Н У Х Т

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

24 березня 2025

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

Третьокурсники освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» (лекторка – доцентка Світлана Старовойтова) мали унікальну можливість прослухати лекцію від менеджерки з навчання та розвитку з питань GхP Корпорації «Артеріум» Ольги Лазні.

Фахівчиня ознайомила слухачів із ключовими вимогами стандарту GMP. Зокрема, нагадала основні поняття GMP, цілі та завдання фармацевтичної компанії. Окрему увагу приділила створенню та розвитку фармацевтичної системи якості (ФСЯ), що базується на принципах постійного вдосконалення.

Важливими елементом обговорення стали конструктивні особливості комплексу чистих приміщень, вимоги до складських зон і зон контролю якості, а також кваліфікація та валідація.

Значну увагу спікера приділила документуванню виробничих процесів, достовірності контролю якості, а також зовнішній аутсорсинговій діяльності, механізму розгляду рекламацій і відкликання продукції. А завершила питанням самоінспекцій, як інструменту для підтримки високого рівня якості та відповідності GMP.

Наприкінці фахівчиня організувала інтерактивне завдання, під час якого слухачі мали можливість перевірити набуті знання, співвідносячи зображення персоналу в відповідному захисному одязі з відповідними класами чистоти згідно з вимогами стандарту GMP.

Здобувач освіти було надзвичайно цікаво почути про досвід експерта і зрозуміти, що за кожною таблеткою чи вакциною стоїть колосальна робота – контроль, моніторинг, безперервне вдосконалення. Усе те, що відрізняє хороше виробництво від дійсно надійного.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний Корпорації «Артеріум» за цінний внесок у професійну підготовку здобувачів освіти, змістовну лекцію та практичний досвід, які відіграють ключову роль у формуванні нового покоління висококваліфікованих фахівців, готових до викликів сучасних біотехнологій!

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
SMM: CASE STUDY відомих брендів від наших маркетологів

З початком вересня знову стартував гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ. Котик Марк – їхній маскотик – як завжди, приніс здобувачам неймовірні маркетингові ідеї і натхнення. SMM як найкреативніший і найдієвіший інструмент сучасного маркетолога – тема, що зацікавила здобувачів спеціальност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

SMM: CASE STUDY відомих брендів від наших маркетологів 01 жовтня 2024

Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти

6 серпня 2019 року набрав чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів. «Прийняття Закону України є великим кроком на шляху вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти 09 серпня 2019

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ

15 жовтня у спортивному комплексі університету відбулося урочисте нагородження спортсменів-переможців турнірів, присвячених до 135-річчю від дня заснування університету. З вітальним словом до учасників церемонії звернувся проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко. Він же вручив нагороди спортсменам, які брали участь у змаганнях. Подяк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ 17 жовтня 2019

Інформаційні технології, як основа комунікації викладачів у період карантину

24 квітня 2020 року на платформі Zoom відбулося планове засідання кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління, у якому взяли участь 26 викладачів і співробітників кафедри та декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк. Під час онлайн-засідання увага акцентувалася на таких основних питаннях: 1. Апробац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформаційні технології, як основа комунікації викладачів у період карантину 29 квітня 2020