Н У Х Т

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

24 березня 2025

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

Третьокурсники освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» (лекторка – доцентка Світлана Старовойтова) мали унікальну можливість прослухати лекцію від менеджерки з навчання та розвитку з питань GхP Корпорації «Артеріум» Ольги Лазні.

Фахівчиня ознайомила слухачів із ключовими вимогами стандарту GMP. Зокрема, нагадала основні поняття GMP, цілі та завдання фармацевтичної компанії. Окрему увагу приділила створенню та розвитку фармацевтичної системи якості (ФСЯ), що базується на принципах постійного вдосконалення.

Важливими елементом обговорення стали конструктивні особливості комплексу чистих приміщень, вимоги до складських зон і зон контролю якості, а також кваліфікація та валідація.

Значну увагу спікера приділила документуванню виробничих процесів, достовірності контролю якості, а також зовнішній аутсорсинговій діяльності, механізму розгляду рекламацій і відкликання продукції. А завершила питанням самоінспекцій, як інструменту для підтримки високого рівня якості та відповідності GMP.

Наприкінці фахівчиня організувала інтерактивне завдання, під час якого слухачі мали можливість перевірити набуті знання, співвідносячи зображення персоналу в відповідному захисному одязі з відповідними класами чистоти згідно з вимогами стандарту GMP.

Здобувач освіти було надзвичайно цікаво почути про досвід експерта і зрозуміти, що за кожною таблеткою чи вакциною стоїть колосальна робота – контроль, моніторинг, безперервне вдосконалення. Усе те, що відрізняє хороше виробництво від дійсно надійного.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний Корпорації «Артеріум» за цінний внесок у професійну підготовку здобувачів освіти, змістовну лекцію та практичний досвід, які відіграють ключову роль у формуванні нового покоління висококваліфікованих фахівців, готових до викликів сучасних біотехнологій!

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
Про ефективність електричної та інформаційної інфраструктури – у центрі уваги викладачів і здобувачів освіти компанія Legrand

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту та студенти бакалаврату і магістратури спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» взяли участь у вебінарі «Комплексні рішення для підвищення ефективності електричної та інформаційної інфраструктури об'єктів на прикладі продукції компанії Legrand», який відбувся 15...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ефективність електричної та інформаційної інфраструктури – у центрі уваги викладачів і здобувачів освіти компанія Legrand 18 травня 2023

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

25 вересня до магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біотехнології і мікробіології завітали представники ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – керівник напрямку навчання та розвитку персоналу Ольга Лаврик і провідний інженер-технолог Лілія Савчук. Ольга ознайомила присутніх із історією одного з провідних фармацевтичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології 27 вересня 2018

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників до магістратури

Шановні вступники до магістратури у 2024 році! Час реєструвати свої електронні кабінети настав! Хутчіш заходьте на https://cabinet.edbo.gov.ua/login та вказуйте адресу електронної пошти (надалі це буде логін для входу до кабінету). Пам'ятаємо, що електронні адреси заблокованих в Україні сервісів на кшталт mail.ru не використовуємо! Реєструючи сві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників до магістратури 01 липня 2024

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри, к.т.н. Володимира Польовика. Лекційний матеріал був представлений у рамках викладання вибіркової загальноуні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 листопада 2022