Н У Х Т

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

29 жовтня 2024

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

28 жовтня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція на тему «Гідроліз крохмалю: сутність процесу, продукти, використання в харчових технологіях», яку у рамках вивчення дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 3» прочитав для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології» к.т.н., доцент кафедри Євген Омельчук.

Викладач у доступній формі й на високому науково-методичному рівні представив основні теоретичні відомості щодо кислотного і ферментативного гідролізу крохмалю та сфери практичного застосування гідролізу крохмалю в різних галузях харчової промисловості, таких як крохмалепатокове виробництво, технології одержання солоду і продуктів на його основі, виробництво пива і етилового спирту. Наочність викладеного матеріалу була забезпечена мультимедійною презентацією та зразками готової продукції, одержаної з крохмалю шляхом гідролізу.

Лекція відбувалась в онлайн-форматі на платформі Zoom, до неї приєднались викладачі кафедри, які високо оцінили якість викладання, структурованість і послідовність викладення матеріалу.

Опублікований: 29-10-2024
Читайте також:
Рішення вченої ради університету з питання порядку призначення академічних стипендій на ІІ семестр

26 січня відбулося засідання вченої ради університету, на якому розглядалося питання «Про порядок призначення академічних стипендій студентам університету на ІІ семестр 2016-2017 н.р.». Після ґрунтовного обговорення зазначеного питання, вчена рада прийняла рішення, з яким можна ознайомитися тут.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рішення вченої ради університету з питання порядку призначення академічних стипендій на ІІ семестр 26 січня 2017

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії. На п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі 12 червня 2025

НУХТ – у першій 30-ці вишів, куди подано найбільше заяв на вступ

26 липня був завершений прийом заяв до закладів вищої освіти України від вступників для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» («магістр» медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. На основі статистичних даних інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», де публікуєть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у першій 30-ці вишів, куди подано найбільше заяв на вступ 30 липня 2018

Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права

З метою здійснення профорієнтаційної роботи та напередодні Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 5 жовтня 2019 р., викладачі кафедри економіки і права відвідали школи міста Києва та області. Зокрема, доцент Юлія Труш побувала у гімназії №59 ім. О.М. Бойченка Голосіївського району м. Києва, а доцент Тетяна Басюк – у ЗОШ №1 в м. Боярка. Викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права 02 жовтня 2019