Н У Х Т

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

24 березня 2025

GMP – як забезпечують якість фармпродукції: гостьова лекція від Корпорації «Артеріум»

Третьокурсники освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» (лекторка – доцентка Світлана Старовойтова) мали унікальну можливість прослухати лекцію від менеджерки з навчання та розвитку з питань GхP Корпорації «Артеріум» Ольги Лазні.

Фахівчиня ознайомила слухачів із ключовими вимогами стандарту GMP. Зокрема, нагадала основні поняття GMP, цілі та завдання фармацевтичної компанії. Окрему увагу приділила створенню та розвитку фармацевтичної системи якості (ФСЯ), що базується на принципах постійного вдосконалення.

Важливими елементом обговорення стали конструктивні особливості комплексу чистих приміщень, вимоги до складських зон і зон контролю якості, а також кваліфікація та валідація.

Значну увагу спікера приділила документуванню виробничих процесів, достовірності контролю якості, а також зовнішній аутсорсинговій діяльності, механізму розгляду рекламацій і відкликання продукції. А завершила питанням самоінспекцій, як інструменту для підтримки високого рівня якості та відповідності GMP.

Наприкінці фахівчиня організувала інтерактивне завдання, під час якого слухачі мали можливість перевірити набуті знання, співвідносячи зображення персоналу в відповідному захисному одязі з відповідними класами чистоти згідно з вимогами стандарту GMP.

Здобувач освіти було надзвичайно цікаво почути про досвід експерта і зрозуміти, що за кожною таблеткою чи вакциною стоїть колосальна робота – контроль, моніторинг, безперервне вдосконалення. Усе те, що відрізняє хороше виробництво від дійсно надійного.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний Корпорації «Артеріум» за цінний внесок у професійну підготовку здобувачів освіти, змістовну лекцію та практичний досвід, які відіграють ключову роль у формуванні нового покоління висококваліфікованих фахівців, готових до викликів сучасних біотехнологій!

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
Стартував вступ-2022 до магістратури НУХТ

16 серпня розпочалося подання заяв до магістратури для вступників, що мають дипломи бакалавра, спеціаліста, магістра. Приймання заяв на бюджет і контракт триватиме: - до 23 серпня – для вступу за індивідуальною усною співбесідою;- до 15 вересня – для вступу за МТНК/МКТ (ЄВІ/ЄФВВ) або фаховим іспитом у закладі освіти. Після цього подати заяви мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував вступ-2022 до магістратури НУХТ 17 серпня 2022

Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочалися захисти магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної та заочної форми навчання. Очолила роботу Екзаменаційної комісії директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 лютого 2019

Радістю творчості діляться викладачі кафедри гуманітарних дисциплін

Що таке зима для викладачів вишу? По-перше, це важлива реперна точка – сесія. По-друге, це Новорічні та Різдвяні свята. По-третє, для більшості з нас це – період дистанційного навчання (молодіжним сленгом – «дистанційка»). Але цьогорічна зима була для всіх і неабияким випробуванням. Можна сказати, квестом. Після дощу на Різдво, морозу на Василя, ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радістю творчості діляться викладачі кафедри гуманітарних дисциплін 26 березня 2018

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми 22 жовтня 2019