Н У Х Т

Наша команда завершила четвертий модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів

06 серпня 2025

Наша команда завершила четвертий модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів

Команда нашого університету продовжує участь у Програмі професійного розвитку академічних менеджерів – наразі завершено Модуль 4, присвячений фінансам, проєктам та управлінню ресурсами у сфері вищої освіти.

Учасники ознайомилися з ключовими аспектами фінансової автономії університетів, європейськими трендами та показниками, прикладами стратегій і кейсами з країн ЄС. Серед важливих тем – формування та управління бюджетом ЗВО, диверсифікація джерел доходів, фінансова стійкість, вплив цифровізації на моделі фінансування, а також роль сталого розвитку у фінансових рішеннях.

Особливу увагу було приділено розробленню фінансової стратегії, принципам прозорого управління коштами, можливостям залучення додаткових ресурсів через проєкти, EdTech-рішення, партнерства та надання освітніх послуг.

Під час модуля команда НУХТ отримала практичні знання щодо фінансового планування, внутрішнього аудиту, використання бюджетних і позабюджетних коштів, оплати праці, а також інструментів сталого управління фінансами у ЗВО.

Цей модуль посилив спроможність університету стратегічно планувати, зміцнювати фінансову незалежність і ефективно використовувати ресурси для розвитку освітнього та наукового середовища.

Отримані сертифікати підтверджують не лише успішне проходження модуля, а й готовність команди ініціювати зміни в управлінських підходах і сприяти розвитку нової культури лідерства в університетському середовищі.

Нагадуємо, що Програма професійного розвитку академічних менеджерів – це унікальна ініціатива Міністерства освіти і науки України, яка реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН і Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».

У Програми від НУХТ брали участь директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олена Подобій (лідерка команди), проректор з соціально-побутових питань Микола Копера, проректор з наукової роботи, доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Сергій Токарчук, в.о. завідувача кафедри процесів та апаратів харчових виробництв, відповідальна секретарка Приймальної комісії, доцентка Юлія Запорожець, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, професор Віктор Стабніков, в.о. завідувача кафедри економіки і права, доцентка Юлія Левченко, заступник завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін.

Щиро вдячні за фото прес-службі Маріупольського державного університету.

Опублікований: 06-08-2025
Читайте також:
Різноманітними формами і методами роботи зі студентами насичені заняття викладачів навчально-наукового комплексу університету

27 лютого 2019 року викладачем спецдисциплін Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Людмилою Тарабан на високому методичному рівні з використанням різних форм і методів роботи зі студентами проведено відкрите лекційне заняття «Обладнання для формування сирих макаронних виробів. Матриці» з дисципліни «Технологічне устаткування галузі». Під ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різноманітними формами і методами роботи зі студентами насичені заняття викладачів навчально-наукового комплексу університету 28 лютого 2019

Проблемні питання працевлаштування молоді обговорили фахівці НУХТ на конференції ініціативи Nestle Needs YOUth

Нещодавно представники університету – директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Олена Подобій і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ігор Житнецький взяли участь у конференції з нагоди 10-ї річниці заснування ініціативи Nestle Needs YOUth. Nestle Needs YOUth – соціальна і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблемні питання працевлаштування молоді обговорили фахівці НУХТ на конференції ініціативи Nestle Needs YOUth 06 листопада 2023

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності 12 лютого 2021

Творчі пошуки магістрантів кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Уже незабаром магістранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв представлять до захисту свої магістерські роботи. А поки що триває інтенсивна робота над експериментальними дослідженнями, зокрема, процесів виробництва лікарських препаратів і косметичних засобів. Магістрант Руслан Гордечук склав експериментальний стенд для д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчі пошуки магістрантів кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 12 лютого 2020