Н У Х Т

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 травня 2019

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

День Європи – щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського союзу. В Україні щорічно цей день святкують у третю суботу травня, починаючи з 2003 року. У 2019 це – 18 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів у столиці та інших українських містах.

Національний університет харчових технологій не став винятком. Кафедра іноземних мов професійного спрямування провела ряд заходів, присвячених Дню Європи.

17 травня 2019 група ТІ 1-1 підготувала презентації та повідомлення про історію створення ЄС, те, як влаштований Європейський союз, його символи, святкування в різних країнах Європи та Україні, представництво Європейського Союзу в Україні.  Слід відзначити цікаві доповіді студентів Катерини Азаренко, Катерини Гамузи, Оксани Горник, Іллі Демури, Катерини Каліберди.

English Movie Club цього ж дня запропонував студентам НУХТ переглянути гумористичний серіал «Extra». Цікавий сюжет, діалоги, підібрані по ефективній методиці запам'ятовування слів і фраз, які найбільш часто використовуються в повсякденному житті, дозволив студентам закріпити та поліпшити знання англійської мови без зайвого напруження, отримуючи від цього задоволення. Розмовна мова акторів-носіїв мови і англійські субтитри сприяли кращому засвоєнню матеріалу. Студенти мали можливість побачити життя молоді у Європі, ознайомитися з їхньою культурою, мовою.

Такі заходи дуже корисні і важливі для того, щоб донести до студентів, що таке ЄС, що День Європи – це день спільних цінностей, який формує почуття європейської єдності через поширення знань про Європу, про історію європейського союзу, його структуру, сучасний стан розвитку, цілі та досягнення. Усе це сприяє підвищенню інтелектуального рівня студентів, відкриттю нового європейського бачення світу, розуміння, які конкретні переваги принесе наближення України до ЄС.

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців

Дуже цікавим було заняття студентів спеціальності «Маркетинг» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, яке провів для них викладач Василь Карач на підприємстві нового типу «Меблевий парк». Вивчаючи дисципліну «Розроблення товарів», студенти ознайомилися з роботою підприємства – одного з лідерів ринку виробництва меблів, що о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців 19 листопада 2019

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань 12 січня 2022

У контексті євроінтеграції вітчизняної галузевої науки

21 листопада відбулася XIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології у контексті Євроінтеграції», традиційно присвячена обговоренню сучасних напрямків харчових технологій і промислової біотехнології для визначення можливостей щодо перспектив євроінтеграції вітчизняної галузевої науки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У контексті євроінтеграції вітчизняної галузевої науки 27 листопада 2024

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів

11 грудня 20224 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної та заочної форм здобуття освіти. До складу екзаменаційної комісії увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів 12 грудня 2024