Н У Х Т

Вільний вибір дисциплін для першокурсників

30 травня 2022

Вільний вибір дисциплін для першокурсників

У рамках імплементації основних положень Закону України «Про вищу освіту» щодо формування індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти за рахунок вільного вибору дисциплін відбулася процедура ознайомлення здобувачів 1 курсу  спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» з каталогом дисциплін вільного вибору. Нагадаємо, що загальний обсяг вибіркових дисциплін має складати не менше 25% від загального обсягу кредитів ЄКТС.

Для цієї освітньої програми практика вибору дисциплін не є новою. Спираючись на вже набутий досвід, зазначимо, що у вибіркових дисциплінах зацікавлені всі учасники освітнього процесу. Здобувачі отримують змогу підвищувати свої HardSkills опановуючи окремі курси. У свою чергу, викладачі на вибіркових дисциплінах працюють із більш умотивованими студентами.

Питання організації вибіркових дисциплін було розглянуте гаранткою освітньої програми «Хімічна технологія» першого (бакалаврського) рівня освіти Оленою Подобій і членом робочої групи освітньої програми Тетяною Бойчук.

Свої пропозиції щодо дисциплін вільного вибору, враховуючи специфіку підготовки здобувачів за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», представили кафедри:технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, харчової хімії, фізики та інші. Всі запропоновані дисципліни розміщені в Каталозі дисциплін для вільного вибору на сайті університету для ознайомлення.

Для здобувачів 1 курсу викладачами були організовані презентації курсів, які вони можуть обрати на 2022-2023 навчальний рік. Представники кафедр у різноманітній формі мали можливість представити свої курси і мотивувати здобувачів до їх вибору та опанування дисциплін професійного спрямування, які дозволять здобувачам поглиблювати свої професійні компетентності та отримати навики з фармацевтичної хімії, хімії гетероциклів, методів аналізу і визначення показників якості сировини та готової продукції, природи і походження сировини тощо.

Онлайн-зустрічі відбувались у невимушеній атмосфері. Розробники ознайомили здобувачів із метою, завданнями, основними тематиками вибіркових дисциплін. Кожний викладач намагався спонукати студентів до спілкування, презентації були цікаві та надзвичайно змістовні.

Студенти, обравши дисципліни, в яких вони самі найбільш зацікавлені, беруть активну участь у формуванні індивідуальної освітньої траєкторії. А викладачі, маючи вже певний досвід, готові змагатися за здобувачів постійно вдосконалюючи зміст і тематики дисциплін, що пропонуються для вільного вибору. 

Опублікований: 30-05-2022
Читайте також:
Нове видання для майбутніх фахівців від викладачів кафедри харчової хімії

Днями вийшов друком підручник «Хімія гетероциклів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 161 «Хімічна технологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія», співавторами якого є викладачі кафедри харчової хімії: завідувач кафедри Світлана Бондаренко, доценти Наталія Сімурова і Олена Майборода, а також старший викладач Наталія Зін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове видання для майбутніх фахівців від викладачів кафедри харчової хімії 25 листопада 2019

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

Психологічній підтримці здобувачів освіти в нашому навчально-науковому комплексі завжди приділялася велика увага. В університеті функціонує Центр психологічної підтримки, в усіх фахових коледжах НУХТ активно працюють практикуючі психологи. У нинішніх умовах воєнного стану, коли нервове напруження усіх щодня зростає через дії агресора, робота психо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Психологи продовжують надавати підтримку молоді 22 липня 2022

НУХТ на CHILL PRO KYIV 2024

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки активно бере участь у найбільшій події галузі штучного холоду – виставці промислового та комерційного холоду CHILL PRO KYIV 2024. Фахівці кафедри запрошують всіх відвідати наш стенд . Науковці НУХТ відкриті до обговорення можливостей майбутньої співпраці та обміну ідеями. Приєднуйтеся до нас на CHILL ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ на CHILL PRO KYIV 2024 15 лютого 2024

Щасливої долі бажають своїм вихованцям викладачі

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся випуск груп молодших спеціалістів.  Звичайно, ніяких урочистостей не було. Але цього моменту так чекали. Були хвилювання, екзамени, заліки, курсові – все здали; конкурси, поїздки, конференції – все пройшли. Одним словом – було цікаво. І сьогодні викладачі щиро баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щасливої долі бажають своїм вихованцям викладачі 09 липня 2020