Н У Х Т

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

29 жовтня 2024

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

28 жовтня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція на тему «Гідроліз крохмалю: сутність процесу, продукти, використання в харчових технологіях», яку у рамках вивчення дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 3» прочитав для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології» к.т.н., доцент кафедри Євген Омельчук.

Викладач у доступній формі й на високому науково-методичному рівні представив основні теоретичні відомості щодо кислотного і ферментативного гідролізу крохмалю та сфери практичного застосування гідролізу крохмалю в різних галузях харчової промисловості, таких як крохмалепатокове виробництво, технології одержання солоду і продуктів на його основі, виробництво пива і етилового спирту. Наочність викладеного матеріалу була забезпечена мультимедійною презентацією та зразками готової продукції, одержаної з крохмалю шляхом гідролізу.

Лекція відбувалась в онлайн-форматі на платформі Zoom, до неї приєднались викладачі кафедри, які високо оцінили якість викладання, структурованість і послідовність викладення матеріалу.

Опублікований: 29-10-2024
Читайте також:
Університет – у ТОП-10 кращих вишів столиці

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua оприлюднив щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України. У 2018 році він охоплює 237 закладів вищої освіти, а також містить 7 підрейтингів: «Кращі класичні університети України», «Кращі приватні виші», «Кращі київські виші», «Кращі виші регіонів України», «Кращі педагогічні виші», «Кращі меди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-10 кращих вишів столиці 11 липня 2018

Практична підготовка – триває

Тривають виробнича, технологічна та переддипломна практики здобувачів освіти нашого університету. Майбутні фахівці закріплюють на виробництвах теоретичні знання й практичні навички, отримані в університеті. Традиційно базами практик є провідні профільні підприємства й компанії. Зокрема, студенти, які вивчають інжиніринг поліграфічних і пакувальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка – триває 28 січня 2022

Нагадування для вступників на бакалавра!

Сьогодні о 18:00 завершується реєстрація на вступні випробування на бюджет і контракт вступників, які мають право на пільговий вступ за співбесідами замість НМТ/ЗНО та тих, хто вступає на спеціальності, де потрібно проходити творчий конкурс (в нашому університеті це спеціальність 017 «Фізична культура і спорт», освітня програма «Фізична рекреація т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагадування для вступників на бакалавра! 10 липня 2024

Спадкоємці Луцького колегіуму – дослідники історії та традицій закладу

Викладачі та здобувачі освітньо-професійної програми «Туризм» Волинського фахового коледжу НУХТ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Замки та палаци в туризмі», організованій кафедрою країнознавства та туризму КНУ ім. Тараса Шевченка. У доповідях дослідників висвітлювалися цікаві та актуальні теми міждержавного, національного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спадкоємці Луцького колегіуму – дослідники історії та традицій закладу 12 січня 2024