Н У Х Т

Гостьова лекція від словацької експертки

31 october 2024

Гостьова лекція від словацької експертки

29 жовтня 2024 р. відбулася гостьова онлайн-лекція «Benefits and risks of coffee consumption» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у рамках дисципліни «Технології харчових концентратів».

Лекторка висвітлила питання щодо хімічного складу кави, основних технологічних процесів її виробництва, охарактеризувала світовий ринок кави та актуальні проблеми, пов’язані з її виробництвом у Словаччині. Особлива увага була приділена харчовій цінності кави, користі та ризикам її споживання.

Наприкінці заняття докторка Ева Іванісова відповіла на запитання здобувачів і запросила до подальшої співпраці.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро вдячний докторці Еві Іванісовій за багаторічну плідну співпрацю як у науковій сфері, так і в освітньому процесі.

Published on: 31-10-2024
Read also:
Осіннє свято науки

Як і попередні три роки, нинішня осінь принесла всім адептам здорового харчування очікуване свято – IV Міжнародну науково-практичну конференцію «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи». Наукова спільнота України була представлена визначними фахівцями в галузі медицини, біотехнології, харчових технол...

READ YOURSELF

Осіннє свято науки 28 october 2024

Як народжується етанол: лабораторні експерименти біотехнологів

Третьокурсники освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Інною Лич виконали лабораторну роботу «Культивування винних дріжджів для одержання етанолу», під час якої ознайомилися з біотехнологічними основами процесу спиртового бродіння та оцінили які...

READ YOURSELF

Як народжується етанол: лабораторні експерименти біотехнологів 19 november 2025

Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік

27 червня 2024 року у залі засідань відбулося останнє в цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Привітавши голову студентської ради факультету автоматизації і комп'ютерних систем Олександру Сірик, яка відсвяткувала день народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглян...

READ YOURSELF

Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік 27 june 2024

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 лютого 2020 року – особливий день для факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який по-родинному тепло прощався зі 152 випускниками магістерських освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство» денної та заочної форм навчанн...

READ YOURSELF

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 february 2020