Н У Х Т

Футбольний клуб «НУХТ» громить суперників!

15 березня 2018

Футбольний клуб «НУХТ» громить суперників!

П’ятнадцятий тур Вищої ліги ФАСК з футзалу серед студентських команд ВНЗ стартував матчем між лідером – командою НУХТ і колективом, що бореться за потрапляння до трійки призерів чемпіонату, – «Будівельник» КНУБА. Гра проходила в спортивному комплексі нашого університету.

Гості трималися до шостої хвилини, аж доки не дали можливість Віталію Дзюбі пробити з вигідної позиції поблизу лінії карного майданчику. Саме Віталій ударом в кут і відкрив рахунок у матчі. Три хвилини потому, в схожій манері, подвоїти рахунок вдалося Максиму Даньшову. В середині першої половини гри, гості спромоглися вибігти в контр-атаку і створити свій перший гострий момент, але Максим Дядюнець без проблем впорався із виходом Максима Хамка віч-на-віч. Вже в атаці у відповідь, господарі поля заробили право на шестиметровий удар, який впевнено реалізував Руслан Савенко. Дві хвилини потому він оформив дубль з пасу Артема Кучинського. Далі нагодою відзначатися скористався наш воротар Максим Дядюнець. А остаточний рахунок першого тайму встановив Олег Сіренко – 6:0, і в цьому поєдинку залишилося тільки два питання: скільки заб’є Савенко та чи зможе команда КНУБА відзначитися бодай голом престижу?

Відповіді на ці запитання вболівальники побачили у другій двадцятихвилинці. На 24-й хвилині, до кількох результативних передач, забитий гол у свій актив додав Артем Кучинський. У середині другої половини Андрій Пашко вийшов на ударну позицію і відправив у сітку воріт вже восьмий у поєдинку м’яч. Після того, як командна задача була виконана, гравці НУХТу почали допомагати своєму лідеру покращити особисті показники. Савенко команді віддячив ще трьома влучними ударами. Загалом, Руслан відзначився пента-триком і вже на шість голів випереджає свого головного конкурента в боротьбі за звання кращого бомбардира. А на передостанній хвилині гості все ж змогли одного разу відзначитись. Рахунок матчу 11:1, наша збірна відривається від НПУ і спокійно готується до ігор із іншими суперниками.

Не менш тріумфально грають наші хлопці у Студлізі, де з першого місця вийшли до плей-офф розіграшу Чемпіонату України. За тиждень після першого матчу наші збірники знову зустрілися з командою «НУФВСУ», цього разу на паркеті Національного університету фізичного виховання та спорту, де господарі прагнули взяти реванш.

Початок гри був за нашими хлопцями. На 18 секунді матчу Віталій Дзюба перевірив пильність воротаря «НУФВСУ» потужним пострілом. А після розіграшу кутового він же влучив у стійку ударом з дальньої дистанції.

Але у подальшому гра перемістилася до центру майданчика. Наступні небезпечні нагоди біля воріт з’явилися лише у середині тайму. Спочатку Євген Смоловик самотужки продерся через захист суперника, обійшов воротаря команди «НУФВСУ», але трохи не влучив у дальній кут. З відповіддю господарі майданчику не забарилися. Їх капітан Вадим Лавриненко вийшов віч-на-віч із Максимом Дядюнцем, але переграти його не зміг.

А на 12-й хвилині рахунок у матчі був відкритий. Артем Кучинський наважився на удар з дальньої відстані, заставши зненацька Владислава Пастушенка – 0:1. До перерви рахунок змінився ще одного разу. Руслан Савенко взяв гру на себе, змістився з флангу у центр, та потужно пробив у ворота. Таким чином, наша команда закріпила перевагу перед перервою.

Другу половину зустрічі активніше розпочали господарі, яким треба було відіграватися. Уже на 21-й хвилині їх гравець опинився сам на сам із нашим голкіпером, але виграти дуель не зміг.

Гра набула нервового характеру. Обидві команди досить швидко заробили по три фоли. І як раз у цей час команді «НУФВСУ» вдалося відіграти м’яч. Утім, мінімальна різниця у рахунку протрималася лише хвилину. Після масованої атаки наших футзалістів Євген Смоловик загнав м’яча у сітку – 1:3. Майже одразу Віталій Дзюба мав зробити рахунок більшим, але господарів врятувала поперечина. Проте здаватися вони не збиралися. Протягом трьох хвилин команді «НУФВСУ» вдалося провести дві результативні атаки, й рахунок зрівнявся – 3:3.       

Здавалося б, ще трохи і господарі зможуть переломити хід зустрічі. Але ключову роль зіграв величезний досвід наших збірників. Майже одразу вони додали та забили вчетверте. Олександр Школьний із 7 метрів влучив у «дев’ятку». А на 38-й хвилині Віталій Дзюба реалізував 10-метровий (з 30 хвилини команда «НУФВСУ» грала з п’ятьма фолами) – 3:5.

За хвилину Ігор Левченко подарував надію команді «НУФВСУ», поціливши під поперечину. Але минуло ще кілька секунд, і Руслан Савенко встановив остаточний рахунок у матчі – 4:6.

Ця перемога дозволила нашій команді виграти Конференцію «Центр».

Вітаємо наших футзалістів та їх тренера, старшого викладача кафедри фізичного виховання, майстра спорту Тараса Шпичку! Пишаємося й бажаємо подальших перемог!

Опублікований: 15-03-2018
Читайте також:
До головної готельної події року долучилися наші першокурсники

18 червня 2021 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» Євгенія Драник, Марія Дабіжа, Юлія Медведева, Марія Степанович, Валерія Відерко, Марго Прокіп’юк взяли участь у IV Міжнародній готельній конференції «International Hospitality Conference». Цього року тема «International Hospitality Conference» – RELOAD. Організатори зробили акцент на пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До головної готельної події року долучилися наші першокурсники 22 червня 2021

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін діляться науковим і методичним досвідом

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулися науковий і методичний семінари. Доцент Сергій Береговий присвятив свою доповідь київському архітекторові Павлу Альошину. Із захопленням викладачі слухали про його мистецький шлях. Так, він зробив значний внесок у формування архітектурного «обличчя» вулиці Володимирської, спорудивши на ній, окрім Педагогі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін діляться науковим і методичним досвідом 16 лютого 2024

Студентсько-викладацька профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка в дії

Студентсько-викладацька профорієнтаційна команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка завітала до школи №125 з поглибленим вивченням англійської мови м. Києва. Профорієнтаційне тріо цієї зустрічі – заступниця декана по роботі зі студентами і відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Олена Тище...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентсько-викладацька профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка в дії 10 квітня 2024

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса. У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів 16 травня 2019