Служба у справах дітей Івано-Франківська започаткувала проєкт «Кулінарна школа «Франківські кухарики» за участю дітей, якими опікується. Базою для проведення заходів проєкту став Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ, досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання якого вже провели у рамках «Франківських кухариків» два майстер-класи.
На першому ділилися з дітьми секретами приготування тіста на дріжджах, розказували про особливі інгредієнти, завдяки яким випічка стає смачнішою, і показували як гарно сформувати кожен виріб. Кожний учасник зміг розкрити свої творчі здібності, а також спробували себе в професії пекаря. Десять кілограмів рогаликів з повидлом, випечених дітьми з любов’ю та вдячністю до наших Захисників, були передані з волонтерами до військових шпиталів для наших бійців, що лікуються чи проходять реабілітацію.
На другому майстер-класі опановували приготування перших страв – супів. Цього разу основна увага приділялася спілкуванню, навчанню готувати разом, вивченню їжі. Отримані навички діти «перевірили на смак» під час фінальної дегустації в щирій атмосфері. Хлопці та дівчата за святковим столом куштували смачні супи, які ж самі приготували.
Служба у справах дітей Івано-Франківська висловила подяку колективові нашого коледжу за цікаві майстер-класи для дітей.
Проєкт триває, тож попереду нові зустрічі й нові «смачні» майтер-класи. Можливо, хтось із учасників кулінарної школи уже й визначився з майбутньою професією і своєю майбутньою альма матер. Щиро сподіваємося на нові зустрічі з франківськими кухариками, уже як зі здобувачами освіти навчально-наукового комплексу НУХТ!