Н У Х Т

Гостьова лекція від провідної фахівчині компанії «Repligen» для магістрантів і аспірантів-біотехнологів

08 листопада 2024

Гостьова лекція від провідної фахівчині компанії «Repligen» для магістрантів і аспірантів-біотехнологів

Днями відбулася гостьова лекція «Інноваційні біоінженерні рішення для біотехнології та фармації» для магістрантів і аспірантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», організована у межах дисципліни «Новітні напрями у біотехнології та фармації». Лекцію прочитала випускниця кафедри біотехнології і мікробіології 2012 року, а нині – провідна спеціалістка сервісного відділу міжнародної компанії «Repligen» Євгенія Рудковська, яка працює в естонському офісі компанії.

«Repligen» – американська компанія з європейськими представництвами, що спеціалізується на виробництві одноразових систем для найважливіших післяферментаційних етапів фільтрації й очищення у процесі одержання біотехнологічних субстанцій для виготовлення лікарських засобів.

Фахівчиня пояснила, що основні етапи біотехнологічного виробництва поділяються на висхідний і низхідний процеси. Висхідний процес – охоплює передферментаційні процеси та всі етапи культивування до моменту отримання необхідної кількості біомаси чи культуральної рідини. Низхідний процес включає етапи після культивування: очищення, фільтрацію, дезінтеграцію клітин та інші післяферментаційні стадії. Більшість обладнання компанії, зокрема системи для тангенційної фільтрації (TFF) та хроматографічні установки KRM, орієнтовані саме на низхідний процес.

Особливу увагу лекторка приділила системам «KrosFlo RS» для тангенційної фільтрації, а також розповіла про роботу з хроматографічними системами різних розмірів. Усі установки компанії призначені для одноразового використання, що мінімізує ризик контамінації та гарантує безпечність виробничого процесу і високу якість цільового продукту.

Цікавою новинкою стали розробки компанії у сфері магнітних мішалок, що складаються з двох частин: мотора та робочого перемішувального елементу, який приводиться в рух завдяки магнітним імпульсам. Така конструкція забезпечує герметичність і уникнення контакту моторної частини з продуктами.

Для здобувачів освіти зустріч стала унікальною можливістю отримати від міжнародного фахівця-практика цінну інформацію щодо післяферментаційних стадій біотехнологічного виробництва. Це буде надзвичайно корисним під час виконання магістерських робіт і плануванні наукових досліджень.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний Євгенії Рудковській за змістовну та надихаючу лекцію, яка значно розширила горизонти знань здобувачів освіти й сподівається на подальшу співпрацю з фахівцями компанії «Repligen» для посилення професійної підготовки наших студентів і розширення їхніх можливостей у міжнародному науково-практичному середовищі.

Опублікований: 08-11-2024
Читайте також:
Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 травня 2019

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи

Ось і настала пора випуску магістрів хіміків-технологів, що навчалися за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», спеціалізацією «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». 20 та 22 лютого 10 студентів із честю пройшли випробовування захистом своєї дипломної роботи, яка протягом навчання в магістратурі складалася як бл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи 23 лютого 2018

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування

На кафедрі технології  консервування стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної та заочної форм навчання освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування 20 лютого 2019

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем

На кафедрі інформаційних систем обговорили реформування освітньо-професійних програм за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» на 2021-2022 навчальний рік. До зустрічі, що відбулася у онлайн-режимі долучилися гаранти освітніх програм, учасники робочих груп, викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти старших курсів і стейкхолдери. Обговорювали усі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем 02 квітня 2021