Н У Х Т

Комбуча – напій здоров’я та довголіття!

31 жовтня 2025

Комбуча – напій здоров’я та довголіття!

Під такою назвою у рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся потужний профорієнтаційний захід – майстер-клас із виробництва ком бучі, на який завітали студенти Київського професійного коледжу сфери послуг.

Майстер-клас провели випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Данило Регалов, який сьогодні обіймає посаду технолога компанії з крафтового виробництва комбучі Wild Kombucha (м. Київ) і другокурсниця магістратури освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» Тетяна Потієнко.

Данило змістовно та цікаво, у легкій для сприйняття формі розповів про історію комбучі, яка, до речі, сягає понад два тисячоліття, як змінювалисяь підходи до виробництва та розширювалася географія цього оригінального і корисного напою. Спікер зупинився на питаннях поживної та біологічної цінності комбучі, адже цей напій завоював прихильність у всьому світі завдяки смаковим якостям, а сьогодні ми сприймаємо його і через призму корисності для здоров’я, адже комбуча є неоціненним джерелом цілого комплексу біологічно активних речовин – фенольних сполук, вітамінів, мінеральних елементів тощо.

Данило Регалов разом із Тетяною Потієнко наочно відтворили технологію комбучі на заключних стадіях виробництва і здобувачі коледжу зрозуміли, що кваліфікація технолога потребує глибоких знань з хімії та технології, користування промисловим устаткуванням і використання методів контролю, які можна отримати, навчаючись у нашому університеті.

І наприкінці майстер-класу – звичайно, дегустація різних видів комбучі, люб’язно наданих компанією Wild Kombucha. Окрім того, смаколики для гостей приготували здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» під керівництвом викладачів кафедри Раїси Матюшенко та Володимира Польовика.

Вдячні заступниці директора коледжу Ользі Павловській, а також завідувачці кафедри Олександрі Нєміріч і викладачам кафедри Олегу Кузьміну та Марії Омельченко за організацію та сприяння у проведенні заходу, який модерували голова київської міської організації «Науково-технічне товариство харчової промисловості України» Юрій Задніпряний, Олександра Нєміріч і доцентка Наталія Ющенко.

Маємо надію, що майстер-клас посіяв у студентів Київського професійного коледжу сфери послуг зерно зацікавленості до пізнання та спонукатиме їх продовжити навчання в університеті.

Опублікований: 31-10-2025
Читайте також:
Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

У Луцькому національному технічному університеті, вже третій рік поспіль, відбувається ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці». Позмагатися у першості приїхали студенти із усіх куточків України. Географія учасників олімпіади вражає – від Львова та Івано-Франківська до Донецька, від Сум до Одеси, Харкова, П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці» 20 травня 2019

Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Профорієнтаційна зустріч із абітурієнтами відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В .Ф. Доценка у режимі online. Модерували профорієнтаційний івент заступниця декана по роботі зі студентами Олена Тищенко та відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 27 листопада 2023

Барви осені в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася виставка осінніх композицій «Барви осені», яку підготували студенти. Захід відбувається щороку, і кожного разу вражають фантазія, талант і майстерність виконання робіт. Нікого не залишили байдужим різнокольорові екібани, чудові букети з елементами х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барви осені в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 15 жовтня 2020

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність

Компанія Clarivate Analytics проводила вебінар «Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection», одним зі слухачів якого став старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко. Під час заходу обговорювалися: складові успішного видання, ключові персони журналу: автори, рецензенти, члени р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність 03 вересня 2021