12 листопада 2024 р. магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» мали можливість відвідати лекторій-семінар на тему «Сучасні тенденції розвитку культури споживання вина» з відомою українською сомельє, переможницею конкурсу «Український сомельє 2021», Sommelier Goodwine та засновницею проєкту «Винні вечорниці» Ольгою Гірман.
Фахівчиня ділилася зі слухачами своїм досвідом і знаннями, розповідаючи про захопливий світ вин. Вона розкрила секрети виноробства, особливості дегустації вин і тонкощі різноманітних напоїв інших країн, охарактеризувала сучасну тенденцію популяризації безалкогольних вин і майбутні перспективи цього продукту. Особливу увагу спікерка приділила характеристикам локальних вин і впливу місцевого теруару на смакові характеристики вітчизняного вина.
Зустріч із професійним сомельє стала цінним доповненням до освітнього процесу, адже не тільки здобувачі, а й викладачі кафедри готельно-ресторанної справи мали змогу не лише ознайомитися з теоретичними аспектами винної культури, але й отримати науково-практичні поради щодо технологічних особливостей виготовлення локальних вин і роботи з напоєм у сфері гостинності.
Такі освітні івенти надають студентам можливість безпосередньо спілкуватися з провідними спеціалістами, які надихають своїм прикладом і відкривають нові горизонти професійного розвитку в індустрії готельно-ресторанного бізнесу.
Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячна Ользі Гірман за лекторій-семінар!