу, треба реорганізовувати систему освітнього процесу. О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії 23 вересня 2020

Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

18 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася неймовірна мотиваційно-пізнавальна зустріч із талановитим і невгамовним випускником, нині шеф-кухарем ресторану середземноморської кухні «Kritikos» Андрієм Клюсом. Уже на початку розмови здобувачі освіти спеціальностей 181 «Технології харчування» та 241 «Готельно-рест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 березня 2021