Н У Х Т

Гостьова лекція для третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

27 жовтня 2022

Гостьова лекція для третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

27 жовтня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція «Інгредієнти, що поліпшують зовнішній вигляд харчових продуктів» для здобувачів третього курсу освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» з дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали харчових виробництв».

Лекторка, кандидатка технічних наук, доцентка кафедри харчової хімії та експертизи Одеського національного технологічного університету Олена Антіпіна познайомила здобувачів із харчовими добавками, які поліпшують зовнішній вигляд харчових продуктів: барвниками, відбілювачами та стабілізаторами забарвлення.        

Фахівчиня детально зупинилася на продуктах, в які не можна додавати харчові барвники, розглянула Е-кодифікацію природних і штучних барвників. Охарактеризувала групи природних барвникових речовин: флавоноїдів, каротиноїдів тахлорофілів, навела фактори, які впливають на характер забарвлення природних барвників.

Здобувачам освіти була представлена класифікація синтетичних барвників за хімічною структурою. Також викладачка зупинилася на окремих представниках синтетичних барвників, наголосила на токсичній дії на організм людини у разі перевищення максимально допустимої дози їх використання у харчових продуктах. Розглянула кольорокорегуючі інгредієнти: фіксатори та стабілізатори кольору, а також відбілюючі речовини.

Не зважаючи на умови сьогодення, лекція відбулася, здобувачі та присутні колеги з кафедри подякували лекторці за цікаву актуальну інформацію.

Опублікований: 27-10-2022
Читайте також:
У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя

2 березня у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося встановлення меморіальної дошки на честь завідувача економіко-технологічного відділення Тараса Березюка, який від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України пішов захищати нашу землю від окупантів і загинув 24 серпня 2022 року. До поді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя 03 березня 2023

Магістранти вражають рівнем кваліфікації

14 лютого 2023 року на кафедрі технології консервування відбулося найскладніше засідання екзаменаційної комісії (ЕК) в умовах військового стану із захисту магістерських робіт здобувачів освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти вражають рівнем кваліфікації 16 лютого 2023

Довгоочікувана мить біотехнологів-заочників

10 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів заочної форми навчання. Зі вступним словом виступив голова екзаменаційної комісії, доктор технічних наук Віктор Стабніков. Викладач побажав усім успішних захистів, а також закликав здобувачів продемонструвати свої вміння та знання, здобуті протягом 4,5 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікувана мить біотехнологів-заочників 11 лютого 2020

Звання «Почесний доктор з екології» присвоєне в. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу

В. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професору Ірині Антоненко присвоєне звання «Почесний доктор з екології» Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України (ІАП НААН). ІАП НААН – провідна в Україні науково-дослідна установа з питань визначення наукових засад державної політ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звання «Почесний доктор з екології» присвоєне в. о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу 21 квітня 2020