Н У Х Т

Гостьова лекція від провідної фахівчині компанії «Repligen» для магістрантів і аспірантів-біотехнологів

08 листопада 2024

Гостьова лекція від провідної фахівчині компанії «Repligen» для магістрантів і аспірантів-біотехнологів

Днями відбулася гостьова лекція «Інноваційні біоінженерні рішення для біотехнології та фармації» для магістрантів і аспірантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», організована у межах дисципліни «Новітні напрями у біотехнології та фармації». Лекцію прочитала випускниця кафедри біотехнології і мікробіології 2012 року, а нині – провідна спеціалістка сервісного відділу міжнародної компанії «Repligen» Євгенія Рудковська, яка працює в естонському офісі компанії.

«Repligen» – американська компанія з європейськими представництвами, що спеціалізується на виробництві одноразових систем для найважливіших післяферментаційних етапів фільтрації й очищення у процесі одержання біотехнологічних субстанцій для виготовлення лікарських засобів.

Фахівчиня пояснила, що основні етапи біотехнологічного виробництва поділяються на висхідний і низхідний процеси. Висхідний процес – охоплює передферментаційні процеси та всі етапи культивування до моменту отримання необхідної кількості біомаси чи культуральної рідини. Низхідний процес включає етапи після культивування: очищення, фільтрацію, дезінтеграцію клітин та інші післяферментаційні стадії. Більшість обладнання компанії, зокрема системи для тангенційної фільтрації (TFF) та хроматографічні установки KRM, орієнтовані саме на низхідний процес.

Особливу увагу лекторка приділила системам «KrosFlo RS» для тангенційної фільтрації, а також розповіла про роботу з хроматографічними системами різних розмірів. Усі установки компанії призначені для одноразового використання, що мінімізує ризик контамінації та гарантує безпечність виробничого процесу і високу якість цільового продукту.

Цікавою новинкою стали розробки компанії у сфері магнітних мішалок, що складаються з двох частин: мотора та робочого перемішувального елементу, який приводиться в рух завдяки магнітним імпульсам. Така конструкція забезпечує герметичність і уникнення контакту моторної частини з продуктами.

Для здобувачів освіти зустріч стала унікальною можливістю отримати від міжнародного фахівця-практика цінну інформацію щодо післяферментаційних стадій біотехнологічного виробництва. Це буде надзвичайно корисним під час виконання магістерських робіт і плануванні наукових досліджень.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний Євгенії Рудковській за змістовну та надихаючу лекцію, яка значно розширила горизонти знань здобувачів освіти й сподівається на подальшу співпрацю з фахівцями компанії «Repligen» для посилення професійної підготовки наших студентів і розширення їхніх можливостей у міжнародному науково-практичному середовищі.

Опублікований: 08-11-2024
Читайте також:
Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Дмитро Люлька та Юрій Вересоцький провели майстер-клас зі сучасних методів комп’ютерного 3D-моделювання для учнів випускових класів середньої загальноосвітньої школи №25 ім. В. Г. Белінського м. Києва. Учнів ознайомили та продемонстрували можливості новітніх систем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів 10 січня 2020

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions»

Одним із істотних наукових досягнень колективу університету за останні роки є формування і розвиток науково-дослідницького і просвітницького проєкту, присвяченого вирішенню питань поліпшення стану здоров’я населення України шляхом розроблення, виробництва та споживання продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального, функціонального призначенн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions» 24 червня 2024

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності

3 квітня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція професора Валерія Виговського з навчальної дисципліни «Технологія цукру»  для студентів третього курсу денної форми навчання. Лекція була присвячена технологічному процесу очищення соку на стадії ІІ сатурації. Лектором на високому теоретичному та методологічному рівні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності 05 квітня 2018

Виїзна лабораторна робота магістрів у трендовому закладі нашого випускника

У рамках вивчення дисциплін «Моделювання та оптимізація в технологіях ресторанної продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» для магістрантів групи ТР-1-1М освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося виїзне лабораторне заняття з майстер-класом у трендовому зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзна лабораторна робота магістрів у трендовому закладі нашого випускника 10 вересня 2021