Н У Х Т

Комбуча – напій здоров’я та довголіття!

31 жовтня 2025

Комбуча – напій здоров’я та довголіття!

Під такою назвою у рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся потужний профорієнтаційний захід – майстер-клас із виробництва ком бучі, на який завітали студенти Київського професійного коледжу сфери послуг.

Майстер-клас провели випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Данило Регалов, який сьогодні обіймає посаду технолога компанії з крафтового виробництва комбучі Wild Kombucha (м. Київ) і другокурсниця магістратури освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» Тетяна Потієнко.

Данило змістовно та цікаво, у легкій для сприйняття формі розповів про історію комбучі, яка, до речі, сягає понад два тисячоліття, як змінювалисяь підходи до виробництва та розширювалася географія цього оригінального і корисного напою. Спікер зупинився на питаннях поживної та біологічної цінності комбучі, адже цей напій завоював прихильність у всьому світі завдяки смаковим якостям, а сьогодні ми сприймаємо його і через призму корисності для здоров’я, адже комбуча є неоціненним джерелом цілого комплексу біологічно активних речовин – фенольних сполук, вітамінів, мінеральних елементів тощо.

Данило Регалов разом із Тетяною Потієнко наочно відтворили технологію комбучі на заключних стадіях виробництва і здобувачі коледжу зрозуміли, що кваліфікація технолога потребує глибоких знань з хімії та технології, користування промисловим устаткуванням і використання методів контролю, які можна отримати, навчаючись у нашому університеті.

І наприкінці майстер-класу – звичайно, дегустація різних видів комбучі, люб’язно наданих компанією Wild Kombucha. Окрім того, смаколики для гостей приготували здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» під керівництвом викладачів кафедри Раїси Матюшенко та Володимира Польовика.

Вдячні заступниці директора коледжу Ользі Павловській, а також завідувачці кафедри Олександрі Нєміріч і викладачам кафедри Олегу Кузьміну та Марії Омельченко за організацію та сприяння у проведенні заходу, який модерували голова київської міської організації «Науково-технічне товариство харчової промисловості України» Юрій Задніпряний, Олександра Нєміріч і доцентка Наталія Ющенко.

Маємо надію, що майстер-клас посіяв у студентів Київського професійного коледжу сфери послуг зерно зацікавленості до пізнання та спонукатиме їх продовжити навчання в університеті.

Опублікований: 31-10-2025
Читайте також:
Кращі амбасадори – здобувачі освіти!

Кращими амбасадорами університету є наші здобувачі освіти. Вони охоче долучаються до профорієнтаційних ініціатив викладачів і діляться своїм досвідом вступу та навчання зі старшокласниками загальноосвітніх закладів, в тому числі і тих, які самі закінчили. У рамках профорієнтаційних заходів кафедри іноземних мов професійного спрямування викладачки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі амбасадори – здобувачі освіти! 16 грудня 2024

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів

На вимогу постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», відповідно до пункту 4.1.5.2 «Запуск та підтримка програм професійного розвитку для науково-педагогічних працівників, що має на меті збільшення спільноти агентів змін» операційної цілі 4...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів 28 грудня 2020

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів – це дозволить у майбутньому надати найкращим із них базове фінансування на науку. Відповідну постанову «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» Кабінет Міністрів затвердив під час засідання 22 серп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів 22 серпня 2018

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Кожного року кафедра гуманітар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців! 21 травня 2020