Н У Х Т

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 травня 2019

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

День Європи – щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського союзу. В Україні щорічно цей день святкують у третю суботу травня, починаючи з 2003 року. У 2019 це – 18 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів у столиці та інших українських містах.

Національний університет харчових технологій не став винятком. Кафедра іноземних мов професійного спрямування провела ряд заходів, присвячених Дню Європи.

17 травня 2019 група ТІ 1-1 підготувала презентації та повідомлення про історію створення ЄС, те, як влаштований Європейський союз, його символи, святкування в різних країнах Європи та Україні, представництво Європейського Союзу в Україні.  Слід відзначити цікаві доповіді студентів Катерини Азаренко, Катерини Гамузи, Оксани Горник, Іллі Демури, Катерини Каліберди.

English Movie Club цього ж дня запропонував студентам НУХТ переглянути гумористичний серіал «Extra». Цікавий сюжет, діалоги, підібрані по ефективній методиці запам'ятовування слів і фраз, які найбільш часто використовуються в повсякденному житті, дозволив студентам закріпити та поліпшити знання англійської мови без зайвого напруження, отримуючи від цього задоволення. Розмовна мова акторів-носіїв мови і англійські субтитри сприяли кращому засвоєнню матеріалу. Студенти мали можливість побачити життя молоді у Європі, ознайомитися з їхньою культурою, мовою.

Такі заходи дуже корисні і важливі для того, щоб донести до студентів, що таке ЄС, що День Європи – це день спільних цінностей, який формує почуття європейської єдності через поширення знань про Європу, про історію європейського союзу, його структуру, сучасний стан розвитку, цілі та досягнення. Усе це сприяє підвищенню інтелектуального рівня студентів, відкриттю нового європейського бачення світу, розуміння, які конкретні переваги принесе наближення України до ЄС.

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Знання щодо круїзного продукту розширили третьокурсники спеціальності «Туризм»

13 листопада 2018 року відбулася зустріч майбутніх фахівців туризму  з директором круїзної компанії «ІНФЛОТ» Сергієм Прядком.  Студенти 3 курсу кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь в обговоренні  перспектив розвитку круїзного туризму в Україні та світі й дізналися найцікавіше «з перших рук», адже зустріч відбувалася з туроперато...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання щодо круїзного продукту розширили третьокурсники спеціальності «Туризм» 15 листопада 2018

Лекторій, нетворкінг і кар’єрний коучинг від директорки ресторану Il Molino і випускниці спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

14 березня 2023 р. у рамках вивчення дисциплін «Сучасні ресторанні технології» та «Інновації в ресторанному бізнесі» відбувся лекторій і нетворкінг від успішної випускниці факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, директорки ресторану ТОВ «Il Molino» Cніжани Василюк. Спікерка розповіла здобувачам освіти спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій, нетворкінг і кар’єрний коучинг від директорки ресторану Il Molino і випускниці спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 16 березня 2023

Другокурсники на «Carlsberg Ukraine»

Здобувачі групи ХЕ 2-10, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зі своєю наставницею, доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Мельник відвідали Київський пивоварний завод «Carlsberg Ukraine». Здобувачів детально ознайомили з іст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники на «Carlsberg Ukraine» 23 травня 2024

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбулася відкрита лекція «Технології туалетних мил», яку прочитав к.т.н., доцент Валерій Бабенко з навчальної дисципліни «Технологія жирів» (Модуль 4 «Технології парфумерно-косметичних виробів») для студентів четвертого курсу денної форми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 15 березня 2018