Н У Х Т

Сертифікація викладачів з академічної доброчесності в епоху штучного інтелекту

10 жовтня 2025

Сертифікація викладачів з академічної доброчесності в епоху штучного інтелекту

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту, професорка Олена Драган і доцентка Любов Тертична успішно пройшли Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації за темою «Академічна доброчесність в епоху штучного інтелекту» та отримали відповідні свідоцтва.

Модераторами підвищення кваліфікації виступили Приватний вищий навчальний заклад «Європейський університет» у співпраці з Центром українсько-європейського наукового співробітництва. Курс представляли спікери ‒ проректор із навчально-методичної роботи Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет», доктор філософських наук, професор Сергій Ягодзінський, завідувач навчальної частини цього ж вишу Анатолій Козинець і директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв.

Слухачі курсу розглянули поняття «академічна доброчесність» та існуючу законодавчу базу, псевдо-наукові інструменти штучного інтелекту на прикладі ChatGPTs, методи виявлення плагіату та засоби протидії (практикум на базі програмного пакету StrikePlagiarism).

Олена Драган і Любов Тертична щиро вдячні спікерам і модераторам курсу за надану можливість удосконалити практичні уміння і навички інтерактивної взаємодії та професійно-особистісного розвитку в питанні застосування штучного інтелекту в начальному процесі з обов’язковим дотриманням академічної доброчесності.

Опублікований: 10-10-2025
Читайте також:
Проаналізували ринок органічної продукції доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Зінченко відвідали ХІІ Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів, який відбувся у м. Києві на території  Національного комплексу «Експоцентр України» 19 вересня 2020 року. Захід був організований Федерацією органічного руху України за  підтримки Міністерс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проаналізували ринок органічної продукції доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2020

Слухачі сертифікатної програми вивчили вина Болгарії

Триває навчання слухачів сертифікатної програми «Науково-практичні основи дегустації вин та міцних алкогольних напоїв», що вже восьмий рік функціонує на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства під керівництвом професорки Марини Білько. Чергове виїзне заняття, на яке вони вирушили разом із викладачами кафедри, було присвячене знайомс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми вивчили вина Болгарії 22 травня 2024

Перший досвід педагогічної діяльності аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування

На кафедрі технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування відбувся захист педагогічної практики аспірантів. Здобувачі третього рівня вищої освіти Ярослав Войтюк, Олег Ченцов, Іван Глущенко і Михайло Цюрпита відзвітували комісії в складі завідувача кафедри, професора Миколи Якимчука, професора Валентина Олішевського, доцентів Рома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід педагогічної діяльності аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування 18 червня 2024

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

24-26 квітня 2018 р. кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, в якому візьмуть участь студенти з 16 ВНЗ України. Завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог разом із викладачами Юрієм Пенчуком та Оксаною Скроцькою готують команду НУХТ до участі в олімпіаді. Цьогоріч переможцями...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 13 квітня 2018